Grymma kusar

Slutjobbat för denna veckan, igår tillbringade jag ett par timmar på örsta kulle med 4-åringar, Philip VT hoppade felfritt i 1m och Walde gjorde också en bra runda förutom en liten miss.
Idag har jag varit i Kristinehamn med fyra hästar. Wolfram var grym i 115, Chigonda felfri och placerad i samma klass. Hon hoppade fint även i 120n men med ett nedslag. Fia-Lotta MÅ var lite spänd i 120 - klassen men glänste i 130 där hon hoppade felfritt oförskämt enkelt, nu färdigkvalad till Breeders efter tre raka felfria rundor på den höjden :) 
Är inte så ledsen över att min fantastiska "gamla" tävlingskompis Noble Calippo är hemma igen. Han gjorde sin första tävling på nästan 11 månader och var felfri och placerad i både 120 och 130. Tyckte det var minst sagt roligt att vara på tävling igen och lattjade mest runt, så roligt :)
 
 
Nu ska jag sova, imorgon full fart hemma igen!
 

På't igen

Tillbaka i full fart efter midsommarfirande osv. Hade en grymt rolig midsommarafton, mådde som jag förtjänade dan efter och var tillbaka på banan igår igen. 
Imorse inledde jag däremot med att försova mig en timme, det händer typ en gång vartannat år och är lika fruktansvärt varje gång. ;) Kastade mig upp strax innan 7 och som att jag inte redan var sen så valde en häst att inte vara bästis med hovslagaren dessutom. Aja, kom ändå ikapp till slut och resten av dagen har förflutit utan några missöden. 
Resten av veckan bjuder på lite allt möjligt, imorgon ska jag åka iväg och hoppa ett par 4-åringar, onsdag eventuellt p&j och sedan tävling lördag-söndag. Lördag 4-åringar på Örsta kulle och söndag lite äldre kamrater i Kristinehamn. :) 
Tjingeling!
 
Två saknade favoritkillar ❤
 

Checkar ut

Några vanliga vardagar med trimmande hästar hemma, duktig 4-åring på sin första p&j och en tur till Dalarna för att hämta hem ett par hästar är avklarade och nu checkar jag ut för lite midsommarfirande ett par dagar. Eller ja, tar ridledigt kanske är mer sanningsenligt, högst troligt så vill hästarna ha mat och gå i hagen även om det råkar vara midsommar :)
 
Fantastiskt söta Quintador (f. 11 e. Quincento - Landor S- Argentinus)
 

Måndag igen

Helgen i Filipstad avslutades lika bra som den började. Chigonda hoppade fint och felfritt i 120n, även Wolfram  hoppade jättefint men en bom föll på vägen.
Fia-Lotta MÅ fortsätter på sin strålande resultatrad och var felfri även i söndagens 130. Blir mer och mer imponerad av henne för varje start vi gör, fantastisk liten häst :)
Väl hemma blev jag återigen bortskämd med hjälp i stallet så ägnade kvällen åt ett trimrace på resterande stjärnor som inte tävlat. 
Idag har jag gjort en såndär vuxenpoängsgrej och besiktat bilen som visade sig från sin bästa sida, utöver det trimmat ett gäng av mina 4-åringar. 
Denna veckan bjuder förutom en liten p&j på helt tävlingsfritt, vi ska till och med unna oss att fira midsommar.  :)
Tjingeling! 

Det går fint i Filipstad

Mitt uppe i en fullkantad tävlingshelg. I torsdags hoppade småttingarna felfritt i fem av sex starter. Philip VT i 90cm och Linardo MF och Soccoro MB i både 90cm och 1m :) 
Igår tog vi tävlingsledigt, var helt galet trött och fixade med allt möjligt hemma istället. Idag har fem hästar tävlat, Linardo och Soccoro inledde felfritt i 1m-klassen, båda superfina! Dom har kört på 100% felfritt i helgen, grymma kusar :)
Både Wolfram och Chigonda hoppade fint i sina klasser även om jag inte red helt felfritt, dom hoppar 120 imorgon också. Fia-Lotta MÅ hoppade felfritt i både 120 och 130, lika jämn som vanligt i sina resultat. Hon hoppar en 130 till imorgon :)
 
 När jag kom hem hade bästa Malin och Anita fixat stallet så jag rastade en fin kuse innan vi fodrade och sedan var inne till kl 20. Det händer nästan inte, och framförallt är det nog första gången någonsin som jag nästan känner mig utvilad efter en tävlingsdag som startade kl 04 imorse ;) 
Tjingeling!
 

Nykomlingar och välhoppande hästar

Nu är stallet så gott som fullt igen, två nya 4-åriga valacker som ägs av Lina Wiman har kommit. ´"Carnelito" e. Carell-Calypso II och "Quintador" e. Quincento (e,Quality)-Landor S-Argentinus. Båda verkar otroligt trevliga :)
Igår och idag har jag haft ridrace, igår kanske en aningen oeffektivt när jag hoppade av sista hästen framåt 23 på kvällen och idag desto mer effektivt med 10 hästar ridna innan kl 19. Ganska skönt att gå runt och fixa alla kvällssysslor sedan ett par timmar när sommaren äntligen bestämt sig för att hälsa på. Hade lyxhjälp med lunchfodring och hagbyte av Anita idag, vad mycket det gör tidsmässigt av att "slippa" en sån grej ibland :)  
 
Alla hästar har hoppat jättefint, idag var det nog ändå 4-åriga Evanescence´s (Corlensky G-Levantos) tur att imponera mest :)
 Imorgon inleder jag tävlingshelgen i Filpstad med  ett par klasser på eftermiddagen med Soccoro MB, Philip VT och Linardo MF. Tjingeling!
 
 

Söndagkväll

Hela veckan har flutit på bra, hästarna har trimmat på hemma onsdag-lördag och idag har jag varit i Askersund på tävling.
Linardo MF gjorde två bra rundor i 95 och 1m, gillar honom och tror han kommer bli jättefin med lite fler rundor i kroppen :) 
Wolfram gjorde även han två bra rundor. Hoppade fantastiskt fint i 115-klassen och var enkelt felfri, magisk kuse när han spänner av, då känner man sig rätt odödlig med honom på en tävlingsbana :)
 
Imorgon är ett par lite lugnare veckor ett minne blott, ska hämta två nya kusar på eftermiddagen så snart är stallet fullt igen. Torsdag-Söndag är det tävling i Filipstad med ett gäng hästar utspridda över helgen. Som det ser ut nu är det Soccoro MB, Philip VT, Chigonda, Wolfram, Linardo MF och Fia-Lotta MÅ som ska få hoppa några rundor var. :)
 
Bästa hovslagaren Jannas häst Caskojs Maneater för ett par år sedan :)
 
 

Ännu en sådär sen men bra kväll

Förutom fullständig storm och stundtals fullständigt ösregn så har det rullat på bra i veckan. Igår var det kvällstävling på Ryttarkamratera Kumla med några hästar. Gjorde min första start på Margaretha Frimans 5-åriga Linardo MF som till vardags bor hos Robert. Han hoppade felfritt i 1m, fin kuse som jag tror har ett jättefint språng när han spänner av :)
Soccoro MB var lite stark i första rundan och fick med sig en bom, men var däremot strålande till klass två när jag vågade lita på honom och gjorde nog sin bästa runda hittills. Han ger en rätt häftig känsla :)
Philip VT var också jätteduktig även om han blev lite spänd efter en liten miss på framhoppningen, hoppade lika fint som vanligt däremellan, han är som en liten professor när det kommer till hoppning.
Fia-Lotta MÅ avslutade dagen med att vara felfri i 120 och sedan debutera 130 med ett nedslag, hon gör allt så okomplicerat och enkelt, debuterade 120 i början av maj och har gjort oerhört jämna rundor hela tiden.
 
Idag har övriga hästar trimmat på här hemma, samtliga har varit jättefina och imorgon tänkte jag köra någon form av hoppdag för de flesta hästarna.
Tjingeling!
Soccoro MB

RSS 2.0