Apr. 30, 2014

Har haft en ganska produktiv vecka trots att det känns som att jag inte hunnit med hälften av vad jag tänkt. I måndags trimmade jag alla kusar och Wilma fick vara med och svettas på Elins markarbetsträningar. Hon har haft en riktig träningsperiod och det känns som att hon blivit starkare och jämnare på backen. Vi övar vidare, och hon är anmäld till några klasser i Kumla nu till helgen och ska också få följa med till Hammarö nästa helg, tror det blir en nyttig erfarenhet för henne :)

Igår fick jag äntligen fingrarna ur och körde upp för "nya" B96-körkortet. Så skönt att ha det gjort. Ägnade resten av dagen åt att hoppa några fina kusar, vi har verkligen många fina och trevliga småttingar i stallet nu. Avslutade med att träna Daimen för Elin, älskvärd kuse.
Idag har jag ridit några, hoppade Toreza lite som känns jättefin, också hon känns mycket starkare i kroppen :) Har hunnit med lite frisering också, är aldrig så populär hos Ellinor som när hon ser mig med mankam i handen ;)


2-åriga Hälge (e. Twister de la Pomme-Lord Z) hade en egen stil när han solade igår

Grand Prix-hoppning på lightnivå

Varit iväg en sväng under dagen till Örebro Ryttarteams regionala tävlingar, både Sammi och Calippo hoppade en 120-klass inför kommande utomhussäsong. Calippo gjorde som han oftast gör och hoppade fint o felfritt medan Sammi inledde med en mer spännande variant när han flippade totalt på framhoppningen, jag fick hjärnsläpp och vi landade mitt i oxern. Stackars Sammi hoppade iväg på tre ben och för en kort stund såg den här säsongen rätt körd ut, tack o lov verkade det bara vara en nervsmäll och efter några minuter sprang han på alla fyra och hoppade snällt runt banan med en rivning. Skönt att han kommit till läget när han tuggar vidare, och även om han känns lite mattare i sprången än vanligt så har han nog mått fint av den tuffa träningen sista veckorna. ☺

Kom hem lite senare än planerat men red lite på Skurt och fixade klart i stallet, nu snart dax att sova igen, känns som att jag inte gör annat :)

Fantastisk häst

Daimen gjorde sin "hoppträningsdebut" igår. Det går nog inte att beskriva hur ridbar han är, fantastisk helt enkelt :) Är visserligen inte jätteförvånad, han har varit den mest ridbara unghäst jag ridit in, var i balans och lätt att reglera redan på våren som 3-åring och har på dom få gånger han hoppat bara briljerat :)

Alla andra hästar känns också jättefina, jag har börjat hitta ett flow i ridningen och känts som att även min lägstanivå har höjts ett snäpp.
Imorgon ska jag hoppa en runda på Sammi och Calippi på Wittvång på em, i övrigt en ganska vanlig dag och på söndag helt tävlingsledigt.
Tjingeling!

Apr. 23, 2014

Ännu en älskvärd dag. Trimmade nga kusar i solen på fm och har sedan hoppat Corum och Sammi för Arnold :) Grymt som vanligt, vi har en ny "favoritövning" som vi kört på sista veckorna. Lika simpel som vanligt men hästarna blir verkligen otroligt fina av det och för Sammi har det varit som magi! Han fick en ordentlig genomkörare idag igen, nivån och kraven har höjts ett par snäpp och det känns som att han växer med uppgiften. :)

Bästa tiden på året

Bra dagar i solen

Var igår iväg på p&j med 4-åriga Northern Diamond (e. Diamant de Revel-Calypso II) som gjorde sin premiär på bortaplan. För er som följt min blogg länge så vet ni att han redan som 3-åring var min absoluta favorit med sin fantastiska ridbarhet, och han är precis lika trevlig nu som 4-åring när han börjat hoppa lite under ryttare :)
Igår lekte han runt två varv på kaninhinder som att han aldrig gjort annat, så nu har vi anmält till tävlingsdebut om ett par veckor!



Idag har om möjligt varit en ännu bättre dag, trimmat sex kusar ute i solen och alla har varit super! Bäst var nog Corum, han kan verkligen ge en otrolig ridkänsla :) Avslutade med att skritta ut en runda på Sammi tillsammans med Daisy på Carla, jag älskar våren.






Soligt i Vikbolandet

Samma fantastiska väder idag bidrog till en mysig dag i Vikbolandet med Loviseholmsgänget :) Sammi var visserligen mer vild än tam och rev ett i varje klass, ändå positivt och angenämt när han är lite för kaxig än tvärt om, framförallt när vi pressat honom en del på träning på slutet. Det är en hårfin balansgång att ha honom tillräckligt lugn för att han ska ta tid på sig i sprången men tillräckligt kaxig för att vara modigare än vad han egentligen är ;)
Två felfria rundor av grymma lagkompisar gav ändå en fjärdeplats idag och vidare till finalhelgen i Västervik om ett par veckor.

Nu ska jag äta nga mackor och sen sova. Imorgon ev p&j med fin 4-åring och i övrigt vanlig dag. Natti!

Apr. 19, 2014

Sitter och kikar på världscupfinalen tillsammans med bästa småbrudarna som har påsklov och hjälpt mig i stallet under veckan :) Alla hästar har trimmat på bra sista dagarna, en rackare gav mig visserligen en riktig kärnsmäll igår som gett viss smärta i ansikte och nacke idag men alla kroppsdelar sitter kvar så ingen skada skedd.
Har passande nog ridit ut de flesta hästarna idag, rena sommarvärmen kom på besök så hästarna har till o med kunnat sola nakna i hagarna, uppskattat! Sammi har laddat för morgondagens tävling med att plaska i dammen uppe i skogen, han hoppade nga små hinder igår och kändes löjligt spänstig :)

Nu ska jag snart sova, klockan står på 04.00 imorgon bitti...

Glad, imponerad och tacksam

Min dator har låst sig vilket försvårar bloggandet eftersom det är segt att skriva på mobilen.
Utöver detta går livet bra, har ikväll varit på fantastiska Sundbyholm tillsammans med Lotta och Daisy där jag hoppade fina Corum ett par rundor. Det går inte att få bättre förutsättningar med bra banor, bra underlag och bra hinderpark.
Att dom till detta år även gått steget längre i den omdebatterade framhoppningen genom att göra en väldigt lättförstådd, tydlig och trevlig skylt som alla läskunniga enkelt borde förstå (även om några såklart verkade missat detta stora och väl synliga plakat) höjde bara allt ytterligare ett snäpp. Plötsligt var det inte det minsta problem att vara allt från små ponnyer till stora orutinerade hästar på samma framhoppning och dessutom såg jag inte en enda farlig situation med skrämda hästar osv.




Corum var förresten superfin, så kul! :) Nu ska jag sova, resten av veckan ska hästarna trimma vidare, lite hoppning står på schemat och på söndag blir det en utflykt till Vikbolandet för att agera lite laghoppare.
Natti!

Apr. 09, 2014

Allt rullar på här hemma på gården, det har regnat i princip två dygn i sträck så är sådär härligt geggigt ute igen...
Idag har Arnold varit på besök och haft sina träningar, Wilma som är inne i en riktig träningsperiod fick svettas ordentligt och även Sammi fick en riktig genomkörare. Börjar bli riktigt roligt med honom nu, hänt mycket sista veckorna och plötsligt känns det som att jag kan sätta upp nya långsiktiga mål och det ställs högre krav från marken än att han bara ska ta sig över hinderna. :)
Nu ska jag sova, imorgon trimma vidare igen!



Sammi är totalt livrädd när någon annan häst går på bandet, men väldigt nöjd när han själv får göra det :)

Älskade häst

Världens bästa supersammi levererade igår igen! Felfri och placerad i 120 och felfri på hinder i 130n förutom ett missförstånd där han nog för en kort sekund trodde att han skulle hoppa rakt in i väggen. Älskade lilla häst!

Skitdag

Allt rullar på som vanligt, hoppade Sammi för Arnold igår och av någon anledning så gick min lilla favoritkuse från att hoppa skitdåligt till att hoppa betydligt bättre, eller till och med väldigt bra för att vara honom :) Så kul, nu vet vi hur vi ska träna honom och förhoppningsvis kommer det hjälpa honom en hel del. :) 
 
Vaknade imorse och kände mig som en påse skit, har varit lite för mycket senaste tiden på det privata planet och jag har väl gått och tryckt undan det och blev helt nerklubbad idag istället. Fixade ett ärende med Ellinor på fm och hoppade ett par hästar innan jag gav upp totalt. Nya tag imorgon.  :) 
 
 
 

RSS 2.0