Grabbarna grus

Oj vad tiden springer iväg! Full fart hela veckan, varit i stallet före halv 7 varje dag och kommit in sent på kvällarna. Fått en hel del bra grejer gjorda, bl.a. haft lite större möten som jag tror har tagit det hela ett par steg framåt i rätt riktning. Ponnysarna trimmar på som vanligt och mina hästar likaså. Bara Costa tar det lite lugnt för tillfället och joggar lite lätt.
Galax verkar trivas som fisken i vattnet, han ser och lär av Sammi och har bl.a. lärt sig att sova middag efter lunchen...


Grabbarna grus

För övrigt så har båda pojkarna tränat för Gaby i tisdags och dessutom dressyr för Hanna igår! :) Hoppningen hade vi på ute på gräs, inte helt enkelt när det sluttar åt alla håll och dessutom är rejält tungt - Men nyttigt inför den dagen det sker på tävling!
Galax var med lite grann och skötte sig jättebra, pigg och glad! Sammi gjorde lite karatekonster men var ändå förvånansvärt mycket på marken. Överhoppade sig ganska rejält när han kände att det sög lite under fötterna så vi fick hålla det väldigt basic, och han genomförde övningarna bra. :)
På Hannaträningen igår så var båda hästarna riktigt fina! Galax blev riktigt fin på slutet och Sammi var en stjärna passet igenom, så himla duktig!!! :)

Jag skulle egentligen åkt till Östersund och tävlat i helgen, men efter att ha sett väderleksrapporterna så har jag valt att stryka och lägga energin på träning. Nästa tävling blir förmodligen Gagnef om ett par veckor :)
Nu ska jag sova, klockan står på 05.30 imorrn, full fart!
Natti

ToR Örebro

Timmarna går i ett den här veckan! I tisdags var Sammi duktig på Gabyträningen som vanligt, i onsdags hände ingenting speciellt och igår så trimmde jag Sammi ute på en lägda i solen på förmiddan och sen åkte jag och mammsen ner mot Örebro för att lämna Fina på Markebäck där hon ska betäckas med fina Canterbury :) Tror det kan bli riktigt bra, och hoppas ffa på att han ska kunna förbättra hennes typ och storlek lite.
Var framme på Markebäck vid 20-tiden och redan vid 21 rullade vi in på Loviseholm. Där träffade jag först världens gulligaste Daisy och hennes mamma Lotta, pratade och planerade lite en stund innan dom åkte hem. Sen socialiserade jag lite med Moa & Co, vi kollade in årets föl och snackade skit en stund innan klockan blev för mkt och det var dax att sova :)

Uppe vid 7 idag, hann prata med Jonas, Niklas och Claudia en stund innan vi åkte norrut igen strax efter 8. Med hem fick "lilla" Galax följa med, han får fylla upp Finas plats nu ett tag när hon förhoppningsvis blir dräktig. Vi var hemma strax innan 15, Sammi hade välkomsttal till sin gamla lösdriftskompis (högljutt kan tilläggas!) och nu står dom alltså och polar med varandra -Mys!
Jag hade lite träningar innan jag åt middag och sedan har jag trimmat Sammi som kändes riktigt fin, och även joggat Galax lite som var pigg och glad :) Gullig är han!

Galax VT, f. 07 e. Quin ue.Carthago

Nu ska jag sova lite, upp tidigt imorrn och åka på ponnytävling. Kvällen kommer ägnas åt trim på findjuren och packa inför tävling med Sammi på söndag :)
Natti!


Början på en fullspäckad vecka

Känns som att den här veckan kommer ta kål på mig, tur att vädergudarna har lovat finväder iaf! Imorgon och onsdag vanlig arbetsdag med Gabyträning och Hannaträning, sen blir det en tripp söderut för att lämna Fina på betäckning på torsdag. Förhoppningsvis hemma till lunch på fredag och sedan trimma hästar inför helgen. Ponnytävling hela dagen på lördag och så ska Sammi tävla på söndag!

Idag har det varit lite halvkaos i stallet kan man säga. Imorse var bästa hovisen Jörgen och skodde Sammi och Costa, och Fina fick skorna avplockade. Sedan försvann plötsligt vattnet helt oförklarligt, lite halvjobbigt att vara utan vatten till 20 hästar.... Men det redde ut sig relativt fort ändå. Vi unnade oss pizza till lunch, väldigt välbehövligt, och sedan satte jag fart med ridningen efter lunch. Hann trimma ett par ponnys innan jag fick springa hem och ringa lite samtal, sedan tillbaka för middag och lite mer ridning. Avslutade med att beta Fina en stund och låta Sammi rasta av sig på lina och sedan fick han också äta lite gräs :)


Film från gårdagens runda, lilla vilden!

Långhelg i Bollnäs

Har varit en riktig långhelg i Bollnäs. Ponnytävlingar fredag-lördag med omg 2 och 3 i Elitallsvenskan. Tjejerna lyckades till sist, lite tack vare Bollnäs vinst i sista omgången, ta sig vidare till Strömsholm och SM-lagfinal!
Idag har det varit dom stora hästarnas tur, så jag har varit där och ridit en 110 på Sammi. Ibland gör han skäl för sitt annars ganska skrattretande smeknamn Vildhingsten, och idag var en sån dag ;) Det brallades och sadeltvångades hej vilt mellan varven kan man säga.
Efter en lite skakig början där han efter 1an inledde med att bralla och sedan blev spänd och fick lite sadeltvång så styrde jag ifrån på tvåan när jag hamnade i ett mellanläge. Sen repade det sig ganska bra och han hoppade felfritt hela banan runt, lite het men ändå inte alltför tokigt. :)
Det känns verkligen som att det börjar släppa med honom nu, även när han blir såhär het så går det att reglera och rida honom mellan hinderna, det underlättar...!

Nu är jag så galet trött, ska alldeles bestämt gå och sova en stund innan jag ska upp till stallet och göra klart.
Tjingeling!

Full fart in i helgen

Känns som att jag får ta ordentligt med sats för att överleva denna helgen... Ponnytävlingar hela dagarna fredag-lördag och sen ska jag tävla på söndag.
Idag har jag trimmat ett par ponnyer och planerat lite inför helgen. Pratat en hel del i telefon och planerat livet framöver, tror det blir super och hoppas Fina blir dräktig nu :)
Skrittade ut Sammi på eftermiddan för att rensa hjärnan lite, så himla skönt! Han var tokpigg kan man säga, blir lite trimning nu ett par dar innan söndag!
Nu ska jag chilla lite och sen sova, upp tidigt imorrn och pussa på djuren innan vi åker.
Tjingeling!

Nya planer

Det blir nya planer för min fina Finepix VT. Vi testar att betäcka och hoppas det tar sig och att jag får en fin "Finabäbis" nästa år. Blir spännande, nu måste vi bara bestämma vem som ska få äran... :)
Gabyträningen igår gick bra. BB hoppar helt fantastiskt, fina lilla ponny! Även Sammi var lätt grym, och framförallt så börjar det bli mycket enklare att rida honom mellan hinderna.
Idag har jag haft det ganska lugnt, promenixat en sväng med Sammi, fixat lite småsaker och haft kunder på en ponny på kvällen.
Helgen ser desto mer fullspäckad ut, fredag-lördag ska jag på ponnytävling i Bollnäs där dom sista två omgångarna i elitallsvenskan ska avgöras och på söndag är det Sammis tur att tävla igen!

Får avsluta med att tacka bästa Mallan för den nya bloggdesignen! Du är grym, men min blogg är bättre än din.. Snyggare iaf!!! :)

Tjingeling!


Ojdå, vad hände nu!?

Bara för att Linn har gett ut sina inloggningsuppgifter till mig så att jag kan fixa designen så kan jag ju inte låta bli att kladda lite här också. Och som vanligt när jag kladdar nånstans så är det bilder på prinsessan som gäller. Se och njut, det här är en riktig stjärna!











Sådär ja, nu blev den här bloggen genast mycket trevligare. För er som undrar vem jag är så kan jag varmt rekommendera min blogg som ni hittar HÄR. Min blogg är MYYYYYYCKET bättre än Linns, hihi!!!!

Bonusbild på Loppan bara för att hon är bäst!



Hoppas inte Linn blir arg nu för att jag tränger mig på. Men nåt bus måste jag väl ändå få göra när jag är så snäll och fixar hennes design hela tiden!

Det börjar bli ordning

Känns som att jag börjar komma in i en period i livet där det är lite ordning igen. Eller ja, jag väljer att tro det iaf :) Fina ska sättas igång lite försiktigt igen, håller det inte nu så betäcks hon förhoppningsvis för att få en riktigt lång vila. Idag var hon så lugn och snäll att jag kunde skritta henne uppsuttet i ridhuset, hoppas hon fortsätter på det här spåret ;)
Costa jobbade på lina idag och såg fin ut :) Hann med ett gäng ponnyer på förmiddan som också var fina.

Joggat Sammi på kvällen. Han känns så galet bra nu, känns som att det hänt massor bara sen förra veckans Gabyträning när jag fick nga "aha-upplevelser" i markarbetet :) Nu har vi fått honom lugn och avspänd, och jag har börjat kunna växla tempo och form hela tiden för att han ska hålla sig koncentrerad och på hjälperna. Tror det till stor del är denna förändring av jobbet hemma som gjorde att han kändes så fin i Tierp i helgen, och om skillnaden var så stor efter tre dagar så kan det ju inte annat än bli ännu grymmare om ett par månader! :)

Nu ska jag sova, imorrn är det bl.a. Gabyträning :)) Tjingeling!

Härlig helg!

Vilken grym helg jag har haft! I fredags tjuvstartade jag med att flytta ungefär hälften av alla mina saker till nya huset där jag numera bor tsm med ett par andra som jobbar här. Hur mysigt som helst!
Avslutade eftermiddan med att trimma Sammi inför tävlingen, han var lite laddad och fick jobba en stund, men känns rätt grym för övrigt! :) Bästa mammsen rullade in och vi var iväg och handlade lite, hade sen myskväll med mat och prat om allt och inget.
Igår åkte vi mot Tierp vid 11-snåret, jag red en 110 som var sista klassen så det var lugnt på morgonen :)
Och vilken bra tävling det blev!! Sammi var så sjukt fin redan på framridningen, sen att han garanterat var vildast på framhoppningen får man ta med en nypa salt.. ;) Han satsade på att skjuta en meter över hinder på 80cm och sedan göra lite akrobatiska konster när han landat på andra sidan, tur för honom att jag inte hamnade i leran, hade blivit minst sagt blött.... Hade god tid på mig så jag hann hoppa fram ett antal språng på små hinder så att han fick dämpa sig lite, och sen gick han in och gjorde en kanonrunda på banan! :) Het är han och kommer säkert alltid att vara till viss del, men det här var nog första gången som jag kände att jag kunde rida honom runt banan till min plan och inte bara försöka överleva till mål ;) Fick ett skitnedslag redan på 3an som var ett räcke ur en dogleg där han blev lite väl snabb och inte hoppade igenom språnget utan tog den med bakfoten. Sen hoppade han så att det räckte och blev över, tänkte inte toucha en bom till......

<3

Idag har jag haft lite träningar med barnen som var duktiga :) Har sedan ridit lite och promenerat med Sammi en runda. Nu myser jag i huset med Johanna, snart kvällsfodring och sedan tidig kväll för mig med!
Natti :)

Photoshoot och genrep

Vi har hunnit göra en photoshoot på finaste Sammi idag! Trimmade ponnys imorse, lunchade som vanligt med Johanna och sen gjorde jag iordning Sammi och Johanna fotade, tusen tack!! :)







Världens bästa <3

Hann med att rida lite mer på eftermiddan, avslutade med att hoppa Sammi lite inför tävlingen på lördag. Satte upp en distans med räcke - 22m till kombination oxer-räcke m 1 galoppsprång, en distans med oxer-räcke 17,5m och så ett räcke som enkelhinder på diagonalen. Red först en runda med ett extra galoppsprång på distanserna lite lägre och sedan en lite större runda med "rätt" antal galoppsprång. Buskul om man frågar Sammi själv, typ lika kul som att springa på grusvägen! ;)

Den bjuder vi på! ;)

Nu kallar sängen, imorrn har jag massor att göra.. Bl.a. flytta till nya huset där jag ska bo, rida en hög ponnys och fixa Sammi inför lördag :))
Tjingeling!

Mördarhäst möter mördarkossor

Sammi har gått och blivit mördarhäst. Han tar död på allt som går att stoppa i munnen, benlindor är ett omöjligt ont - Dom är strimlade på mindre än en timme och hinner inte göra mer nytta än att vara leksak. Numera mördar han även täcken, inatt har han knäppt upp alla spännen (kryssgjordar + snabbknäppen fram) på sitt nya sommartäcke från Horseware, badat det i spånet och som pricken över I:et gjort bitmärken och dragit loss det man fäster spännena i, allt för att slippa se just det täcket igen! ;) Tur att jag tycker så mycket om honom.....
På våran tur i skogen idag var han inte så tuff däremot, han har väl antagligen aldrig varit rätt för nånting förutom nån shetlandsponny ibland när vi är ute, men idag stog vi plötsligt nästan mitt i en koflock, då gick det fort - Åt fel håll!
Tänkte lite optimistiskt att jag skulle kunna leda honom förbi när vi väl fick lite kontakt med varandra igen, visade sig vara en ganska dum idé med bara tyglar att hålla i ;) Har "på äldre dar" lär mig att jag inte är odödlig så tog samma väg hem igen istället, nu vet vi iaf att den vägen inte är att föredra. :)

Hästarna som har trimmat i ridhuset har varit fina allihopa idag, Costa känns fortsatt fantastiskt fin igen, så roligt!
Kvällen har tillbringats på styrelsemöte med nya klubben som bildas här, det är ett härligt gäng och det finns många roliga planer!
Nu ska jag sova, imorrn blir det full fart med trim på dan och hoppträning för Gaby på kvällen! :)
Natti!

Efter regn kommer solsken

Bokstavligt talat. Hälsingland bjöd på riktigt äckligt väder fredag-lördag. Ömsom regn och ömsom snöblask behagade ramla ner från himlen i typ två dygn. I fredags trimhoppade jag Sammi inför lördagens tävling. Hade 3 bockar med 14,5m emellan. Red först 4 språng mellan varje och avslutade med att rida 4 språng mellan första och sedan bromsa och rida 5 ner till sista. Han har börjat göra alla sånna här övningar otroligt bra, ligger kvar i samma galopp och håller sig lugn och fokuserad, till skillnad för ett par månader sen när han bytte galopp i vartannat galoppsprång och däremellan var överallt och ingenstans.
Vi klarade oss ganska bra från regnet på tävlingen igår. Väldigt skönt, det kändes tillräckligt spännande med första utomhustävling ändå ;) Eftersom att vi än sålänge bara har ridhus här hemma så har vi inte hoppat ute i år. Kom fram till att Sammi inte har hoppat ute sedan 7 maj 2011 när vi tävlingsdebuterade i Kumla, så det kändes som att det kunde bli hur kul som helst! ;)
Han skötte sig hur som helst superbra, och trots att jag red rätt kasst så hoppade han felfritt. Hittade inte nån bra rytm när han blev lite stark och då blev det hela lite av och på. Hur som helst så är det viktigaste just nu att han känns positiv och inte har nga tendenser till att hitta på dumheter i anridningarna :)
Idag har vi ägnat oss åt myspromenad och lite gräsätning :)


Fina promenerar för fullt, är mer vild än tam och man får inta fulla säkerhetsåtgärder för att leda henne längre än till hagen ;) Tack o lov så ser hon fräsch ut igen, nu blir det en dryg veckas skritt till och sen är tanken att hon ska sättas igång lite försiktigt igen... Bara att hålla tummarna att det håller den här gången! Har lite tid på mig att fundera på hur jag ska överleva igångsättningen, ser ut som att sadelklister och säkerhetslina vore en bra idé!

Det är inte utan att man längtar lite...

Costa kändes riktigt fin idag när jag trimmade henne i ridhuset, hon har haft en liten period med lite trots när kraven höjts men nu verkar det börja lossa igen :)
Annars går ponnixarna bra, dom trimmar på och är duktiga för det mesta :)
Nu ska jag sova, ny vecka imorrn, full fart!



Fina dagar

Har haft några fina dagar med bra väder, det underlättar verkligen så himla mycket när vädergudarna är på bra humör! :)
Gabyträningen i tisdags gick bra. Jag hoppade en av Selmas nya ponnyer i första gruppen, en jättefin 5-åring som är tänkt att bli hennes fälttävlansstjärna om några år. Den är grön men väldigt komplett med både bra exteriör, bra gångarter och ett trevligt språng.
Sedan hoppade jag Costa som var lite springig i början men som blev bättre på slutet när hon slutade överhoppa sig och istället hoppade lite rundare. Blir så mycket enklare att landa i nån slags balans då.. Hon är helt klart fantastiskt spänstig, det bara smattrar i backen när hon stampar ifrån!
Avslutade med Sammi som var jätteduktig! Han höll sig i skinnet hela tiden, vi hoppade en lägre "lydighetsbana" där alla distanser utom en var åt det korta hållet, den långa distansen kom redan mellan hinder nr 2 och 3 där vi hoppade räcke och sedan 6 galoppsprång ganska rejält framåt till en överbyggd "vattengrav" med stora vattenmattan. Trots att man fick fläska på ganska bra dit så gick det smärtfritt att sedan rida på dom korta distanserna! :)

Igår och idag har varit ganska vanliga dagar, jag har trimmat en hög ponnyer idag och avslutade med att skritta ut Sammi en lång runda, mys! Ännu gladare blir man av att jag kunde hoppa upp precis utanför stalldörren och skritta iväg på långa tyglar, det tar sig! ;)
Nu ska jag gå ut och fodra lite snart, ikväll blir det chill med godispåsen :)
Tjingeling!


Update

Dax för en liten uppdatering från Delsboskogarna! Sista dagarna har det blivit vår "på riktigt", gräset börjar bli grönt även här uppe och det dröjer nog inte många dagar föränn björkarna slår ut.
På hästfronten är det lite blandad kompott. När jag äntligen vågade hoppas på att Finas otur var slut så stog hon såklart halt dagen efter... Blev ett besök till fantastiskt duktiga Anette Edling som konstaterade att det inte var något större fel på Fina utan att hon antagligen fått mjukdelsskador till följd av en vrickning eller liknande. Jag hade målat upp scener med både lösa benbitar och senskador så det var med glädje vi åkte hemåt med inrådan på att vila ett par veckor och sedan testa att sätta igång igen. :) Nu går hon i hage och skrittas för hand, och verkar minst sagt taggad...
Sammi känns som en rund miljon! Har lagt om hans träning lite sen snön smälte bort och försöker nu lägga minst ett par dagar i veckan på galoppjobb ute på grusvägarna, bäst att passa på medans dom är mjuka och har lite svikt. Däremellan hoppar och trimmar vi lite, och skrittar ut och njuter i solen ;) Han fick även munnen genomkollad och så var Tommy här förra veckan så han är redo för ny tävlingsperiod.
För honom har jag tänkt att han ska gå nästan en klass varje helg nu i maj för att få komma ut mycket och spänna av i tävlingsmiljön. Har lyckats pricka in en rad bra tävlingar och tävlingsterminen ser ganska klar ut fram till sista helgen i juni.

5/5 Hudik

12-13/5 Tierp

20/5 Bollnäs

27/5 Näset

1-2/6 Östersund ?

14-16/6 Årsta Runsten

29/6-1/7 Sundsvall

Det ser ganska mycket ut på pappret men tror att detta är bästa upplägget för honom när han bara ska gå en klass/dag.
Costa känns också fin, hon jobbar på och tanken är att hon ska med ut på en del av tävlingarna som Sammi åker på. Närmast är hon anmäld till Bollnäs den 20e.

Nu ska jag ut och rida ett gäng! I eftermiddag är det Gabyträning, full fart!


RSS 2.0