Utan dator

Lever för tillfället ett liv utan dator, mitt batteri + laddaren har gett upp totalt, men nu har jag lånat Niklas dator så att jag kan ge er en liten update :)
Igår var jag och Elin iväg till Kumla på tävling med två debutanter. Elin på 4-årshingsten "Skurt" (Corlensky G-Riverman) samt jag på Glassen. Hoppade 1m och båda skötte sig alldeles utmärkt, Glassen hoppade lekande lätt runt felfritt :):)
Idag har jag hunnit rida en drös hästar. På förmiddan hann jag med Sputnik, Spira, Fina och Galax. Alla fina, men allra finast var nästan Spira - Hon börjar bli så sanslöst fin att rida på :) Kunde enkelt i både trav och galopp rida rakt fram under lamporna innanför ena långsidan, och på andra långsidan rida över en bom i bibehållen form och rytm utan några som helst problem. Och hon är bara 3 år :))

På eftermiddan har jag ridit Starlight, Robban och Sammi. Sture var mer vild än tam till en början men sansade sig ganska snabbt :) Robban kändes mot slutet super, och Sammi var lite taggad till en början men blev sjukt fin på slutet han med! Älskade hästar!

Nu vet jag inte när det blir update nästa gång, håll till godo :)
Natti!

Dåligt bloggande..

Känner mig verkligen inte i något bra bloggmode för tillfället, har haft några rätt dåliga dagar efter en grym början på veckan, tänker inte dra upp det nu men det vänder nog snart :)
Har iaf bland annat tränat med Fina för Arnold i onsdags, hon var superduktig men vi fick lite hemläxa att jobba på lite innan det blir vila :)
Idag har vi ridit ut ett gäng hästar, dom var lite vilda mer eller mindre allihopa, bra med glada hästar :)) Bl.a. så var jag och Sammi ute tillsammans med Sabina och Sputnik, dom var mer än piggelin båda två! ;)

Nu ska jag snart sova, har haft huvudvärksanfall under eftermiddagen och mådde rätt dåligt ett par timmar nu på kvällen, nu är jag lite piggare igen iaf. Var förresten iväg och kollade på skräckfilm igår på bio, Paranormal Activity 3 stog på schemat, var lätt skeptisk innan och slutade med att jag och Lojsan garvade oss igenom filmen medan resten av salongen var rätt skraja, ibland kan man fundera över hur hjärnan fungerar.. Den var hur som helst egentligen rätt bra, lite löständer så hade komedin varit ett faktum :D


Bra start på veckan :)

Har (peppar peppar..) känt mig piggare än på länge nu i ett par dagar! :) Så himla skönt att orka göra allt som man alltid vill men ofta känner att man inte har en chans att orka med.
Igår joggade jag Sputnik och Starlight, trimmade Spira, Fina och Sammi. Alla superfina, kändes som att ridningen lossnade lite igen, det är verkligen stor skillnad när man känner sig frisk och motiverad!
Idag började jag med att hoppa Spira lite, hon har blivit så himla duktig, har börjat förstå vad det hela går ut på och ger faktiskt en förvånansvärt bra känsla i sprången hon får till :) Sedan trimmade jag Glassen lite lätt, mycket lösgörande arbete, hon är lite styv och stum i kroppen ännu men det blir bättre o bättre.
Efter lunch trimmade jag en liten stund på 43an, känns otroligt fräsch o fin, han är verkligen påväg upp till kungatronen i stallet igen! ;) Sedan hoppade jag finaste Sammi lite, vet inte om han eller jag var gladast, troligen var vi på ungefär samma nivå för han brallade och jag skrattade ;) Finns inga ord för den hästen, han är verkligen allt jag kan önska mig :)
Vi var inne tidigt från stallet, sen har jag varit ute och kikat på Elins träningar och borstat lite hästar, mys!
Nu väntar en dusch och sängen, blir inga bilder för jag har lånat Lojsans dator eftersom att min har gett upp totalt..
Natti! :)

Strömsholm

Har även idag varit på Strömsholm hela dagen. :) Klev upp strax efter 5 imorse, åkte kl 7 och var hemma igen kl 19. Lång väntan mellan första och sista klassen, men har för en gångs skull hunnit se massa fina hästar och bra rundor, kul! :) Roligt var också att W gjorde en kanonrunda idag, ett nedslag men var klart mycket bättre än föregående dagar då hon blivit lite spänd och stressad. Ser bra ut inför Örebro om två veckor :)
När vi väl kom hem så hade jag fått lite förnyad energi och var alldeles för pigg för att gå in direkt, så passade på att packa ur lastbilen och putsa lite grejer som varit med.
Nu har jag duschat och ska snart försöka sova, känns för en gångs skull lite svårt.. Tur att jag får jobba lite ordentligt imorrn! :)

Natti!

Mitt i helgen :)

Min dator är helt störd, därav det dåliga bloggandet för tillfället.
I onsdags tränade jag Glassen och Robert för Arnold, båda superduktiga! :) Dom andra hästarna har också jobbat på bra, Sammi känns super, börjar bli sjukt pigg!
I helgen är det Elittävlingar på Strömsholm, Elin rider ett gäng hästar som vanligt. :) Går bra, dom är fina och plockar lite placeringar! :)

Är sjukt trött, ska försöka engagera mig i filmen på TVn nu och sen sova lite. :)
Natti!


Tisdag

Funderar på om det kan komma mer regn? Har verkligen öst ner nästan hela dagen, jag kan lova att det är lerigt o jävligt....
Har även idag hunnit rida ett gäng hästar. Joggade Glassen och trimmade Robban innan lunch. Robban är den 4-åriga ponnyn som har fått många namn redan. Elin röstar på Robert, jag röstar på Robban.. Och däremellan blir det alla olika namnförslag man kan komma på ;) Han är hur som helst skitsöt, liknar min gamla ponny Bisse väldigt mycket faktiskt :) Nästan likadan att rida också, lite häftigt!

"Robban"! :)

Efter lunch joggade jag först Peggy, snacka om att jag nästan blivit ponnyryttare på heltid! ;) Sedan joggade jag Sture och trimmade Sammi. Sture är pigg och glad, och Sammi känns riktigt fin :)
Avslutade med att hoppa Fina för Elin, hon är begåvad och supersmart. Känns bra!

Nu ska jag sova, som vanligt med andra ord :)
Natti!

Ponnyryttare på nytt :)

Har haft en ganska vanlig dag här på Loviseholm. Vi har ridit o grejat hela dagen, varit en man kort men hunnit med ganska bra ändå :)
I förmiddags joggade jag Starlight lite som vilat i en månad nu sedan semifinalerna. Pigg och glad, men snäll :) Trimmade sedan Spira lite som kändes kalasfin.
Efter lunch har jag joggat Glassen och Sputnik på gärdet, superfint att rida där nu insåg vi idag! Har sedan lekt ponnyryttare, vi har ju just nu två superfina ponnyer här till försäljning. 8-åriga "Peggy" trimmade jag på gärdet, jobbade mestadels massor av tempoväxlingar på långa raka linjer, blev super till slut! Den andra rackaren är en 4-åring, red den för första gången och gillade den supermycket :) Det är roligt att rida ponny!

Nu är jag trött, ska alldeles strax sova :)
Natti!

Helgen

Har varit en ganska lugn helg här för oss :) Igår red jag, Lojsan och Sabina ett par hästar var bara medan Elin var iväg på andra uppdrag. Jag joggade Dockan och red ut en lång runda på Sammi :) Mys!
Förutom detta visade vi häst för kunder och pysslade med lite annat.
Idag har vi bara fixat alla "måstesysslor" i stallet såsom mockning, fodring och in-utsläpp :) Jag och Sabina red vars en häst i förmiddags också när Elin höll träning. Jag trimmade Sammi lite som kämpade på jättebra med upphöjda trav- och galoppbommar. Finaste hästen!

Eftermiddagen har tillbringats på Marieberg där vi har käkat lunch och fixat lite. Supertrevligt såklart!
Nu sitter vi och kollar film, ska snart sova. Imorrn är det ny vecka igen :D
Natti!

Långfredag

Det såg på förhand ut att bli en till kortdag, men slutade med att jag precis hann in till idol :)
I förmiddags hjälpte jag först Moa med 2,5-åriga hingsten Clintons Diamant (Clinton-Diamant de Semilly), hon klarar sig egentligen själv men idag var det premiäruteritt! Det måste vara gårdens klokaste häst, sjukt häftig!

Clintan och Moa :)

När vi andats ut efter att ha överlevt promenaden helt oskadda så trimmade jag först Ligist lite lätt, kändes fin! Sedan red jag ut en sväng på Glassen i det fina (men kalla!) vädret, mys!
På lunchen hade vi avslutningsfika med Lovisa som praktiserat här denna vecka, hon hade med sig den godaste kladdkaka jag någonsin ätit, galet gott!
Efter lunch trimmade jag 3-årsstona Spira och Fina lite. Båda var väldigt pigga men väldigt duktiga :) Det känns ibland lite svårt att lägga sig på en lagom nivå med Fina, samtidigt som hon kan vara ganska introvärt och springa runt i sin egna värld så är hon är så extremt ambitiös och vill inget hellre än att lyckas med uppgifterna. Angenämt problem ;)
När dom var klara så skrittade jag ut W en sväng, pigg och glad! Hann sedan skritta iväg på Sammi (efter att ha hoppat upp direkt utanför stallet, modig tjej!!) när Elin ringde och sa att vi hade spekulanter på ponnyn. Bara att vända och visa den innan jag kunde ge mig ut igen :) Hann inte så långt innan det blev mörkt men var ute en halvtimme iaf. Skräckblandad förtjusning om man frågar Simpy ;) Det farligaste idag var shettisen som vi blev tvungna att möta.. Modig man det där. ;)

Bejb!

Nu har jag kollat på Idol, börjar fundera på om detta är ett aprilskämt?! Tur att Idol 2011 har Amanda Fondell, hon är den enda som kommer bli nåt riktigt stort vågar jag nästan svära på.
Dax att sova lite snart, natti!

Rekordfart

Vet inte hur vi lyckats idag, men kl 17.30 var alla hästar ridna och nattade, det var em-fodrat och allt var putsat! Helt klart ny rekordtid, det får vi tacka praktikanterna Lovisa och Sabina för som hjälper oss - helt grymma!! :)

Igår var Arnold här, tränade med Glassen som var superduktig! Utvecklas hela tiden och är så himla trevlig :) Och hon är till salu! :)

Film från tidigare i veckan :)

Vi fick också en liten gåva från Arnold, eller ja.. En till häst, eller rättare sagt, ponny ;) 8-årigt sto som ska säljas, red och hoppade lite på den, riktigt häftig filur :)
Idag har jag haft sovmorgon, vaknade för första gången sedan i lördags utan huvudvärk, har alltså känts ganska enkelt att leva.
Har hoppat Sammi lite idag för första gången på 5 månader, lycka!! Även hoppat Spira lite som var superduktig, och trimmat Telles. :)
Elin har trimmat W idag igen, hon ser redan super ut, så det ser helt klart lovande ut! Jag ska definitivt hålla mig till att motionsrida i fortsättningen, gör mer skada än nytta på den ryggen för övrigt tror jag :)
Wepzan är ju till salu nu för er som inte visste det, jag ska satsa fullt ut på unghästar, känns som att det mer är min lott i livet :)

Nu sitter jag i soffan och tittar på skräckfilm med Sabina, Lojsan och Elin :) Blir nog snart sängen, klockan har rusat iväg!
Natti :)

Full styrka!

Den här veckan har verkligen börjat bra i bemanningsstyrka! Imorse var vi till slut 5st i stallet, så vi hann både fixa allt vanligt morgonjobb + packa ur hela lastbilen innan kl 9 :)
Har sedan fixat ridhuset och ridit hela dagen. Jag började med att hjälpa Moa med ett par tvåårshingstar, båda mycket duktiga :):) Trimmade Spira lite sen som var väldigt pigg och gärna sprang ganska fort efter nga dagars vila. Jättefin på slutet när hon rastat sig lite!
Efter lunchen trimmade jag Fina lite, hon blir bara bättre och bättre! Elin red Wepzan, såg som vanligt ut som en annan häst, sjukt bra - Blir grymt till Elittävlingarna i Strömsholm nästa helg när Elin offrar sig och rider W åt mig :)
Avslutade med att trimma Sammi lite, finaste älskade hästen! Också han var kanske lite väl pigg idag, men känns ändå himla fin :)

<3

Nu ska jag sova lite, är både trött och alldeles förkyld..
Natti!

Veckan till ända!

Har överlevt hela veckan, är visserligen trött men inte så slutkörd som jag skulle kunnat vara.. Har haft hjälp sista 4 dagarna - Torsdag och fredag av Jonas och sedan av Alexandra som erbjöd sig att rädda mig lördag-söndag :) Dessutom kom Malin lördag em, och Daisy och Alicia har hjälpt till idag. Tack!! :)
Hästarna har känts fortsatt fina. Blir ingen update av alla här, för då får jag skriva en hel roman, men bl.a. så trimhoppade jag Glassen lite i fredags, kändes kanonfin :) Igår trimhoppade jag W som också hon kändes riktigt fin, svåra övningar kan kännas så enkla på henne samtidigt som dom lättaste övningarna blir så svåra... Märkligt. Sammi trimmade lite igår, travade lite bommar och jobbade annars vidare som vanligt. Travbommar kan f.ö övervinnas på många olika sätt ;) Men till slut blev det rätt!
Idag har vi varit ute på en söndagspromenad tillsammans med Alex på Kasper, mys!


Har även hoppat lite på Fina idag. Hon är så himla häftig, och det sjukaste är att hon trots sin ålder och hur lite hon är hoppad så känns hon i princip tävlingsklar. Bara att styra runt och hon har verkligen fattat vad det går ut på! Har dessutom kommit ett par steg framåt i markarbetet, har trimmat på ganska bra ett par dagar nu i veckan och poletten börjar trilla ner. Ett par veckors jobb till för att befästa lite och sen blir det ordentligt vila inför kommande 4-årssäsong! :) Liten film finns på min fb-profil för er som vill se.

Förutom detta och mycket annat så har Sabina kommit tillbaka idag för att ha praktik med oss i en hel månad! :) Vi firade med att natta lite hästar såhär på söndagseftermiddan!

Är hästen stor och människan liten så får man hämta en pall!

Nu ska jag snart sova! :) Ny vecka imorgon :)
Natti!


Äntligen lite ordning o reda!

Har haft hjälp av Jonas i stallet idag, och plötsligt känns det som att vi varit nästan full styrka ;) Var klara med morgonsysslorna vid 9.30, in och käkade frukost och sen har vi ridit o grejjat hela dagen :) Började med att fixa ridhuset. Alltid lika skönt när det är gjort!
Jag har hunnit rida sex hästar. Trimmat 3-åringarna Spira och Fina som både var kalasduktiga! Spira har ju utvecklats otroligt mkt sista veckorna och känns fortsatt jättefin, Fina har alltid varit lite trutig och svår i markarbetet men har dom sista ridpassen börjat bli som en ny häst - Sjukt häftig!! :)
Trimmade också Glassen som fick svettas lite med massor av tempoväxlingar, blev riktigt fin på slutet. Hoppade sedan Ligist lite tillsammans med Daisy på Ryan. Vi fortsatte nöta på övningarna som vi gjorde för Arnold sist han var här. Gick riktigt bra!
Avslutade med 4-årshingstarna Skurt och Sammi. Skurtan var väldigt pigg och glad men kändes fin. Sammi fin som vanligt, det spelar nog ingen roll vad han hittar på, jag tycker ändå att han är den finaste ;) Haha.

Nu ska jag snart sova, är rätt så trött.. :) Elin och hästarna är duktiga nere i Flyinge förresten. Både Daisy och Beasley är dubbelt felfria i 5-årskvalen! Final på lördag, grymt! Digital gör sin första runda imorrn, hoppas han är på samma humör som syrran :)
Natti!

Ny bloggdesign!

Bästa Malin tyckte att jag hade en gammal och tråkig bloggdesign, och har därmed på eget initiativ fixat en ny åt mig! :) Helt galet bra ju, och den gamla gjordes för ganska exakt ett år sedan när vi var på tävling i Lidköping om jag inte minns fel. Tusen tack!! :)

Har precis som jag misstänkte igår fått jobba ensam idag igen. Mådde rätt kasst imorse och känns verkligen som att jag inte fått nånting vettigt gjort.
När jag och Daisy på eftermiddagen dessutom hittade dessa två rymlingar en bra bit från deras polare så fick jag inte mer tid över till att vara nyttig...

Grönare gräs på andra sidan tyckte definitivt Senjorita och Angelica!

Hann hur som helst rida ett par hästar, och Malin L kom och hjälpte till i stallet en stund på kvällen, guld värt!! :) Hann både longera nga hästar och hjälpa mig med kvällsfodringen. Nu har jag tittat på BSF med Rickard och Niklas, snart blir det sängen.. Hoppas på förstärkning imorrn, känner mig lite halvsjuk och rätt seg. :)
Natti!

Stormvindar och vildhästar

Har blåst mer eller mindre storm hela dagen.. Gick ut i stallet 06 imorse eftersom att resten av gänget skulle bege sig till skåneland. Utebliven praktikant gjorde att jag fodrade, mockade 26 boxar och fixade med allt annat morgonfix en bra stund. Frukost vid 9.30, sedan har resten av dagen skenat iväg med fodringar, inplockning av ett par lösdriftshästar och fix med hästarna. Har hunnit lina 6 hästar och rida 3st, så kan det bli när klockan går fortare än vad kroppen kan arbeta. :)
Imorrn är jag visserligen själv igen, men känns som att det borde vara lite bättre struktur på det hela så det ska nog gå bra :)

En av lösdriftarna som fick komma in idag var min egna Masterpiece TT som nu är 1,5 år. Ska ha lite "speedtämjning" nu under veckan när vi har nga lediga boxplatser. Han är inte alls så tam som jag önskar att han skulle vara, tiden räcker helt enkelt inte till allt. :)

"Måns"!

Lektion 1 - Sitta fast! Inte så uppskattat...

Nu ska jag sova, trött tjej!
Natti :)

Oktober har anlänt..

Tiden rusar iväg, nu är det redan oktober och bara tre månader kvar av det här året! Dock så har nya månaden börjat med dom varmaste dagarna på över en månd, har haft riktigt fint väder flera dagar, superhärligt!
Hästarna har jobbat på bra även andra halvan av veckan. Elin förbereder "Flyingehästarna" inför deras sista stora uppgift för året. Dom åker neröver på tisdag morgon och har med sig 4-åringarna Querida (Quidams Rubin-Linaro) och Be Hip (Hip Hop-Everest), 5-åringarna Daisy Chain VT (Diamant de Semilly-Laptop), Chakira (Cardento-Cortez) och Beasely G (Quassimodo Z-Burggraf) samt 7-åriga Digital VT (Diamant de Semilly-Laptop). Utöver dessa sex så ska Elin rida två till hästar under veckan, kommer alltså få fullt upp! :)
Själv blir jag hemma, kommer nog också ha fullt upp men det känns ändå bra. :) 

 Idag har vi tagit det lite halvlugnt. Jag har ridit 43an, Dockan och Sammi lite bara. Alla kändes fina, Sammi börjar verkligen komma tillbaka i lite form igen, så kul!! :)
Nu är jag supertrött, ska snart ut och fodra lite och sen blir det duschen och sängen!
Natti :)


RSS 2.0