Tävlingsdax

Har haft fullt upp i veckan som vanligt, äntligen börjar värmen komma också - Vi har haft upp mot 10 grader varmt nu ett par dagar och det är verkligen helt underbart!! :)
Fina kommer så smått igång igen efter ett par veckors vila, igår var vi ute i skogen tsm med Anna på Wilma, rundan skulle ta 45 minuter men det tog nästan två timmar.... Härligt var det i alla fall, strålande sol och helt vindstilla. :)
Idag har hon fått vara "stand-in" på dressyrträningen eftersom att jag inte hade någon för dagen lämplig häst/ponny att rida, var riktigt fin och skötte sig kanon den lilla stund vi var med! Super att få lite nya tips och idéer också.
Sammi har också känts fin i veckan, var riktigt lugn o snäll på hoppträningen igår och hoppade stundtals fint :) Nu börjar vi hitta lite rätt i utrustningen som han går bäst med också.
Hoppade även "mina" ponnixare igår, dom är så fina och duktiga!! :)

Imorrn eftermiddag åker jag och mammsen ner till Högbo på tävling fredag-lördag, ska bli supermysigt! Att dessutom bara ha en häst med, herrejösses vilken lyx!
Nu ska jag nog sova snart, försöka ta mig upp tidigt imorrn för att kunna jobba av lite tid på dan!

Såg att nga undrade vad som är fel på Måns, han har wobbler - Det kan ni läsa mer om här för jag är så dålig på att förklara :) http://www.hastklinikerna.se/fraga-veterinaren/nervsystemet/slingerwobbler/
Natti :)

Videoblogg i efterskott

Gjorde en liten videoblogg igår, den kommer lite i efterskott kan man säga :)

Årets första tävlingshelg avklarad!

Och vilken fantastisk start på säsongen vi har fått!! Igår rullade vi till Timrå med 7 ponnys på lastbilen. Selma hade 3st med, Klara 2st och jag 2st. Sju ponnys kräver sig organisation när alla går samma klasser och startfälten är små....... Vi hade hjälp av Jennie och Cilla, guld värt! På 14 starter under dagen var 12 (!!) rundor felfria! Känns som en minst sagt bra början på säsongen! Jag red fina C-ponnyn Cougar och smått fantastiska D-ponnyn Black Betty i LB och LA. Båda två är minst sagt grymma ponnys, så himla roligt att lägga jobb på så fint material. Cougar var felfri i LBn och hade ett ner i LAn, BB felfri både LB och LA. Film kommer!

Idag har jag varit iväg med Sammi (och mammsen såklart!), också det till Timrå. Han var otroligt spänd innan första klassen, gick knappt att trava på framridningen i början och var mer eller mindre som en fiolsträng :) Skötte sig dock utmärkt på banan och hoppade runt felfritt.
Inför 110n kändes han riktigt fin på framridningen, mkt mer påverkbar och lugnare med hela situationen. Vad som hände på banan vet jag faktiskt inte, kan ha varit mitt sista språng på räcket som förstörde (kom lite intill med en lätt touch på bommen..), kan ha varit att han blev döskraj för en blomma direkt när han kom in på banan och trampade sig på ena bakbenet vilket vi såg när han kom ut, kan också ha varit att jag red lite taskigt på första hindret eller också var det nåt helt annat. Hur som helst så blev han nåt galet överförsiktig, det var bara att tacka och gå ut igen. Han har blivit väldigt mkt försiktigare än vad jag någonsin trodde för några månader sedan, vill verkligen inte toucha några bommar, så det var klantigt av mig att ge honom ett sånt sista språng. Lätt att vara efterklok! Angenäma problem, det löser sig med tiden och rutinen. Min finaste, finaste häst! :)


Nu ska jag sova, är förkyld och rätt hängig, knapra tabletter och sedan är det bara att gå ut hårt på den nya veckan! Träningár som vanligt tisdag-onsdag och sedan ponnytävling i Bollnäs på lördag med 9 ponnys.

Fick förresten en fråga som jag kanske ska svara på.

Hej Linn! Hoppas allt är bra med dig =) Vilka hästar är dina egna, förutom Wepsy=)?

Wepzan såldes i höstas, nu äger jag (tillsammans med mamma) Sammi, Fina och lilla Måns som dock inte står här hos mig :)

Tjingeling!

Lugnet före stormen

Det drar ihop sig för säsongsdebuter för både hästar o ponnys! Är en hel del att fixa nu dom sista dagarna, idag har jag bl.a. varit och hämtat mina stövlar och en hel del utrustning som varit på lagning. Stövlarna har både fått nya sulor och en dragkedja, supernice helt enkelt!
Förutom en hel del annat pyssel så har jag ridit ut en runda på lilla Cougar, tror att vi båda var i stort behov av att ta det lilla lugna en stund utanför ridhusets fyra väggar :)
Har även ridit Myran som var riktigt duktig idag och travade runt hela fyrkanten åt båda håll. :)
Under kvällen har jag hjälpt Selma att hoppa ett par ponnys och däremellan har jag friserat och putsat lite extra på Sammi, Cougar och BB som jag ska tävla i helgen. :)



Den dagliga eftermiddagstuppluren!

Nu dags för sängen, imorrn blir det ännu en fullspäckad dag med massa fix inför helgen!
Natti :)


Hoppdag!

Tisdagar är en jäkla fin dag rent ut sagt! Hoppning för Gaby hela kvällarna, man kan helt klart ha det sämre :) Helgens Arnoldträning har dessutom gett resultat så det skriker om det, på både hästar/ponnys och ryttare! Så himla kul!! :)
Hade visning på lilla Jack på dagen, han börjar bli så galet fin rent ut sagt, är verkligen som en liten storhäst på alla sätt o vis, och kan mycket väl vara den mest ridbara ponny jag suttit på - Kärlek!
På kvällen har jag hoppat Cougar och BB för Gaby eftersom att dom ska tävla på lördag. Båda var sjukt fina, varför hade inte jag sånna här ponnys när jag var liten för? Jag slår vad om att BB kommer platsa i den yttersta ponnyeliten om några år.
Även Sammi har hoppat idag, även om han fortfarande är lite vild så var han iaf mycket bättre! Hyfsat ridbar fram till hinderna iaf ;) Blir kul o se om jag överlever på söndag.
Har avslutat kvällen med Alla Hjärtansdag-fika med hela Hammarströmsfamiljen, mys!

Nu ska jag sova, imorrn blir det dressyrträning med Sammi och BB på kvällen :))
Natti!

Jag lever, har bara lite dåligt med tid

Eftersom att dagarna springer iväg så har bloggen blivit bortprioriterad, men det rullar på här i hälsingeskogarna!
Mina hästar är verkligen fina och iordning nu, Fina är klippt, båda är nyskodda (Fina är skodd bak nu också, snällare än förväntat!), dom är genomkollade av Tommy och börjar se ganska fina ut i kropparna också.
Idag har vi haft Arnoldträning, verkligen välbehövligt!! Jag skulle behöva träna flera veckor för att komma tillbaka till ridningen jag hade innan jag flyttade från Örebro tror jag.. Sorligt men sant, det är sjukt vad fort man tappar.
Fina kändes inte helt ok, var ovanligt grinig och sur, får se om hon får stå över imorrn. Sammi däremot är lika vild och glad varje dag, jag fattar inte vart han får all energi ifrån?? Den här veckan har han trimmat måndag, hoppat tisdag, dressyrträning onsdag, vila torsdag, trimmat fredag och så hoppat idag, och ändå är han tokpigg och springer och lattjar mest hela tiden, angenäma problem dock :)) Vet vem som kommer få hoppa mitt i natten nästa lördag när vi kommer hem från ponnytävlingen om jag ska överleva söndagens tävling med honom ;)

Nu ska jag sova, har lite att fixa imorrn fm och sen blir det dag två med Arnoldträning på kvällskvisten, håll i hatten!


Brudarna älskar Sammi... Som i sin tur har "se-men-inte-röra-regeln", svår ekvation! ;)


Världens bejb <3

Tävlingsplanering

Har under fm bland annat tittat ut en tävlingsplanering under de närmsta månaderna:

18/2: Reg ponnyhopp i Timrå

19/2: Lok/Reg hästhopp i Timrå

26/2: Reg ponnyhopp i Bollnäs

2-3/3: Reg/Nat hästhopp i Högbo

10-11/3: Lok/Reg hästhopp Sundsvalls RK

17/3: Reg hästhopp i Bollnäs

18/3: Reg ponnyhopp i Bollnäs

24-25/3: Lok hopp ponny/häst i Söderhamn

(31/3-1/4: Reg hästhopp Örebro)

8-9/4: Nat ponnyhopp Sundsvalls RK)

12-15/4: Nat hästhopp Gävle

Planeringen är inte spikad och klar, vilka hästar som går vart är inte heller klart även om jag har en liten plan på mina iaf. :)
Många helger blir det när det är både ponny och häst som gäller.. Full fart!

Nu ska jag ut till hovslagaren så att mina hästar får nya skor! :)
Tjing!


Piff-och-puff-träningsdag!

Onsdag är den dag på veckan när vi har dressyrträning här för Hanna, lika roligt varje gång och det funkar så himla bra! :)
Sammi var dessutom helt grym idag, båda mina hästar känns oerhört mkt bättre sen Tommy var här i måndags! Fortsatte jobba med att få honom jämn i alla gångarter, och han jobbade på superbra! :)
Tränade även med BB som också hon var superduktig, fina lilla ponny!
Har förutom detta hunnit med en hel del annat såklart, fixat en del pappersjobb här inne och passade även på att klippa Fina som plötsligt ser ut som en annan häst - Gick från unghästlooken till stjärna på ett par timmar ;)

Nu är det duscha och sova som gäller, imorrn är det full rulle som gäller!
Natti!



Mina stjärnor :)

Träningsvecka

Får ursäkta sista dagarnas bloggtorka, har haft tokmycket att göra, det har varit svinkallt och dagarna har sprungit iväg.
Nu är klockan dessutom supermycket igen så får bli en kortis.. I söndags körde jag tjejerna till Hofors på fälttävlansträff, klev upp kl 03 och kom hem 00....Lång dag kan man säga att det blev!
Idag har vi haft Gabyträning. Jag red först 7-åriga D-ponnyn "BB" som jag har lite på "heltid" just nu. Jösses vad den hoppar, me like! Sen red jag båda mina också. Tommy var här o rättade till dom lite igår, och vilken skillnad det blev på ffa Fina! Så himla duktig idag, hoppade en lång bana med två kombinationer och alla olika titthinder utan att blinka. Lilla stjärnan! :)
Sammi var lite vild idag igen, vet inte vad som har tagit åt honom - Han är alldeles för glad! :P Blandar sprången hej vilt och hittar på en himla massa däremellan, och piloten på ryggen får det inte alls att stämma. Känns som att vi kommer få svettas i helgen...  Bra kommer det bli iaf, det kommer bara ta lite extra tid ;)

Imorrn är det dressyrträning för BB och Sammi, och sen har vi Arnoldträning hela helgen. Lär man sig inte nåt den här veckan så vet jag inte när man ska lyckas banka in nåt i skallen. :)
Och förresten, sen när började jag lägga ungefär hundra onödiga volter varje träning?! Skyller allt på bästa Moa, har för mig att du var rätt bra på det en period och därav har gett mig biverkningar ;)
 

Nu kallar sängen! Natti!

Full fart, kanonkul!

Just nu är det så galet mycket att göra, hektiskt men roligt! :) Vi håller på att inreda sadelkammaren, ponnyerna ska klippas, det ska städas och tvättas, struktureras och ordnas - Men fint blir det!!
Utöver detta så ska såklart hästarna hinnas med som vanligt, det har självklart blivit riktig istidskyla här igen men med några lager kläder så funkar det fint! Har trimmat Jack och BB idag, båda känns bättre o bättre! :)
Har även jobbat med Myran och joggat Sammi lite lätt, mest skritt faktiskt för att få honom lite jämn.
Kvällen har ägnats åt att klippa ponnys, sammanlagt blev det nog en hel iaf ;) Nu ska jag snart sova, är trött och har mkt att göra imorrn eftersom att jag kommer åka till Hofors med tjejerna på söndan och blir borta hela dagen.

Tjingeling!


Gammal bild på trött BB :)

Torsdag

Dagarna fortsätter springa fram, nattblogg börjar bli en vana känns det som! I förmiddags hade jag ett kort möte med Anna, sedan har dagen till största del ägnats åt att organisera i sadelkammaren och tvätta massor av schabrak i vår nya fina tvättstuga :') Måste fixa lite bilder!
Har hunnit jobba lite med Myran och stått i ridhuset ett par timmar också, och kvällen har ägnats åt ett till möte. Många möten blir det, vi kommer nåt steg framåt varje dag. :)
Sista mötet innehöll tävlingsplanering. Februari och mars är planerade, blir fullspäckade helger - Antingen kommer jag befinna mig på ponnytävling eller storhästtävling. :) Full fart!
Nu ska jag sova :) Natti! 


Onsdag

Hör och häpna, men jag har haft ännu en bra dag! Var visserligen extremt trött imorse, kom inte ut i stallet föränn framåt halv 8 men sen har det tuffat på. Städade och rensade lite tillsammans med Jennie på förmiddan, sen kom det 200 balar hö, nu borde det räcka nga veckor till :)
Efter lunch så red jag ut en sväng på Jack, mys! Snickarna har hållt på hela veckan i ridhuset för att få klar sargen så vi har blivit lite förpassade utomhus, nyttigt för mig som blivit ridhusråtta på senare år, och det passar ju verkligen toppen nu när vägarna är helt underbara att rida på! :)
Red sen ut en sväng på BB tillsammans med Jennie på Wilma, klockan sprang iväg och sen var det bara att köra ett varv med harven i ridhuset innan Hanna kom och började sina träningar kl 16.
Jag hann äta och hjälpa tjejerna lite innan jag tränade kl 19. Sammi jobbade på bra idag, var mkt jämnare i början jämfört mot förra veckan och fick avsluta med att jobba skritten en lång stund, svårt men nyttigt! Blev hur som helst bra till slut, det är mkt småsaker som måste korrigeras men det får ta sin tid :)

Imorrn hoppas jag på att komma in i ridhuset nga timmar, behöver rida på Myran och trimma Jack och BB om det ska bli nån ordning o reda :)
Tjingeling!


RSS 2.0