elfte december

Nu är vecka 4 på praktiken avslutad! Har sagt det många gånger förut, och säger det igen.. Shit vad tiden går fort!
Igår följde båda pållarna med till Sörsjö så att jag och Anna kunde hoppa lite tillsammans. Ställde upp 2st små cavaletti på ena kortsidan på böjt spår, samt en serie på medellinjen (trav in på en 5½ och sedan 3 galoppsprång fram till ett räcke). Fuxen var piggelin som tusan, det blir verkligen bara "värre och värre" för varje dag som går..! Lite väl laddad för att hoppningen skulle vara optimal, men hon skötte sig jättebra och framförallt kan man inte annat än älska hennes inställning till hoppningen! Det är verkligen en häst som man får känslan av att oavsett vad jag styr på så kommer hon testa...
Sedan fick W skutta lite för första gången på nästan en månad. Hon är som sagt inte alls igång efter sitt lilla uppehåll, men har ju inte heller hunnit tappa något och nu ska hon igång så då fick hon vara med lite när hon ändå var på plats. Kändes lite ringrostig i början men när serien åkte upp lite så hoppade hon som en rund miljon! Då kändes det inte långt till 140-debut kan jag lova..! Fantastiskt att hon klämde till med flertalet sånna språng utan att ens vara "i form", så det blir spännande att se vart det utvecklar sig fram tills tävlingarna sätter igång.

Idag har jag hunnit med "alla" hästar här hemma. Mojje joggade i ridhuset, var lite spänd men skötte sig bra. Baby har travat på lina idag, jätteduktig! Fuxen var ute i skogen en sväng, tokpigg men skötte sig finemang.
Dagens guldstjärna till W som fick gå ca 30min i ridhuset, och kändes fantastiskt fin! Mycket galopp blev det, "testkörde" övningarna som Nicole och Lenita byggde fram - Samma cavaletti som dom på sörsjö igår, fast på båda kortsidorna. Kunde lekande lätt variera från 2-4 galoppsprång i samma lugna rytm, nyttigt värre! Roligt också när W är så lugn så att hon går att påverka och inte bara blir spänd och "struttig" i sin galopp.

Imorrn blir det en skogsrunda för W, vila för Fuxen och Baby och sen ska Mojje trimmas i ridhuset. Tjingeling!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0