Oct. 31, 2012

Ha! Hittade bloggappen, har inte gått att hitta den på min telefon innan. Får försöka bättra på bloggandet lite nu!

onsdagsmys

 
Sitter inne i soffan, har precis käkat god mat och nu kollar vi på film:-) även om klockan inte är mycket än så har det varit en lång dag, klockan ringde redan 04.30 imorse när kunder som skulle kommit senare under dagen plötsligt dök upp redan på morgonen. Alla hästar hoppade iaf grymt fint så det var roligt. Har tränat galax för arnold på eftermiddagen, hoppade fint :-) nu ska jag försöka förstå mig på filmen, önska mig lycka till! ;-)

Efter sol kommer regn

Haft rätt fullt upp i helgen när Elin varit i Billdal och tävlat, därav den dåliga blogguppdateringen. Hästarna hemma har varit fina iaf och vädret har varit grymt - Kallt men SOL! Igår var jag och Sofie ute och skrittade en lång runda i höstsolen, galet skönt och välbehövligt!
 
 
Idag har det gått helt fel redan i förmiddags när regnet började ösa ner (!) vid 9-snåret, och när klippmaskinen la av och jag hade klippt 3/4 av en häst så hade jag gärna lagt mig ner och vägrat kliva upp mer idag, det lilla räckte.. Red iaf två hästar innan lunch som var duktiga, hjälpte sedan bästa hovslagaren Karin en stund och efter lunchen har vi fixat klart i stallet, red Clintan för Elin på eftermiddan och han var superduktig :) Sammi och Skurtan som chillar nån vecka till har rastat sig lite på lina och avslutade kvällen med att longera Benji som var grymt fin :)
Nu ska jag snart sova, nya tag imorrn!  
 

:)

Jag har fått chansen att få rida en fin häst framöver, som lite komplement till Sammi, grymt kul! :)
 

Årets första snö

Eller var det möjligen bara hagel?! Skulle tro det faktiskt, men lite mysigt är det ändå. Jag gillar snön, fast det räcker att det täcker marken och blir sådär ljust och fint ute :)
Har jobbat småhingstarna och promenixat med lite vilande djur idag, joggat Betty lite också, det är en gullig häst det! :)
Igår tränade Galax för Arnold, han var superduktig, jag får hålla i manen för att sitta kvar kan jag lova :) Tur att inte hinderna är större för då är jag tvärkörd! ;)
Har ägnat kvällen åt oboy och tv-mys med folket inne, nu ska jag sova lite, tidig uppstigning imorrn så vi hinner fixa klart allt tills Elin åker till Billdal :)
 
Tjingeling!
 
 

Trist bloggning

Haft en ganska vanlig dag, jobbat småhingstarna och ridit lite. Är ganska lugnt för tillfället eftersom att dom flesta hästar vilar. Ägnat kvällen åt att prata lite med gulliga människor och kolla en kort stund på Elins träningar, samt fixat lite andra "måsten" här i livet tillsammans med min underbara mamma på telefon :)
Annars har det varit ganska ont om några direkt roliga saker att skriva om idag, solen har i alla fall lyst hela dagen och Sammi har fått tillbringa dagen ute i hagen, blev sådär lagomt lerig och fin kan man säga :))
Tjing!
 

Det går upp och det går ner

 
Även om mitt liv är ganska perfekt just nu så har jag också dåliga dagar.. Igår var en sån dag kan man säga, vaknade på fel sida, var allmänt hängig utan egentlig anledning, hade sjukt ont i huvudet, red riktigt dåligt och kände mig rätt värdelös överlag. Höll mig ifrån stallet några timmar på eftermiddan, somnade i soffan mitt under omhoppningen i världscupen och vaknade inte föränn det var kolsvart ute. Gick ut och hjälpte till med fodringen, släppte Sammi i ridhuset en sväng och ägnade sedan kvällen åt att helt livrädd titta på Beck tillsammans med Elin och Sofie.
Idag har varit en bättre dag, ridit ut ett par rundor, jobbat med fina 3-årshingstar, hoppat en grymt fin Galax och avslutat med att skritta ut en runda på finaste Sammi :)
Fina har blivit kollad igen idag också, och är fortfarande dräktig på ca 110 dygn, grymt! Nu hoppas vi stenhårt på fölis till våren, jag har beställt en brun hingst med fyra vita ben och bläs, och är den hälften så begåvad som sin mamma så kommer den räcka länge åt mig :))
Gulligaste Fina får se ut som en vildhäst ett tag till :)
 
 
 
 
 

Vintervila och en vanlig dag

Japp, motivationen för att kliva upp mitt i natten för att åka till Hamre och rida 1m,110 var inte tillräckligt stor. Sammi har fått vintervila istället, blir bra med några lugna veckor och sedan vinterträning inför nästa säsong. Han har känts så himla fin på slutet så jag tror inte att missen andra dagen i Karlstad har satt alltför djupa spår.
 
Fick förresten frågan om hur en vanlig dag ser ut för Sammi, och hur en träningsvecka ser ut. Det varierar såklart en del men i stora drag så får han morgonmat runt 07-tiden, lunchmat runt 13-tiden och kvällsmat när vi är klara i stallet, oftast runt 19-20tiden. I vanliga fall så är han ute i hage runt 4 timmar varje dag, förmiddag eller eftermiddag, men just nu när det regnar så sjukt mycket och hagarna mest består av vatten och lera så rastas han på andra sätt, typ lös i ridhuset :)
Förutom den lilla egenmotionen så tränas han ca 5 dagar/vecka, och borstas varje dag med några få undantag :))
Han äter i princip fri tillgång på hösilage, 1 kg Groov 90, ½ krafftskopa Pavo Slobber Mash och drygt ½ krafftskopa betfor varje dag. Utöver detta b & e-vitamin och olja. Efter hans tarmvred så får han "för säkerhets skull" alltid kraftfodret blandat med mash eller betfor, och mycket grovfoder och lite kraftfoder passar honom bra eftersom att han lätt blir het och spänd.
 
Träningsveckan får vi nog ta imorgon, nu är jag trött och måste sova :) Tjingeling!
 
 
 
 

Gamla hästar - Bisazz

Förutom Sammi så är nog Bisazz den häst som jag tyckt allra mest om av dom hästar jag haft. "Bisse" köptes hösten 2003 ifrån Orust på västkusten. Han var en NF-valack f.98 e. Willoway Golddigger-Silverlea Buckskin, ca 146cm hög.
Bisse hade som 4-åring vunnit 4-årschampionatet i hoppning, men var efter det inte jättemycket prioriterad utan mest riden på hemmaplan. Det var en ponny med enorm kapacitet, tyvärr var han inte så enkelt mentalt och dessutom var han ganska tuff. Jag minns i början när han kom, när han bockade oavbrutet från att jag satte foten i stigbygeln tills jag kom tillbaka hem igen. Förstår fortfarande inte hur jag för det mesta satt kvar :)
Han hade en hel del andra egenheter för sig också, visste direkt när jag inte var närvarande och blev t.ex. helt omöjlig att få från gården när någon annan skulle rida åt mig...
 
Under mina tre år med Bisse tävlade vi upp till LB hoppning och LA dressyr. Långa perioder stog vi mest i hörnen på hoppbanorna, därav att vi också tävlade en hel del dressyr vilket för det mesta gick betydligt bättre :)
Tyvärr så drabbades min älskade lilla ponny av en hel del skador, och under 2006 upptäcktes något diffust i hans haser som veterinärerna trodde var spatt, han fick flera månader på lösdrift utan förbättring och blev tyvärr utdömd senare under hösten. Ångrar än idag att vi inte gav honom en till chans och mer tid..
 
 
Hittade en jättegammal film, det är nästan så att man får skämmas lite över sig själv ;)
 
..Om man stampade i marken så anföll han, smart trick.....
 
 
 
 
 
 
 
 

We’re going round and round

Kroppen har varit seg idag, ni vet sådär när huvudet går i en takt och kroppen hamnar på efterkälken hela tiden..Jobbigt! Morgonsysslorna drog ut lite på tiden och sen trimmade jag Galax som var fin :) Fick lite hjälp av Elin och hoppade S-bågen som vi gjorde för Arnold igår, blev rätt bra när jag skärpte till mig lite.
Lunchade hästarna och hann lina en innan vi åt lunch, sen red jag ut på Sammi en sväng i ösregnet, var länge sen han gick ut så det var mysigt trots att vi blev ganska blöta.. :) Trimmade Betty sen, börjar gilla henne, fin häst! Ägnade sedan resten av em/kväll till att promenera med hästarna som vilade idag medan Elin höll träningar. Klara redan innan 20 och nu har jag fikat lite, duschat, pratat i telefon och slappat en stund. Snart sängen!
 
 
 

Dammsugare och Arnoldträning

Japp, ni läste rätt - Jag har använt en dammsugare idag, händer alldeles för sällan men just idag är det helt nydammsuget här i mitt lilla hus :)) Ägnade förmiddagen åt städning och lite instoppning av kläder i garderoben, har alltså inte packat upp allt sen jag flyttade hit för 6 (!) veckor sen, bra jobbat! Varvade städningen med att byta hästar i ridhuset varje halvtimme, vi trodde man skulle hinna enormt mycket på en halvtimme men det kan jag intyga att man inte gör....
På eftermiddan fixade vi ridhuset och sen red Elin ett par hästar för Arnold. Jag har tränat med Skurtan på kvällen, han var rätt grym idag, så kul när man börjar hitta knapparna :) Ibland känns det till och med som att jag vet vad jag håller på med igen, borde med andra ord hinna lära mig rida till nästa år! :)
 
Nu är jag ganska trött, har ont i halsen och känner mig lite småkrasslig så ska nog försöka sova lite. Tjingeling!
 
 

Lång bra dag

Känns som att den här dagen har varit oändligt lång, och ändå hade den gärna fått innehålla några timmar till.. I förmiddags började vi med småhingstarna, idag travade även Chanel snällt runt fyrkanten med mig på utan att ha nån springandes i livlinan ;) Dom är så duktiga småpojkarna!
Sedan red jag Betty, Galax och Skurtan innan lunchen, blev rätt bra till slut med alla tre. Klämde i mig massa goda pannkakor till lunch som bästa Claudia hade fixat åt oss, hon lagar så galet god mat till oss om dagarna, jag har växt i alla kläder sen jag kom tillbaka hit kan jag lova.. ;)
Efter lunchen red jag först Benji som var superduktig! Sen red jag ut en sväng på fina Starlight tillsammans med vår praktikant Anna :)
Har hoppat Sammi på kvällen för Elin, grymt bra som vanligt med superövningar, idag fick till och med Sammi svettas lite :)) Först mycket trimning där vi la volter runt  5st hinder på en långsida, där jag hela tiden fick tänka på att rida honom väldigt samlat men ändå försöka hålla galoppen väldigt "platt" och jämn. Var ganska lätt åt vänster men åt höger var det inte lika enkelt att få alla delar att funka samtidigt. Nu har vi lite att träna på efter vilan i vinter!! :) Hoppade sedan en superkonstig serpentinbåge som jag måste rita för att förklara, får bli ett senare problem, var hur som helst helt grymt bra och galet svårt! Avslutade med att hoppa en 5-kombination, räcken med 2 språng emellan. Fokus på att rida rakt och få det att flyta jämnt utan att dom rann iväg. Fina Sammi jobbade på bra och kändes jättefin :)
 
Nu är jag inne, har druckit varm choklad och nästa anhalt bli sängen, trött tjej... Imorrn är det Arnoldträning o sådära, ser ut att bli en till lång och bra dag! :)
Tjingeling

Måndag

Bra dag i leran, efter frukosten fick jag hjälp av Elin med småhingstarna eftersom att min annars så trogne hjälpreda Amanda bestämt sig för att bli sjuk såhär lagom till måndagscirkusen :) Dom var duktiga iaf, lilla Corum är alldeles för gullig för sitt eget bästa och sprang så snällt flera varv i trav alldeles själv med mig på :)
När dom var klara för dagen så red jag Skurtan, Galax, Betty och Benji som alla var pigga och glada, fina djur! Efter lunchen hade vi ett litet möte där vi fick lära oss en massa saker om aloevera-produkter, om ni inte visste det redan så funkar aloevera oavsett vad ni har för problem ;)
När vi var klara med det lilla mötet så red jag Sammi, han fick jogga lite lätt idag bara, jag går egentligen bara runt och väntar på att sätta honom på vila nu.. Skulle vilja att han fick gå en tävling innan bara så vi vet inför nästa år att allt funkar "som vanligt", men står såklart på reservlista till Hamre på lördag - Ser mörkt ut att komma med. Han får jobba på några dagar till och kommer vi inte med på lördag så blir det vila ändå nu, känns så onödigt att hålla igång honom vecka efter vecka till "ingen nytta". Tror han kommer må bra av att bara chilla med lite promenader och massa mys ett tag.
Avslutade kvällen med ett till möte med hästsportklubben, nu har vi fodrat och jag har hunnit chilla en stund - Imorrn ska jag komma ihåg att ställa klockan, imorse blev det ett lite hastigt uppvaknande :)
Tjingeling!
<3
 
 

Bloggtorka och saknad häst

Extremt dålig uppdatering sista dagarna, har haft massa att göra och samtidigt varit lite halvsjuk och väldigt trött på kvällarna. Vi har varit på Strömsholm en sväng både fredag och lördag, Elin har tävlat tre hästar på deras elittävlingar som hoppat fint :) Fick även se och klappa lite på fina Lestat som jag red och tävlade som 5-åring, gud vad jag saknar den hästen, han har verkligen ett hjärta av guld! <3
Fina Lestat i sin 120-debut -09 :)
 
 
 Hittade lite gamla filmer på honom också!
 
 
Första träningen när han precis kommit, november -08
 
 
Träning januari-februari -09
 
 
120-debut juni-09
 
Nu blev klockan jättemycket, dax att sova! Natti :)

Snabb lista! :)

Efter en liten önskan om en liten lista på hästarna så ska jag försöka göra nåt lättförståeligt nu.. Tar alla dom som för tillfället står i stallet för enkelhetens skull, det växlar såklart lite fram o tillbaka :)
 
Elins hästar:
Rousseau 43: Alias 43an, valack f. 96 e. Casino-Calvados.
Duchesse van de Zuuthoeve: Alias Dockan, sto f. 03 e. Thunder van de Zuuthoeve-General I
Digital VT: Alias Kungen, hingst f. 04 e. Diamant de Semilly-Laptop
Erwin G.T: Valack f. 04 e. Vigo D'arsoullies
Daisy Chain VT: Alias Daisy, sto f. 05 e. Diamant de Semilly-Laptop
Sputnik VT: Valack f.07 e. Manhattan-Laptop
Starlight Express: Alias Starlight eller möjligen Sture, valack f.07 e. Stakkato-Graf Grannus
Galax VT; Valack f.07 e. Quin-Carthago
Clinton's Diamant: Alias Clintan, hingst f.09 e. Clinton-Diamant de Semilly
Quidam's Chanel: Alias Chanel, hingst f.09 e. Quidam de Revel-Corrado
Corum Obolensky PJ: Alias Corum, hingst f.09 e. Cornet Obolensky-Corum
Northern Clawfinger: Alias Calle, hingst f.09 e. Clinton-Contender
Northern Diamond: Alias Daimen, hingst f.10 e. Diamant de Revel-Calypso II
 
Förutom dessa så äger Loviseholm även dessa två som är i träning:
Querida: Sto f. 07 e. Quidam's Rubin-Linaro (rids av Arnold)
My Pleasure: Alias Mysan, sto f.07 e.Montender-For Pleasure (rids av Daisy)
Northern Conquest: Alias Conquest, valack f. 08 e. Cassini II-Contender (rids av Alicia)
 
Hästar i träning på Loviseholm:
Contadina: Alias Cristallen, sto f. 07 e.Cristallo
Corazón El Divo: Alias Skurt, hingst f.07 e.Corlensky G-Riverman
Coberlina RV: Alias Betty, sto f. 07 e. Indorado-Amethist
Champell: Alias Svampen, sto f. 07 e. Roosevelt-Aer
Chakira: Sto f. 06 e. Cardento-Cortez
Lux Zuké AL: Alias Luxen, valack f. 07 e. Lux Z-Cortez
Be Our Future: Alias Benji, hingst f. 09 e. Cartier-Everest
 
Såja, tror det var alla :) Utöver dessa så går ett gäng unghästar och fölston på lösdriften, finns alltså några till som jag inte orkar rabbla nu och som antagligen inte heller förekommer speciellt ofta i bloggen :))
 
 
 
 

Tisdagsmys och onsdagsfix

Avslutade gårdagen med lite mys med brudarna, lite gott att dricka, singstar och alldeles för mycket skratt som ledde till träningsvärk i magen (?!) idag. Jag och Laura var typ bäst på singstar, våran ena försök hade nästan varit värt att spara...
Hoppade Sammi på kvällen för Elin också, och jag kan aldrig säga det för många gånger men hon är bara så sjukt grym, bästa Elin!! Bit för bit faller på plats, Sammi var som vanligt lite piggelin men det blev ändå riktigt bra till slut :))
 
Idag har det gått i ett, hängde på Calle och klippte häst i förmiddags och efter lunch tömkörde jag Corum som var superduktig, longerade Chanel, joggade Betty och promenerade en sväng med Sammi som var pigg och glad! :)
Tränade sedan med Skurtan för Arnold, han var också pigg och glad kan man säga! Men när han var lite rastad så skötte han sig finfint, så otroligt värdefullt för mig att få chansen att träna så många olika hästar, det är fasen enda vägen att gå om man ska lära sig nåt i den här sporten..
 
Imorrn är det fullt fix inför helgens tävlingar på Strömsholm, plus allt annat "vanligt" grejande såklart! :)
Tjingeling!
 
 

Bra tid och ont huvud

Gått runt med tryckande huvudvärk hela dagen, så drygt när kroppen vill men inte skallen. Har ändå gått ganska bra, jobbat med småpojkarna som var jätteduktiga som vanligt, trimmat dom lika små pojkarna men som kommit något längre i sin utbildning, även dom väldigt fina! Trimmat Sammi som också han var väldigt fin, helt enkelt en ganska bra dag trots lite huvudvärk :)
Avslutade med att pussa lite på Fina som stog och myste i lösdriften, längtar redan tills hon ska få en ny chans att bli tävlingshäst :))
 
Avslutar med en film på fina Starlight Express och duktigaste Elin som hoppade fint i Flyinge i helgen! :) 
 

allt i sin ordning

Sitter på lunch, elin är hemma från flyinge och nu är allt som det ska igen:-) ska försöka blogga lite bättre ikväll, lovar!;-)

Full fredag

Har haft fullt upp idag kan man säga, det har gått i ett sedan imorse. Jag och Amanda inledde dagen med att göra småhingstarna, börjar bli en vana - En ganska bra sådan också eftersom att man blir så glad av dom :)) Corum och Chanel har travat med ryttare idag, så himla duktiga!! Calle har förstått det här med longering nu verkar det som och har haft fast gjord på sig idag också. Nu är han redo för att börja inridningen "på riktigt" också.
Direkt när vi var klara med dom fixade vi ridhuset så att det blev fint, sen trimmade jag fina 43an som är så galet vild och glad just nu, ännu en häst som man blir sådär tokigt glad av att rida! :)
Efter lunchen hann jag med fem hästar till, vardagslyxade med Kungen, hoppade lite med Clintan, Cristallen och Skurtan och trimmade Benji. Rätt spännande att hoppa in 3-åringar måste jag säga, börjar bli några stycken nu och man vet liksom aldrig vad som händer ;) Jag minns att Clintans fina mamma Daisy gjorde nga tvärvändningar åt fel håll efter hinder i början av sin karriär (hammarö Elin, glömmer det typ aldrig!), Clintan visade att det går lite i arv idag ;) Till skillnad från Elin (haha) så satt jag faktiskt kvar :) Efter den lilla missräkningen så var han rätt grym! Cristallen och Skurtan var också duktig, liksom Benji, han börjar bli så fin!
Sammi körde egenrastning i ridhuset, uppskattat kan man säga, nu har vi avslutat kvällen med god sallad och X-factor på tv. Natti!
 

Inspiration

Trots att jag i år inte är på plats i Flyinge så får jag en grym inspirationskick av att följa onlineresultaten och se Elin rida runda efter runda felfritt. Idag var 5 av hennes 7 starter felfria. Samtliga hästar som står och tränas här på Loviseholm var felfria, så himla grymt, om jag någonsin blir hälften så bra så är jag lycklig för resten av livet! :)
Jag har ridit rakt fram mellan två bommar på några hästar för att försöka uppnå någon slags förbättring i min ridning. Måste börja ställa högre krav på min egen prestation, att bara pricka bommen eller hindret är ju egentligen inte jättesvårt men att göra det i den galopp man önskar, och med den avsprångspunkt man önskar är lite svårare. Jag rider gärna lite in i hinderna, men måste tvinga mig själv att kunna rida i en jämn galopp och låta avsprångspunkten komma längre ifrån hindret istället. Sammi som visserligen hoppar tekniskt rätt dåligt "jämt" hoppar katastrof så fort jag lyckas åstadkomma detta, så det är verkligen en styrkegrej som han ska få jobba med i vinter... :)
Han fick förresten hoppa lite idag på kvällen tilllsammans med Moa och Mia när dom var här, trodde nog att han var på lekskola stundtals kan man säga.. Men han är glad iaf! Blir lite mer trimhoppning för honom den här veckan så att han får komma lite mer inom ramen igen.
 
Småpojkarna har jobbat på bra idag också, fortsättning följer imorgon!
Natti :)
 
 
 
 

Grabbarna C

Lätt trött i kroppen efter tre timmars torvande igår, förutom detta så har det varit en grym dag, fy fasen vad jag är bortskämd! :) Efter morgonsysslorna så gjorde jag och Amanda unghingstarna, numera kallade "Grabbarna C". Dom är så duktiga alla tre, idag har jag suttit och skrittat en kort bit på Corum och Chanel. Calle har ju inte varit inne lika länge och fick fortsätta jobba med longeringen, duktig han med! :)
Sen gick jag en kort promenad med Sammi innan jag trimmade lite på Benji som blir bättre för varje dag, kommer bli en riktigt fin häst när han växt i sin stora kropp :) Hann med Galax också innan lunchen, jobbade som vanligt med tempoväxlingar under hela ridpasset och la idag galopparbetet över en bom på medellinjen där jag kunde växla varv på en åttvolt hela tiden. Supernyttigt då han lätt tappar balansen i galoppombytena men bommen gjorde att han fick lite hjälp med balansen, samtidigt som jag fick träna ögat lite :)
Laxen :)
 
Efter lunchen började jag med att jogga Digital, lite vardagslyx när Elin är borta kan man säga :)) Joggade sedan 43an som var lätt vild och lycklig idag igen innan jag trimmade Clintan som var super!
Var klar innan 17.30 och passade sedan på att pyssla lite extra med småttingarna, ryckte manarna på Corum och Chanel, klippte nackar och svansar. Nu ser dom snart ut som riktiga hästar!
Chanels man var halvt uppäten och står åt alla håll så han får nog önska sig lite vax av sin matte när hon kommer hem så att han kan fixa frillan...
 
Avslutade kvällen med att släppa Sammi en stund i ridhuset medan jag mockade o fixade lite där, nu ska jag duscha och sova, på't igen imorgon!
Natti
 
 
 
 
 

Lite mycket nu

Har haft lite mer än fullt upp ett par dagar, lovar att snart återkomma med lite bättre uppdatering :))
 
 
 
 
Mitt allt <3
 

Kaosdag

Har varit lite av en berömd "kaosdag" idag kan man säga, mycket som ska hinnas med och fixas inför imorgon! Efter en något försenad frukost så jobbade jag och Amanda med Corum, Chanel och Calle. Alla tre var väldigt duktiga! Sen red jag på Benji och Galax innan vi åt lunch, även dom skötte sig klanderfritt :)) Galax fick hoppa lite och var riktigt fin, bara jag hittar rätta tekniken så blir det inte så tokigt faktiskt.
Efter lunchen så hann jag trimma Skurtan lite innan jag hjälpte Elin med hästarna som hon red igenom inför Flyinge :)
Avslutade kvällen med att trimma Sammi lite som kändes fin, typ som vanligt alltså ;) Den e gullig den!! :)) Justja, fick jaga lite lösdriftshästar efter att Fina (!) hittat ett rymmarhål och lyckats locka med sig alla sina polare ut på lite upptäcksfärd på gården i mörkret... Insåg också att hon är lite halvförvildad, halleluja moment! ;) Verkade gilla livet som fri i alla fall!
 
Nu ska jag sova, är lite trött får jag erkänna.. :) Natti!

RSS 2.0