Vilken Loviseholmsdag!

Vilken Loviseholmsdag vi haft på olika håll och evenemang. Jag visade Henriethe Thorvaldsens Canon VT (uppf. Maria Larsson) på 3-årstestet i förmiddags, han skötte sig helt utan anmärkning och fick fina poängen 8,5-8,5-8-8-9-8 som hopptalang. Bästa hopphäst och enda hoppdiplomet idag, dessutom 9-9 på sitt ridprov :) Nu väntar lite välförtjänt semester för honom innan han matchas vidare mot Bruksprov 2016. I Hammarö var Elin och Digital VT fantastiska i seniorfinalen med ett skitpet men slutade ändå 6a, grymt! 
Dessutom fick Daisy brons i JR-SM med Caprinja, så duktiga :) :) 
 
Imorgon ny vecka igen med tävling tisdag och söndag, full fart!
 
Canon VT med plastband ivägen, kommer förhoppningsvis bättre bilder typ imorgon :)
 
Dezign ES var lite spänd för dagen men skötte sig ändå strålande :)
 

Lördagshäng

I slutet av en vecka som bjudit på lite av det mesta, trimmade hästarna hemma måndag-onsdag, känns som att alla tagit ett steg framåt sista veckorna och samtliga känns jättefina.
I torsdags tillbringade jag och Robert dagen på Sundbyholm med Chigonda och Fia-Lotta MÅ. Båda hoppade fint, jag rev ett i 120 på Chigonda och Fia-Lotta var felfri i 120 och hade ett skitnedslag i sin 125-debut som i övrigt kändes väldigt enkelt. :) Som alltid bra tävlingar på Sundbyholm, hade gärna sett att det fanns fler liknande anläggningar och fler tillfällen att även kunna starta de yngre hästarna, tror någonstans att hade 4-åringarna direkt fått se dessa tävlingar så hade det aldrig blivit någon stor grej, precis som med allt annat. :)
 
Igår hade jag och Annelie en förmiddag med havrehämtning, red sedan några kusar innan jag hoppade två hästar utifrån, avslutade kvällen med finmiddag och somnade som alltid som en stock lite tidigare än planerat. Aja, var relativt pigg imorse och har förutom allt annat inplanerat hunnit med ett snabbesök på hööks för lite nödvändigheter. Nu har jag hamnat i soffan och väntar på hemleverans med pizza. Kunde haft det sämre. ;)
Imorgon väntar 3-årstest med Canon VT (Fantast vh Zwarte Pannenhof-Contendro I-Carthago) samt Dezign ES (Zuidenwind-First Wish).
Tjingeling!
Fina Northern Diamond (f.10 e. Diamant de Revel-Calypso II) som såldes tidigare i våras har nu kvalat till Falsterbo med sin nya ryttare på sina tre första kvalförsök :)
 
 

Uppdaterad hästlista

Var länge sen jag uppdaterade hästlistan, ska försöka göra lite mer ingående presentation av alla hästar men här kommer en kort lista på vad jag för tillfället jobbar med på dagarna. :)
 
Canon VT, hingst f. 12 e. Fantast vh Zwarte Pannenhof-Contendro I, ägare Henriethe Thorvaldsen.
Philip VT, valack f. 11 e. Cyklon-Stakkato, ägare Elin Jansson.
Bravissima, sto f. 11 e. Bravour, ägare Arnold Assarsson.
Evanescence (Evve), sto f. 11 e. Corlensky G-Levantos, ägare Maria Hallberg.
Walde, valack f. 11 e. Lux Z-Epilot, ägs av mig och Lina Wiman.
Soccoro MB (Sockan/Sorro), hingst f. 11 e. Starkko-Goldstrand, ägs av mig och Robert Willén.
Wilmina, sto f. 08 e. Spender S-Epilot, ägare Lina Wiman.
Wolfram (Våfflan), valack f. 08 e. Wilton-Acacio, ägare fam De Wilde.
Chigonda, sto f. 07 e. Tangelo vd Zuuthoeve-Julius, ägare Per Höglund.
 
Har utöver dessa ett litet gäng hästar som jag rider/tävlar åt hästägare men som inte står uppstallade här, finns mao alltid att göra, skönt, gillar inte att vara görolös. ;)

Filmtajm

Fina Chigonda (f.07 e. Tangelo vd Zuuthoeve-Julius) från gårdagens 120 i Kumla :)

Söndag i Kumla

Uppe med tuppen imorse och fixade stallet och släppte ut hästarna innan jag åkte till Kumla. Hästarna skötte sig finemang, där bl.a. Chigonda (Tangelo vd Zuuthoeve-Julius) var felfri i både 110 och 120, gillar henne så mycket, mer godhjärtad häst finns nog inte :)
Även Linas fina Fia-Lotta MÅ (Hip-Hop - Pentagon) hoppade felfritt i 120, hon har varit felfri i 3 av 4 starter på den höjden, jämnheten själv och snart redo för större uppgifter :)
Har dessutom hunnit fika och socialisera lite. Grym hjälp av Lina och Robert dessutom hela dagen, börjar bli en bra vana, guld värt och så roligt :) 
Väl hemma fick jag motivationskicken allan och har avslutat kvällen med att anmäla till lite tävlingar. Nu börjar det bli sovdax, kommande vecka tävlar jag på Sundbyholm på torsdag och visar ett par hästar på 3-årstestet på söndag.
Tjingeling! 
 

Kommer sakta men säkert ikapp

Jobbar på här hemma medan Elin och Arnold är smått fantastiska i Norrköping. Hästarna känns överlag fina, Walde och Soccoro har fått lite välförtjänt semester efter sin Flyingetripp men övriga trimmar på :) 
Imorgon ska jag tävla tre hästar i Kumla. Tänker ibland på hur lyckligt lottad jag är som får jobba med det jag gillar mest, det gör det på något sätt värt alla tidiga mornar och sena kvällar :)
 
Appropå det så ringer klockan sådär värdelöst tidigt imorgon igen, ska försöka härda en stund med ESC men sängen börjar kännas lockande.. 
Tjingeling!

En sån där vecka när dygnet skulle behöva 48 timmar

Är inne i lite av en kaosvecka, tillbringade måndag och tisdag i Flyinge med UPV-gänget. Som vanligt roligt med lite omväxling i vardagen och både Walde och Soccoro skötte sig strålande. Skönt att veta inför kommande tävlingskarriär att de reser och bor borta på ett så bra sätt :)
Kom hem natten mot onsdag och igår var jag först iväg och fixade en ny telefon eftersom att jag råkade slänga min telefon i marken en gång för mycket förra veckan och körde sen ett ridrace på alla kusar som varit hemma när jag varit ute och flängt. 
Idag har jag tillbringat dagen på kliniken i romme med en häst, och därutöver ett antal timmar i bilen. Hann mocka en runda imorse innan jag åkte och har tillbringat kvällen med stallsysslor också, imorgon är det äntligen en ganska vanlig dag :)
Bästa Anita lunchade hästarna åt mig idag och lät mig dessutom mötas av detta när jag kom hem :)

Nykyrka och snart Flyingetripp

Hade en toppehelg i Nykyrka på deras trevliga anläggning. Lördagen hade en såndär riktig idiotmorgon när bilen rullade från stallplan 05 på morgonen, men vad gör det när man får tillbringa dagen tillsammans med härliga människor och hästar som hoppar helt suveränt :)
Min och Lina Wimans Walde (f.11 e. Lux Z-Epilot) gjorde sin tävlingsdebut väldigt enkelt med 4 fel 90cm, helt obrydd om den nya miljön, vilken liten stjärna :) Min och Robert Willéns Soccoro MB (f.11 e. Starkko-Goldstrand) hoppade felfritt i både 90cm och 1m, första rundan lite väl på trycket men i 1m-klassen var han otroligt duktig.
Anita Melitschenkos Figaro (f. 10 e. Gentleman-Radisson) hoppade även han felfritt i sina klasser, 1m och 110. Det var hans debut i 110 i hans blott tredje tävling, som han har utvecklats sista veckorna!
Avslutade dagen med att hoppa Lina Perkovics Fia-Lotta MÅ (f.08 e. Hip-Hop - Pentagon) som också hon var felfri, i både 110 och 120 för hennes del. Fantastiskt fin liten häst, gillar henne mer och mer för varje gång jag sitter på henne, ska bli roligt att se hur hon utvecklas under sommaren!
I söndags var jag iväg med Wilmina som också hon var jättebra, felfri i 120 och 4 fel i 130. Jämnheten själv som vanligt. :)
 
Denna vecka ser ganska vanlig ut, förutom en liten lokal tävling på lördag fm är det tävlingsfritt dessutom. På söndag rullar jag och Lina ner mot Flyinge igen, denna gången är tanken att 4-åringarna Soccoro MB och Walde får följa med, nyttigt för de yngsta att träna på att resa och bo borta, och dessutom ska de få vara med på en kvällstävling på tisdag på Flyinges stora gräsbana innan vi åker hem igen. :)
 
Nu har jag precis tryckt i mig Annelies jordgubbspaj, kan vara bland det godaste jag ätit! Vi är lyckligt bortskämda som har Annelie här, finns igenting som hon inte kan fixa ;)
Tjingeling!
Finaste lilla SuperSammi fortsätter plocka rosetter tillsammas med sin nya ryttare :)
 
 
 

Sjätte maj och tiden springer iväg

Hade en bra helg i Kumla på tävlingarna, debuterande 4-åriga Soccoro MB fick en liten tonårskris första dagen men sov på saken och hoppade snällt felfritt dag två. Fantastisk häst att sitta på, är så otroligt glad att jag har honom :)
Chigonda och Wilmina hoppade också två dagar var. Chigonda gjorde bra rundor i både 115 och 120 och känns verkligen som att hon är på G. Wilmina fortsätter att hoppa sådär felfritt som nästan bara hon kan, felfri och placerad i både 115 och 120 dag ett och debuterade 130 dag två med ett ynga nedslag. Man känner sig odödlig med henne på en tävlingsbana :)
Förutom dessa så red jag också Figaro, Fia-Lotta MÅ och Fellini. Figaro hoppade felfritt i sina två första 1m-klasser väldigt enkelt. Fia-Lotta MÅ debuterade 120 på ett strålande sätt, rev sista hindret dag ett och var felfri dag två. Fellini gjorde bra rundor i både 110 där han var placerad 6a och även i 120.
 
Här hemma trimmar övriga hästar på som vanligt. På lördag ska 4-åriga Walde (Lux Z-Epilot) tävlingsdebutera i Nykyrka, och även Soccoro MB ska få åka med. Mycket debuter för 4-åringar nu, tänkte klara av någon nästa helg också :)
I måndags var jag iväg till Robert i Askersund och löshoppade Canon VT inför stundande 3-årstest. Han skötte sig med bravur, skönt med en 3-årshingst som åker snällt, väntar snällt i transporten på sin tur och dessutom är snäll när han kommer ut och gör sitt jobb. Tittade dessutom på fler fina löshoppande unghästar och inte minst min tidigare häst Finepix VT och hennes fina föl e. Favorit ASK, helt klart en blivande stjärna :))
 
Nu ska jag sova, imorgon ska jag hoppa de hästar som inte har hoppat idag, full rulle helt enkelt. Tjingeling!
 
 
 

RSS 2.0