Hästpresentation

För att ni över huvudtaget ska kunna hänga med i min något virriga vardag så kommer här en väldigt kortfattad hästpresentation över våra hästar i ridbar ålder samt de hästar jag har i träning just för tillfället :)
 
Cher Petite "Kerstin", sto - 11 e. Chacco Blue - Perigueux, ägare Stall LH 
Enya Northern "Enya", sto -10 e. Ziezo - Escudo I, ägare Stall LH/Stall RW 
Gazelle MF "Gasen", sto - 07 e. Chicago Z-Landlord, ägare Stall RW och Margaretha Friman
Caskojs Caresso "Caresso", valack -08 e. Cartier - Favorit, ägare Johanna Westholm och Carina Svensson
Cayman A.L "Cay", valack - 09 e. Chellys Z-Acorado, ägare Eva-Lena Claesson 
One More Chance "Torsten",  valack -11 e. Bravour, ägare Margareta Eriksson Bech 
Dinaro, hingst - 13 e. Diarado - Crelido, ägare Matilda Bosäter och Stall LH/Stall RW 
Torninjo CH "Tore", valack - 11 e. Zorro - Elmshorn, ägare Stall LH 
Heart of Gold "Goldie", sto - 10 e. Heartbeat-Carson Ask, ägare Margareta Ljung Westerberg 
Katherine Z-Jones "Kate", sto -11 e. Zorro - Recruut, ägare Matilda Bosäter 
Amaryllis Tap "Svante", valack - 12 e. A-dur - Opius, ägare Anna-Greta Nordstedt 
Maltes Brutus "Brutus", valack -12 e. Bravour-Quite Easy, ägare Sophia Farkas 
 
Utöver dessa står ett gäng till i träning men som jag inte äger, eller utbildningshästar som i första hand rids av Robban, dom får vi ta en annan gång ;) Överväger att göra en liten närmare presentation på var och en av kusarna framöver. Kanske kommer så att säga!
Tore och Dinaro är både vackra, trevliga, begåvade och gillar dessutom att vara med på bild ;)

En sån där vanlig lördagkväll

En helt "vanlig" vecka har sprungit förbi, det har högtryckstvättats stall nr två, alltså "bara" två kvar, det finns helt klart både för och nackdelar med att ha många hästar :) Robban har haft storstädningshets och sorterat o städat bland precis alla våra grejer. Skönt att någon av oss har någon form av ordningssinne.. Jag erkänner mig helt hopplös och hatar dessutom städning över allt annat. Fint blev det hur som helst och nu ser inte sadelkammaren ut som mitt organiserade kaos längre ;) 
 
I torsdags var vi en sväng på Loviseholm och hoppade ett par hästar för Arnold, Gazelle hoppade som alltid fint även om vi har en del att finslipa på men gladast blev jag över att se Enya, det är mycket jobb kvar men den dagen den går att styra runt som en "normal" häst blir hon häftig för det är sjukt vad den hoppar när hon får till det.
Fredagseftermiddagen spenderades ToR till Nykvarn för att hämta en fin 3-åring som en hästägare till oss köpt, e. Castino-Landlord, blir rolig att matcha framöver. 
Idag har vi hoppat ett par hästar i Lycketorp på förmiddagen, jag red Linas 4-åring Houston SB som hoppade felfritt i 1m, gillar den! :)
 
Imorgon har vi hemmadag trots helg, ska fira det med att trimma några hästar ;) 
Gazelle i Hammarö i våras, om ett par veckor hoppar hon och Caresso där igen :) 

Grymma kusar i Kristinehamn

Tillbringat dagen i Kristinehamn på tävling med fyra hästar. Väldigt trevlig anläggning att tävla på och även om inte Värmland har dom snabbaste tävlingarna så har dom nog alltid dom gladaste funktionärerna som trots 30 graders värme (eller spöregn vilket brukar vara vanligt i Värmland) är lika glada när man åker hem som när man kommer dit. Funktionärer på alla våra tävlingar är väl överlag helt fantastiska, det är svårt att föreställa sig hur mycket tid och energi dom lägger ner för att vi ska kunna tävla :) 
 
Inledde dagen med att Maggan Eriksson Bechs 5-åring One More Chance  (e. Bravour) hoppade felfritt i både 110 och i sin debut i 115. En häst med fantastiska kvalitéer och som trots sin orutin och storlek är otroligt känslig och "elektrisk". :)
I 120-klassen hoppade Margareta Ljung Westerbergs Heart of Gold  MLW  (fölsto -10 e. Heartbeat-Carson Ask) felfritt, också en häst som alltid vill vara felfri och nästan alltid är det också! 
Sen hoppade jag Janna och Carinas 8-åring Caskojs Caresso (e. Cartier) samt Robbans och Margaretha Frimans Gazelle MF (-07 e. Chicago Z-Landlord) i 130 och 140. 
Båda var jättefina där Caresso hade ett retligt nedslag i varje runda men i övrigt kändes väldigt enkel och stabil. Gazelle var "som vanligt" väldigt tävlingssugen och var 2a i 130n, hon lekte runt även i 140-klassen men där fick även hon ett retligt nedslag. 
 
Är så glad över att ha så många riktigt fina hästar i stallet, plötsligt står två stabila 140-hästar i stallet där det finns mer utveckling att hämta och ett helt gäng yngre riktigt lovande hästar är påväg upp. 
Heart of Gold MLW idag :)
 

Fina små heta ston

Idag har vi tävlat på "hemmaplan" här i Askersund. Så mycket hemmaplan att vi slipper lasta hästarna och packa, borde hända oftare, väldigt smidigt kan jag känna :)
Dagens största händelse var kanske att Robban bestämt sig för att börja tävla igen och idag gjorde sina första starter på nästan ett år, han var rätt grym och rev bara en bom på fyra starter. En av mina favoriter Enya Northern (-10 e. Ziezo - Escudo I) som han fått ta över en period, eller snarare så länge han själv vill, hoppade felfritt i både 90 o 1m. Kanske den svåraste hästen i stallet för tillfället men också en av dom jag tror är mest kapabla, hon ger en rätt grym känsla när hon lägger fokus på rätt saker :) 
 
Jag hoppade bara Cher Petite (-11 e. Chacco Blue - Perigueux) från vårt stall idag, en magiskt häftig kuse som jag bara gillar mer och mer. Har nog aldrig varit med om en så orutinerad häst med sån fantastisk tävlingsskalle, hon kan hemma vara lite tittig ibland men har såhär långt på sina 4 tävlingar i livet bara blivit kaxigare för varje gång. Då ska sägas att hon för 6 veckor sedan aldrig lämnat gårdsplanen hos uppfödaren :) Dessutom börjar hon nu bli lite starkare i kroppen och hoppa igenom sprången bättre, blir spännande med henne nästa år efter en vinters träning.. Hon hoppade hur som helst felfritt i 1m och debuterade 110 med ett litet nedslag.
Hoppade även ett par varv på Lina Perkovics fina 4-åring Houston SB e. Pessoa -Harley -Sheraton. Gillar den supermycket, också en häst som ger väldigt bra känsla när han får till det. 
 
Kom på häromdan när jag satt och red vad mitt hästmaterial "ändrat sig" sista året. Jag har alltid fastnat för hästar som kräver rätt mycket ridning, ofta hästar modell större och nästan lite "tysk" kontroll med dom väldigt kontrollerat mellan hand och skänkel.  Sockan var väl lite min "drömhäst" på det viset, fantastisk att rida på men samtidigt mycket häst och passade bäst med den typen av ridning.
Via honom kom jag i kontakt med Robban och han lyckades till slut nästan tvinga (!!) mig att provrida Gazelle eftersom att han påstod att hon skulle passa mig. Jag försökte för mitt liv säga att det inte var min typ av häst och att jag inte kunde rida så heta hästar ;) 
Idag är merparten av våra hästar heta ston, vi har järngänget med Gazelle, Cher Petite och Enya :) Även om jag fortfarande gillar att rida hästar med lite "mindre" motor (dvs "normala" hästar) och lite högre ridbarhet så har till och med jag lyckats förstå att det kanske är dom andra som inte alltid är roligast att rida hemma som passar mig bäst på en tävlingsbana. :)
Gazelle MF  (-07 e. Chicago Z-Landlord)
 
 

Vi har några fina hästar till salu :)

Har inte jättemycket roliga nyheter att komma med idag, jag och Robban har stallet själva i helgen och styr runt med allt därtill.
Däremot så har vi lite fina hästar till salu, bl.a. en riktigt fin 4-åring, en tävlad 5-åring, en kapabel 7-åring, en 8-åring som går 140 och några riktigt fina föl! Är det någon som söker häst så hör av er så berättar jag mer. 
 
Valack - 09 e. Chellys Z-Acorado, tävlat 120, till salu :)
 
 

Trav och fina kusar

Igårkväll var vi på trav tillsammans med ett gäng Loviseholmare, sällan man ses "utanför ridbyxorna" men trevligt dom gånger det inträffar :) Någon gång i livet ska jag äga en travhäst, har alltid haft nån slags dröm om att ha en riktigt bra travare ;) Det är väl drömmarna man har roligt med antar jag så fortsätter drömma ett tag till.
Idag har vi haft en högst normal dag, inledde med att få fina Finepix VT konstaterat dräktig med Digital VT, så rolig och spännande kombo :) Har sedan ridit ett gäng och longerat några.
Min favorit med framförallt hästar med lite dålig egen balans är att longera i bara grimma, gärna över en bom, och bara låta dom hitta sin egen balans. En av mina nya hästar "Kerstin" som är 5 år men väldigt grön har lite svårt med sin balans och använder gärna min hand som sitt "femte ben" har fått göra detta ca 1gång/vecka i några veckor nu, gör galet stor skillnad bara på några gånger. Första gångerna sprang hon antigen så fort hon bara kunde, helst i korsgalopp, och så fort hon skulle försöka bromsa lite så ramlade hon in i en graciös slängtrav i så lite balans ni bara kan tänka er ;) Skulle hon dessutom ta sig över en bom utan ngn som stöttade upp balansen från ryggen så brast det liksom totalt. Idag sprang hon i ganska bra balans åt båda hållen, nästan utan korsgalopp och kunde själv taxera fram till bommen, även de gånger hon behövde samla sig för att få plats. Jag lovar att man känner skillnad på ryggen sen, definitivt underskattat :) 
 
En annan av mina nya kusar, 5-åriga Tore, har precis börjat vuxenlivet och är i full gång med att bli inriden. Han fick löshoppa lite i början av veckan, ser väldigt lovande ut :) 

Jag är i alla fall tillfälligt tillbaka

Evigheter sen sist, mycket har hänt även om det inte hänt just här ;) 
Har faktiskt bott nästan ett helt år i Askersund nu, vilket är världens metropol om man frågar invånarna själva, jag tror dock fortfarande att dom menar Örebro när dom ska åka in till stan, medan dom i själva verket menar en kilometers bilfärd till Ica torghallen. Skämt åsido men både jag och hästar trivs alldeles utmärkt :)
 
En hel del hästar har kommit och gått under året, bl.a. så är världens finaste Sockan såld till Holland, den tuffaste hästen att sälja hittills och jag saknar honom fortfarande typ varje dag. Är verkligen världens sämsta hästföretagare eftersom att jag älskar mina hästar lite för mycket och är alldeles för blödig för att sälja dom. ;) 
Sockan i Lidköping i våras :)
 
Några nya hästar är införskaffade också, bl.a. ett 5-årigt sto e. Chacco Blue - Perigueux och en 5-årig valack e. Zorro-Elmshorn. Båda ligger efter sin årskull men har jättefina kvalitéer, tror vi kan få mycket roligt med dom framöver. Dessutom står ett gäng jättefina utbildningshästar i stallet, är så glad för alla hästägare som ger oss chansen att förvalta era stjärnor.
Utöver detta så har det kommit en hel drös med fina fölungar under våren efter bl.a Cristallo I, Perigueux, Cascadello I och Favorit Ask :) Framtiden känns ganska säkrad helt enkelt. 
Ett av mina favoritföl i år, sto e. Perigueux med svårklassmamma e. Electro :)
 

RSS 2.0