Norrköping m.m!

Har haft en superrolig helg i Norrköping! I torsdags gick W en 135, kändes superfin men ett ner i fas 2. Kom ändå bland dom 15 bästa och kvalade till finalen. På fredagen gick hon en 140, kändes jättefin enda fram till vattengraven, där tog det tvärstopp. Bestämde mig ändå för att rida finalen, satte på mig ett par sporrar och gick banan till en tämligen stor 140. Hon blev alldeles för het med sporrarna på, men det kändes ändå väldigt enkelt rent ridmässigt fram till vattnet.. Var betydligt närmare att komma över eländet i denna klass men inte tillräckligt.
Är ändå väldigt nöjd efter helgen, Wepzan känns som att hon börjar komma i storform - Så himla kul!

Annars så har Elin dominerat i Norrköping. Chakira har hoppat felfritt i 3 av 3 klasser, sett superfin ut! Stora stjärnan har dock varit Dockan. I torsdagens 145 var hon felfri och kom 6a. I fredagens 150, som var hennes debut, så var hon felfri och kom 2a (!!), och i söndagens final, tillika Norrköping Grand Prix som också det gick i en 150 så var hon dubbelt felfri och kom 2a igen!!!!!!!!!!!!!! Helt galet, hästen är helt sinnessjuk och piloten likaså! :) Dom blev också Best in Show, så sjukt bra att slå så många meriterade ekipage. T.ex. så var vinnaren i GP Viveca Luncdbäck med Canthara som redan har 3 SM-guld.. Lite mer rutin på kontot där mao..

Nu är jag hur som helst hemma igen. Idag har jag pussat massor på Sammi, borstat och pysslat. Har även försökt frisera lite på Sture, mindre enkelt.. Snacka om att den har överskottsenergi! Nu ska han iaf snart igång igen den lilla busen :):)
Hunnit med att åka och kolla på Moas stall också, hur fint som helst!! Blir inte alls avis, jag vill också ha ett eget stall nån gång i framtiden. :)
Nu ska jag sova, avslutar med nga bilder från Norrköping!

SnyggElin och HetsDockan innan prisutdelning


Chakira


Wepzan

Skype är inte så nervös som oss andra...

Igår var ingen vanlig dag..

För igår var Sammis hemkomstdag, hurra hurra hurra!! :) Om någon lyckats missa det alltså så kom den finaste hem igår. Idag har vi promenerat lite, borstat lite och pussats ganska mycket :) Han är ganska lycklig, eller i alla fall mycket lyckligare än vad han var precis när han kommit hem igår. Skrikit och gapat lite på dom andra hästarna, spanat in läget och härjat lite - Just nu känns det ovanligt förlåtet att vara lite hingstig ;)

<3

För övrigt så är Querida dagens stjärna! Herregud som den hoppar, och den verkar inte ha en tanke på att sluta! Det är så galet, måste ordnas en liten film - Går inte att förklara hur bra den är. :)
Avslutat dagen med att hoppa liten söt svart häst, det var coolt - kändes som att vara tillbaka på ponnytiden!! :)

Fina Querida (f. 07 e. Quidam's Rubin-Linaro)

Nu ska jag sova, har börjar packa lite inför morgondagen, stoppat i en tvätt och fixat lite. Imorrn blir det packning, trim på W och sen avfärd mot Norrköping. Full fart!
Natti :)


Idag är ingen vanlig dag för idag är Sammis hemkomstdag!

Hurra Hurra Hurra!!! :) :) Ingen är gladare än jag, finaste hästen! <3 Nu väntar en lång konvalecenttid, med massa mys och pyssel. :)


<3


För övrigt så har W idag haft ett proffs i sadeln, Elin har ridit henne åt mig - Taaack!! :) Supernyttigt!
Avslutar med nga bilder som jag tog häromdagen :)

Sture myser i hagen


Nyaste fölet, "Northern Surprise", sto e. Kannan-Stakkato-Embassy I-Calypso II, mamma är fina Sweet Northern som hoppade 10-10 förra året som 3-åring :) Ägare Ingrid Ragnarsson.



Min nyaste bästis, sto e. Diamant de Semilly-Montender-For Pleasure-Calypso II-Pilot :)

Nu ska jag snart sova, är så sjukt trött!
Natti :)

Kort och gott

Har haft en rätt så trevlig dag i stormen, ridit ut ett par rundor, trimmat nga hästar osv. Fina har hoppat nga språng igen, så himla duktig!! :) Idag hoppade vi två små räcken på diagonalerna, så att det gick att hoppa på båda på följd. Det gjorde hon glatt i både trav och galopp, så okomplicerad!

Fick en fråga om avstånden på gårdagens serie som jag hoppade med W.  Med risk för att det skiljer nån decimeter på dom två första bommarna så ritade jag upp den här så får ni se själva:

Dom två första bommarna gjorde vi specifikt för henne för att hon skulle komma lite intill redan första räcket. Dom andra hästarna hade bara en galoppbom innan första räcket på 3m precis som på resten av serien. :)
Avståndet kan givetvis varieras beroende på hur svårt man vill ha det.

Nu ska jag snart sova, natti!


<3

Stämplad fot och lycklig W :)

Har lyckats få en lite blå fot idag, vi skulle lasta några 1-åringar som skulle till betet och en lyckades träffa min fot med en redig smäll.. Lite yrsel, en stunds vila, en vet-flexlinda hårt lindad runt foten och en häst riden - Och så var foten nästan läkt! ;) Inte riktigt kanske, jag har inte vågat ta av vetflexen trots att foten stundtals är helt bortdomnad, den kan gott få sitta tills eländet är läkt.
Har hoppat W på eftermiddan, en serie med "bom-bom-räcke-bom-räcke-bom-räcke" för att få henne lite kvick och med lite mer avstamp. Hon är och har alltid varit väldigt klivig i sin hoppning, saknar lite stuns i avstampet även om hon lätt tar sig över ganska stora hinder. Det blev ganska bra på slutet, hon känns hur som helst fantastiskt fin att rida på just nu, hon är verkligen "back in business"! Hoppas det håller ett tag till nu bara, helst skulle man vilja spara på henne hur mycket som helst, men om hon ska kunna tävla på högre nivå så måste hon ju faktiskt tränas också.. Svår balansgång är det, men det känns lite som att det får bära eller brista. Går det inte den här gången så får hon en ny karriär som mamma. :) Just nu är hon så galet lycklig, hon är nästintill lika vild som hon var som unghäst :)

Lite tråkigt är att alla mina favoriter just nu är vilandes
av olika skäl.. Finaste Sammi står kvar på Strömsholm, får förhoppningsvis (hoppas hoppas..) komma hem i slutet på veckan, men har såklart en lång konvalecens framför sig. Huvudsaken är att han blir bra, hjärtat <3


Eljest
har blivit av med sin manlighet, och har ett par veckors skritt framför sig innan han är på G igen, och Sture vilar för tillfället. Längtar tills grabbarna är på G igen, det är dom som gör dagarna perfekta! :) 

Nu ska jag kika tv, lyssna på musik och sen sova.. :)
Natti! 

Elit 2012

Loviseholm kommer att delta i Elitallsvenskan 2012!! Hade en grym helg i Västervik, umgicks med dom bästa, träffade gamla klassisar från Flyinge m.m. På lördagen red jag först 3e omgången i div 1. Wepzan hoppade fint och var felfri, precis som resterande lagkompisar! Vi var ensamt felfritt lag och vann tredje raka segern, helt sjukt!! :)
Red sedan en 130 på kvällen, hade lite svaga förhoppningar om att två klasser på samma dag inte är en omöjlighet längre, men hade fel även denna gång. Red visserligen lite mot klockan och hon blev inte alls lika ojämn som hon varit tidigare, klarade svårigheterna galant men plockade med sig tre bommar på vägen. Känslan var dock mycket bättre, så jag var helt klart nöjd :)

På söndagen red jag bara en 130. Innan dess var det bl.a. 4e och sista omgången i div 1, lite stolpe ut denna gång och för dagen 4a (?), men totalt så vann Loviseholm div. 1 och är därmed kvalificerade för Elitallsvenskan 2012, känns hur coolt som helst!
Wepzan kändes helt fantastisk i sin klass, helt jämn och förutom en tabbe som jag gjorde så var det väldigt felfritt. :) Slutade precis utanför placering, känns som att nollorna sitter snart :)

Nu har vi haft ett par dagar hemma, imorrn drar hela gänget till Falun för tävlingar. Själv stannar jag hemma och sköter resterande hästar. Nästa tävling för W blir i Norrköping nästa helg under deras stora tävlingar. Om allt går som det ska så ska hon gå Stora nationella rundan (135, 140, 130/140).
Tjingeling!

Det går på rätt håll

Är på plats i Västervik med finaste människorna! Elin har sex hästar med sig, jag har med Wepzan och Moa har sina två. Dessutom är Linnea och Daisy med, kan alltså inte bli så mycket bättre! :) :)
Det bästa på hela dagen är dock att rapporten från Strömsholm säger att Sammi mår bättre och bättre, och nu ska han få börja äta lite själv igen. :)

Nog med rapport från idag, är lite smått trött och ska sova tror jag! Imorrn lag och ev. 130 för W, den som lever får se!
Natti! :)

Mardrömsnatt

Har haft en natt som jag verkligen hoppas att jag slipper uppleva igen. Hästen som jag kanske älskar mer än mina egna hästar fick akut kolik igårkväll, vi hade varit i Kumla och tränat men fick i princip bara lasta om hemma för att åka till Strömsholm.. Jag åkte bak i lastbilen med Sammi, och lyckades på något sätt hålla honom ståendes hela vägen. Kom in snabbt och konstaterade ganska snart att enda alternativet för att han skulle ha en chans att överleva var buköppning. Tack och lov så har han överlevt operationen, hade vi varit en timme senare hade han dött... Hoppas att han slipper komplikationer på det här nu. Så sjukt jobbigt att se någon ha så ont som han hade, nu är han i alla fall i trygga händer, även om jag såklart hoppas att han får komma hem snart..

Hjärtat <3

Vi var hemma framåt 04 imorse, och med tanke på spänningen kring hur operationen skulle gå så fick jag nog inte ens en timmes sömn sammanlagt innan jag gick ut i stallet igen.
Har inte fått jättemycket nytta gjort idag, tankarna snurrar på andra håll helt klart. :( Skrittade ut en runda på W nu på kvällen, mys :)

Imorrn åker vi till Västervik, i helgen är det div 1-final. Får försöka tagga till lite inför det..
Natti

Mannen i mitt liv

Idag har mannen i mitt liv gjort sin tävlingsdebut. RK Kumla stog som arrangör, klassen var 1m och lilla jag fick äran att sitta i sadeln. Han skötte sig hur som helst galet bra, långt över förväntan :) Bästa Hannah följde med och hjälpte mig, guld värt! Hästen var felfri på hinder, men jag var klantig och red lite dåligt på ett hinder så fick ett "stopp". Han hann helt enkelt inte uppfatta att det stog ett hinder ivägen föränn han nästan var framme. Dåligt av mig, men bra av honom att sedan bara snällt hoppa vidare dom sista hinderna :) Bästaste, finaste hästen!

Det finns inga ord  <3


Finaste hästen och bästa Hänni!


Hjärtat!

Imorrn kommer Mallan, great!
Natti :)

Föl och Kungliga prestationer

Vi har fått föl inatt! My Pleasure (f. 07 e. Montender ue. For Pleasure) har fått ett stoföl efter Diamant de Semilly! En blivande stjärna kanske?!

Nyaste stjärnan!

I Norge har Loviseholm haft riktigt kungliga prestationer! Elin och Digital VT (hingst f. 04 e. Diamant de Semilly ue. Laptop) var idag 4a i en 140-klass under Drammens stora internationella tävlingar, hur häftigt är inte det?! Det är inte för inte som han är kung på Loviseholm!

Moa och Kungen i Gävle tidigare i vår. :)

Vi som är hemma har haft en ganska lugn dag, ridit lite, fikat, njutit av värmen som verkar vara påväg tillbaka och fixat lite i stallet. Jag avslutade dagen med att packa och fixa iordning Sammi som ska tävlingsdebutera i Kumla imorrn :) Kan bli spännande!
Nu ska jag fortsätta socialisera lite med TVn, Moa, Disse och Daisy! Mys!
Tjingeling!

Trött men nöjd tjej

Jag, Moa och Jonas har haft en ganska så fin dag! Lite mer human temperatur ute igen, har inte blåst och jag har dessutom sluppit huvudvärk! Dagen efter en huvudvärksdag känns alltid väldigt enkel.. :)
I förmiddags joggade jag först Ligist och 43an, båda kändes fina. :) Sedan trimmade jag Sputnik lite, känns bättre och bättre för varje gång nu. :)

Sputnik och jag spanar in fåren under avskrittningen :)

På eftermiddan har jag trimmat Eljest, Querida och Sammi. Dom var fina alla tre! :) Jag är helt klart lite bortskämd med alla fina hästar.. :)
Nu ska jag sova, är supertrött!
Natti :)

Återhämtningsdag

Har haft tryckande huvudvärk hela dagen, misstänker att jag sovit nån timme för lite nån natt för mycket.. :) Blir skärpning med att sova tidigt :)
Eftersom att nästan alla hästar hoppade igår så har det varit lite lugnt idag, i förmiddags red vi ut ett gäng hästar i visserligen mestadels sol, men med en allt annat än varm vind ;) Vinterjacka hade suttit fint.
På eftermiddan red vi vars en häst i ridhuset, jag red lite på Fina som fick ta sina första språng under ryttare. Var superduktig och förstod väldigt snabbt vad det gick ut på. :)

Fina tillsammans med Moa och Telles efter dagens pass :)

När vi var klara i stallet så har jag bråkat lite med min dator, haft problem med inloggningen till min bank vilket blir lite besvärligt när man behöver betala räkningar.. Det ordnade upp sig till slut, efter mycket hjälp av nån snäll snubbe på supporten. :)
Sedan har jag varit ute en sväng i stallet och umgåtts med Malin som precis som vanligt varit här och hjälpt oss på onsdagseftermiddagarna. Guld värt! Borstat lite hästar, krattat stallplanen och snackat en massa.
Nu ska jag snart sova, kolla lite mer TV först bara!


Hoppning på schemat

Idag har vi haft hoppning hela dagen lång här på Loviseholm! Dagens övning bestod av nga olika linjer som sattes ihop till en ganska knepig bana med lite knepiga avstånd, det var inte läge för att sitta och sova!
Har fixat en extremt snabb och dålig skiss över det vi hoppade:

Lite svårt att se, har lyckats klippa bort lite hinder o sånt ser jag. Men det får duga! Överlag så kom hinderna väldigt fort, det var medvetet lite orytmiskt byggt. Elin har lyckats som vanligt, supernyttigt!

I förmiddags hoppade jag Querida, Galax, Eljest och Daisy. Querida (sto f.07 e.Quidam's Rubin-Linaro) har inte hoppat på ganska länge nu pga sin sårskada, men hon har verkligen mognat under vilan och kändes väldigt klar över sin uppgift! Hoppade helt fantastiskt precis som vanligt, det är inte varje dag man blir hoppad ur sadeln språng efter språng på typ 50 cm.....
Galax (valack f.07 e. Quin-Carthago) kändes också han väldigt bra. Där är det nog mest jag som haft lite problem på slutet, har inte lyckats få till tekniken för att rida honom då han trots sin storlek (är nog uppe i 180cm nu..) är så himla känslig samtidigt som han vissa stunder verkligen känns som sina 180cm. Blir en svår ekvation för min hjärna ibland, men idag kändes det som att jag börjar hitta tillbaka igen :)
Eljest (hingst f. 07 e. Escudo-Calypso) var helt grym idag! :) Hoppade avspänt och väl, och kändes väldigt enkel att rida! :)
Daisy (sto f. 05 e. Diamant de Semilly-Laptop) hoppade också hon väldigt väl, är väl inte helt i toppform för tillfället och blir lite svår att reglera mellan varven, men är ju "normalt sett" en häst med väldigt hög ridbarhet (poängen 9,5 som 4-åring). Blev bättre och bättre, jag får tänka på att inte höja handen när jag bromsar, väldigt sällan det funkar... ;)

Blev en sen lunch, började därefter med att hoppa Sputnik (hingst f. 07 e. Manhattan-Laptop), var länge sen jag hoppade honom nu och det var väldigt roligt :) Han hoppade riktigt fint, blir lite vinglig och släpper ryggen ibland vilket går ut över sprången, men när jag lyckades hålla honom inom ramen så var det bara att hålla i sig :)
Sedan var det Sammis (hingst f.07 e. Stalypso ue. Escudo) tur, han som nästan varit, och ibland fortfarande är, överkänslig i munnen, blev idag nästan stark stundtals. Känns ändå positivt, det börjar gå att sätta honom lite mer i arbete och kräva lite mer utan att han blir spänd och stressad. Hoppade också han väldigt fint mellan varven.
Avslutade med att hoppa W nu på kvällen. "Gamla Bettan" var ngt överladdad och lycklig idag, hoppade runt som en liten hetsboll, precis som när hon var unghäst.. Blir lite svårt att reglera lagom, men jag klagar inte.. Så länge hon är glad och fräsch så får hon var lite vild :) Numera krävs det också lite riktigt hinder för att hon ska koncentrera sig, annars lattjar hon mest bara runt och tycker att livet leker! :)

Nu blev det en jättelång summering av den här dagen! Imorrn har vi det lite lugnare med en del hästar som ska ridas ut och så, känns som att det är läge för lite fix i stallet och kanske lite frisering av hästar..!
Nu ska jag sova :)
Natti!

Trimdag

Har känts som att vi varit en hel flock människor i stallet idag efter en ganska tom helg, riktigt skönt när allt går så mycket fortare igen. :)
Vi har haft en riktig trimdag på nästintill alla hästar, i förmiddags trimmade jag 4-årshingstarna Sputnik, Eljest och Sammi. Alla kändes fina! På eftermiddagen började vi med att fixa lite i ridhuset för att sedan jobba lite med 3-åriga dressyrhästen som kom för en dryg vecka sedan. Jätteduktig idag! :)
Sedan fortsatte jag med 4-åringarna Galax och Querida, och avslutade med att ta Wepzan en sväng. :)


Daisy på sin ena ponny Siani ute på skrittur :)


Finaste Sture softar i hagen :) (hingst f.07 e. Stakkato-Graf Grannus)

Nu ska jag snart sova, imorrn blir det hoppning för fulla muggar! :)
Natti!


Har nog världens finaste hästar! :)

Är så himla glad över mina fina hästar! Wepzan känns fortsatt fräsch och väldigt glad. Har fått ta det lite lugnt nu i veckan men ska trimma på lite nu igen tänkte jag inför Västervik. :)
Har nu också bestämt mig för att inte visa Fina på 3-årstestet. Trimmar på henne ett tag till istället, och sätter nästa mål på 4-årschampionat nästa år istället! Red lite på henne idag, var ett tag sen sist nu men hon var riktigt grym! :) Är lite busig i början men gör absolut inga stora grejer, även om hon är en liten bitch så är hon oerhört ambitiös och känslig, jag tror att hon kommer bli en perfekt tävlingshäst! :) Idag har hon travat över nga travbommar, galopperat över en bom på volt och bytt galopp åt båda håll - Gör allt så lätt och är så klok!
Jösses vad mycket fjäsk det blev över finaste hästarna idag då.. Men det var ett tag sen sist ;)

Blivande stjärnan!


Finaste W kommer aldrig bli så fotovänlig.. Tur att hon har andra sidor som är betydligt bättre! :)

För övrigt så har jag varit lite halvensam på gården sedan i torsdags. Resten av gänget är på tävling i Drammen, har gjort väldigt fina resultat med kanske framförallt Daisys vinst idag på sin fina ponny Olivia, helt galet bra!! :)
Jag har haft superhjälp av Hannah ett par förmiddagar, Malin en eftermiddag och Alicia hela dagen både igår och idag, puss på er! Guld värt :) Hästarna känns fina, om jag ska nämna några så har framförallt Sammi och Querida känts galet bra båda två! :)

Nu ska jag snart sova, ska försöka bättra mig med bloggandet än en gång... 
Tjingeling! 

RSS 2.0