tjugosjätte december

Julaftonskvällen fortsatte strålande, klart mysigaste julen på vääääääldigt länge har det varit! =)) Verkligen superhärligt att bo tillsammans med bästaste Mallan på en hästgård med alla hästar, och inte ha nånting annat att tänka på. Igår klev vi först upp halv 7 för att släppa ut hästarna, och sen gick vi in och sov vidare till halv 12 (!) när jag väckte den normalt sett morgonpigga Mallan.. ;P Dagen fortsatte sedan med att vi trimmade lite hästar ner i ridhuset, alla skötte sig kanoners! Fuxen fick precis som vanligt jobba mycket cavaletti och småhinder för att så småningom förhoppningsvis coola ner lite, kändes betydligt bättre än tidigare i veckan så det verkar gå på rätt
håll.


W joggade runt lite och kändes även hon riktigt fin.

Idag har vi först varit hos Vicky där Mallan har tränat med Larven och Mdb, film finns här:



Nu på eftermiddagen har vi hoppat mina hästar lite. Det blev en serie med trav in i en studs, ett galoppsprång räcke, ett galoppsprång oxer. Fuxen var först ut och kändes ruskigt läcker! När det blir lite ridbarhet i henne så att man kan reglera lite mer på fristående hinder så kommer hon hoppa precis vad som helst känns det som..

Film:



För er som ev. är nya läsare och har missat filmen från provridningen, så kommer den här..:


Wepzan kändes lite matt idag, mycket möjligt att det beror på att hon fått gå alldeles för mycket i ridhuset på slutet pga underlaget ute (precis som fuxen, men den lilla verkar inte bry sig så mycket..), men hon kändes ändå okej.


Film:


Dax för sängen, natti!

tjugofjärde december

Överskattad dag idag, återkommer varje år - Julafton. Men visst, när det är såhär vitt och fint ute så är det ganska mysigt! =)
Världens bästa Mallan har kommit hit idag för att fira jul och umgås några dagar, guld värt! <3
Imorse var jag på Sörsjö och käkade lite julfrukost med folket, trevligt värre =) Sen har jag fixat stallet här hemma och så dök Mallan upp runt 14-tiden. Mina hästar fick lösgaloppera lite i ridhuset, såg inte ut att tycka det var alltför roligt utan såg tvärtom ganska uttråkade ut.. ;P Imorrn blir det lite markarbete med båda. =)

Annars har veckan rullar på bra. Hästarna känns fina, även om vissa är lite överladdade som vanligt men det är ändå angenäma problem som min kära mamma brukar säga.. =) Det närmar sig tävlingssäsong..!

Kvällen har ägnats åt pepparkaksbak och sen har vi ätit Mallans kycklingpaj, mums! Resten av kvällen blir det massa slappande, fodra hästarna, godis, glass och annat gott!
Tjingeling! Och god jul! =D


tjugoförsta december

Det verkar aldrig bli varmt ute igen! När till och med Skåne har minusgrader flera dagar i rad, och dessutom en halvmeter snö på det (!!) så kan man på allvar börja tro att istiden är tillbaka.. Här i Värnamo har temperaturen stadigt legat på -10 idag när det var som varmast, och bra mycket kallare än så både imorse och nu på kvällen...

Skånekvällen skulle kunna få en egen histora.. ;P Men så kul ska vi inte ha, jag kan sammanfatta det med att det var grymt folk, för mycket dricka, en grym återhämtning, och väldigt lite sömn.. Kanske precis som det ska vara med andra ord! =D Söndagen innehåll därav en trött och icke välmående Linn som hasade sig tillbaka till Värnamo med hjärnan nergrävd och bortglömd i den skånska snön. En av fyra hästar ridna och sedan en kväll i soffan med världscupen från London på tvn - Mys!

Idag är jag tillbaka som en ny människa, redo för nya utmaningar ;D Lugna puckar på praktiken där hästarna har varvats ner för lite vintervila resulterade i att jag och Emma ändå nästan lyckades ramla av varsin häst, 2,5-åringen Mireille jobbade på finfint och mockningen tog sådär dubbelt så lång tid som vanligt, men lika glada för det är vi! =D
Jag, Milo och Nicole åkte o hämtade spån efter lunch, slutade med att alla tre såg ut som levande träd eftersom att sågen var igång samtidigt. Dessutom fick vi inte igen lemmen på transporten när vi väl var klara.. Lyckad eftermiddag! ;P Haha! Hem kom vi sådär framåt 16-tiden, då blev det pizza för att återhämta oss lite innan det var dax att ta tag i hästarna här hemma.
Trimmade W en kortis i ridhuset, väldans piggelin var hon.. Men gick bra "som vanligt", viktigt dock att vi varje dag har vår lilla diskussion om vad som gäller här i livet. =) Mojje och Baby gick också en stund var, båda skötte sig finemang! Sen fick Fuxen sig en genomkörare, tokfuxis! Fick jobba massor av halter framför en bom och sedan hoppa två små hinder på diagonalerna där jag kunde ligga och rulla på tills hon coolade ner lite.. Väntade och tog förhållningarna riktigt bra på slutet, finemang det!

Nu blir det sängen! Tjingeling!

nittonde december

Jag är i skåne! :D:D Har varit nere och lämnat en bil tsm med Nicole, och passar på att hälsa på alla underbaringar här nere samtidigt. Riktigt läskigt att köra bil här nere på småvägarna eftersom att det snöar som tusan och är halare än halast.. Men det har gått bra ändå.
Ikväll blir det att umgås med folket, verkar bli att vi åker ut till Disse som har fyllt år för att käka lite tårta och leva livet =D

Hästarna går alldeles kanoners. Lite tråkigt nu när snön kommit är att mina hästar fortfarande går obroddade, så att rida ut är helt livsfarligt. Fortsätter det såhär ett tag till så får jag nog se till att brodda ändå..
Båda var med och hoppade i torsdags på Sörsjö, Wepzan känns fortsatt grymt fin, och hoppade riktigt bra trots att hon var lite överladdad, plus att jag fick en total blackout på en distans, men nu har jag förhoppningsvis haft den för det här året.. =)
Fuxen var (som vanligt.....) tokladdad, slarvade bort många språng genom att ta lite egna initiativ 2-3 galoppsprång före hinderna, men avsluta lysande ett par språng där hon gav en riktigt bra känsla! Hon jobbar numera massor utav lydnadsövningar med bommar och små hinder flera dagar i veckan för att förhoppningsvis coola ner lite.

Väldigt avis är jag på min kära familj hemma i Sundsvall som idag har fått hem våran nya hundvalp. En till malle är det, man kan ju hoppas på att det blir en till Nickan! =)


Nu ska jag kila vidare och fixa klart inför ikväll, känner peppen! =D
Tjingeling!

elfte december

Nu är vecka 4 på praktiken avslutad! Har sagt det många gånger förut, och säger det igen.. Shit vad tiden går fort!
Igår följde båda pållarna med till Sörsjö så att jag och Anna kunde hoppa lite tillsammans. Ställde upp 2st små cavaletti på ena kortsidan på böjt spår, samt en serie på medellinjen (trav in på en 5½ och sedan 3 galoppsprång fram till ett räcke). Fuxen var piggelin som tusan, det blir verkligen bara "värre och värre" för varje dag som går..! Lite väl laddad för att hoppningen skulle vara optimal, men hon skötte sig jättebra och framförallt kan man inte annat än älska hennes inställning till hoppningen! Det är verkligen en häst som man får känslan av att oavsett vad jag styr på så kommer hon testa...
Sedan fick W skutta lite för första gången på nästan en månad. Hon är som sagt inte alls igång efter sitt lilla uppehåll, men har ju inte heller hunnit tappa något och nu ska hon igång så då fick hon vara med lite när hon ändå var på plats. Kändes lite ringrostig i början men när serien åkte upp lite så hoppade hon som en rund miljon! Då kändes det inte långt till 140-debut kan jag lova..! Fantastiskt att hon klämde till med flertalet sånna språng utan att ens vara "i form", så det blir spännande att se vart det utvecklar sig fram tills tävlingarna sätter igång.

Idag har jag hunnit med "alla" hästar här hemma. Mojje joggade i ridhuset, var lite spänd men skötte sig bra. Baby har travat på lina idag, jätteduktig! Fuxen var ute i skogen en sväng, tokpigg men skötte sig finemang.
Dagens guldstjärna till W som fick gå ca 30min i ridhuset, och kändes fantastiskt fin! Mycket galopp blev det, "testkörde" övningarna som Nicole och Lenita byggde fram - Samma cavaletti som dom på sörsjö igår, fast på båda kortsidorna. Kunde lekande lätt variera från 2-4 galoppsprång i samma lugna rytm, nyttigt värre! Roligt också när W är så lugn så att hon går att påverka och inte bara blir spänd och "struttig" i sin galopp.

Imorrn blir det en skogsrunda för W, vila för Fuxen och Baby och sen ska Mojje trimmas i ridhuset. Tjingeling!


nionde december

Elon, jag kör på dina rubriker.. Himla lättsamt o bra ju! ;)
Redan onsdag. Tiden går sjukt fort, har gjort halva min första praktik nu - Och det känns både som att första dagen var igår och som att jag har varit här i hela mitt liv! Trivs verkligen jättebra och umgås med helt underbar folk dagarna i ända! =)
Har i veckan fortsatt rida Toto och Johnny, vi har även ridit 2,5-åringen Mireille (e. Lupicor H-Irco Marco) i både skritt o trav utan problem. Duktiga hästar! =)

Här hemma rullar också allt på problemfritt. Har suttit på Baby för första gången utan problem, skrittade lite och även det var nemas problemas. Mojje har varit ute i skogen idag och i förrgår, pigg och glad! Börjar tända till lite nu den lille pållen..!
Mina hästar fick lösgaloppera i ridhuset i måndags och fick upp flåset ganska bra, dom verkade uppskatta att få röra sig lite fritt utan täcken o annat skit som sitter ivägen... Igår och idag har dom vilat, välförtjänt, och imorrn ska båda två få följa med till Sörsjö. Fuxen ska få hoppa lite och W är mest med som sällskap...=) Men hon får nog ta nga små skutt hon med. Det är ändå dax att sätta igång lite inför nästa tävlingssäsong, bara ca 1,5-2 månader tills årsdebut troligen!

Kommer förhoppningsvis lite update imorrn!
Tjingeling!

SLUT PÅ HELG.. BARA ATT TA NYA TAG! =)

Sådärja.. Slut på ännu en helg! Det går så äckligt fort, man hinner knappt tänka längre. Lika bra det kanske, brukar bli bäst om man inte funderar så mycket..!
Kollade massa avsnitt på greveholm igårkväll, sjukt bra! ;D Har bara nga avsnitt kvar nu, så det är kvällens projekt. Sen ska jag se Pelle Svanslös också, Nicole och Lenita är tokiga i den så jag måste se vad det är för nåt.. ;P
Klockan hann närma sig 16-snåret innan jag pallade mig ut till hästarna. Alla fyra har fått jobba idag, finemang de. Vi har hängt på Baby för första gången, inga problem, imorrn är det bara upp o hoppa som gäller! =)
Mojje jobbade vidare med sin "bomterapi", var riktigt lugn och avspänd idag! Både travade och galopperade över enstaka bommar utan problem.
Wepzan joggade lite i ridhuset för första gången på nästan 3 veckor, kändes riktigt mjuk o fin - Vilket hon visserligen nästan alltid gör. Med henne gäller det mer att ha god tid på sig för att få hoppningen att fungera, eftersom att det är det hon brukar tappa mest under vilor och uppehåll.
Tömkörde Fuxen som avslutning på dagen. Superduktig var hon. Såg lite stel ut, troligen lite träningsvärk vilket inte är så konstigt.. =) Jobbade på kanonbra i alla gångarter iaf, fiiiiiiiiiiina fuxen!

Nu blir det greveholm! =D Höhö!
Tjingeling!

LÖRDAG

Intressant rubrik, men det är faktiskt lördag idag..! Har inte gjort så mycket vettigt alls under dagen, sov nästan till halv 10, gick ut o mockade lite och sen blev det slapptid fram till 14 ungefär.
Ut i skogen med W sen, pigg o glad som vanligt! =) Det har tack o lov blivit lite mildare igen så nu är sandvägarna superfina igen.
Baby har vi longerat lite idag, skötte sig som vanligt utmärkt så imorrn ska vi nog hänga lite tror jag.

Ikväll blir det lugnt, verkar bli lite filmkväll här hemma med Nicole, Lenita och nga kompisar till dom, trevlans! =) Känns att man behöver lite lugna kvällar för att bli lite pigg igen, lagom till nyår kanske? ;)

För övrigt är jag bara sjukt less på oärliga människor. Inget jag går runt och funderar på längre, har nästan lyckats lägga saker o ting bakom mig.. Känns bra, för det tar för mycket energi! Tråkigt att det ska behöva bli som det blev bara, hade varit roligare med ett annat slut.......

Jaja, nog om det! Det är roligare att tänka på det roliga - Konstigt nog! ;)
Ha en underbar lördagkväll gott folk!
Tjingeling!

UNDERBARA HÄSTAR! =))

Ja vad annars kan man säga?! Kan ju inte påstå att det går tungt just nu i varje fall. Allt känns roligt, inspirerande och utvecklande. Har i veckan bl.a. ridit 5-åringarna Toto (e. Cardento - Willibald) och Johnny Lonigan (e. Dirco Hästak - Cortus). Två kanonfina hästar, väldigt olika men roliga att rida! Hoppade båda lite smått igår, Toto gick bara väldigt små hinder på böjda spår och Johnny hoppade förutom föregående övningar även en längre serie. Vilken liten kanonkula till häst det är! Riktigt läcker!

Hästarna här "hemma" går också kanoners. Wepzan har bara skrittat ett par dagar då det frös på ordentligt, så att göra nånting annat utomhus var bara att utesluta. Nu verkar det bli mildare igen men annars kommer hon få jogga lite i ridhuset i helgen. Nästa helg är det dax att börja sätta igång lite mer på "allvar" igen och hon tycker det är dödligt tråkigt att bara skritta när det är massa spring i benen! Hon är nog glad och tacksam för hagarna i alla fall, så att hon kan springa av lite energi nånstans! =)
Mojje har också varit ute i skogen ett par dagar, väldigt nyttigt och roligt för honom att få göra någonting annat. Igår och idag har han gått i ridhuset igen, har varit lite spänd men har skrittat och travat sina bommar på ett bra sätt. Framförallt idag kändes han väldigt bra på bommarna.
Baby tömkörde vi lite igår för första gången. Fortsätter med detta i helgen och ska väl även börja hänga lite på henne.
Fuxen får ändå veckans guldstjärna. Hon slutar aldrig att förvåna mig!! I tisdags hoppade vi lite bana i ridhuset tillsammans med Lenita & Uffe. Bland annat en linje med 3 galoppsprång, räcke-oxer. Hade räcket väldigt lågt för att sedan kunna höja upp oxern lite. Hoppade banan på väldigt varierad höjd, från 50cm till 1m, med de flesta hinderna i 70cm-höjd. Fantastiskt duktig var hon, och oj som hon hoppade! Det finns ett otroligt tryck i hennes språng. Mest imponerad var jag nästan av hennes travhoppning. Halvsyrran W har ju väldigt svårt för att travhoppa med hjälpbom, fuxen löste det på ett strålande sätt och hoppade hela tiden otroligt noggrannt!
Eftersom att man räknas till en riktig häst när man hoppat bana så bra så åkte klippmaskinen fram på kvällen så nu är hon klippt också. =)
I onsdags var vi ute på skrittur, gick alldeles fantastiskt bra fram tills att hon blev rädd för en stor "mjölkkonteiner", fick panik och backade i 240km/h tills hon halkade/snubblade och gick omkull. Det gjorde med andra ord jag också, lite mindre skönt.. Men kom upp och kunde skritta hem. Duktiga häst!
Vila igår och IDAG var det dax för att hoppa serie. Lång sådan blev det. Trav in på en studs - ett galoppsprång räcke - ett galoppsprång oxer. Lille fuxen har i sitt liv aldrig hoppat i närheten av något sånt här, det enda i serieväg vi har hoppat är en 5½, med väldigt små hinder dessutom.. Ja ärligt talat så kan man väl säga att fuxen är riden i sisådär 3 veckor och har inte hoppat så många gånger än ;)  Jag kände mig lite övermodig och travade emot hela långa serien lite lågt på sisådär 70cm första gången, och jag kan lova er, att det är en FANTASTISK känsla att svänga upp och känna hur hela hästen i ett par korta sekunder tänker ut hur problemet ska lösas och sedan smäller det bara till och hon löser serien helt perfekt! Ojojojoj! Hoppade sedan serien nga gånger till, avslutade ett par gånger med att ha räcker på upp emot 90cm-1m och oxern lite breddad på ca 105-110. Den hinderklokheten, spänsten, scoopet och viljan som finns i den hästen är minst sagt grym! Jag skulle kunna skriva romaner, men skonar er från det och säger bara att hon är långt mycket bättre än jag någonsin trott... Grym feeling! =D Breeders 2010 måntro??!


Helgen ska bli lugn. Övervägde att följa med ut ikväll men stannar hemma istället och sover länge, tittar på idol och har det allmänt mys! Sedan blir det en hel del ridning och fixande som vanligt, det är ett bra liv! =)
Tjingeling!

RSS 2.0