trettioförsta mars

Sista dagen på mars idag.. Tiden går alldeles för fort!! Jag har snart bara en vecka kvar av praktiken här på Loviseholm, men förhoppningsvis så kommer jag väl att återvända ganska snart igen.. =)
Känns som att vi har hunnit med massor idag, men när jag tänker efter så har det nog inte varit mer än vanligt. Började förmiddagen med att Hanna och Karin åkte med en av 4-åringarna som blivit såld för att besikta den, och under tiden hann jag och "småtjejerna" (som har påsklov och såklart är här och hjälper oss =D) rida ut två rundor, varav den ena var det galnaste på länge där 4-åringen som jag satt på (som skulle vara den vildaste..) var den klart snällaste, medan W och Karins 20-åriga gamla ponny höll hus i helvete med både det ena och andra som resultat........ Den andra rundan var betydligt lugnare - Tur det!!
Därefter hann jag jobba båda 3-årshingstarna. Lilla rädda Eljest visade att han inte alls är speciellt rädd längre och jag kunde enkelt sitta upp helt själv för första gången, och sedan styra runt i både skritt och trav mellan alla hinder! Dessutom galopperade han för första gången med ryttare idag, i båda varven - KÄRLEK TILL ELJEST!!! Shit vad jag gillar den hästen..



Sammi (Stalypsos Son) jobbade jag på töm idag också, han var snäppet bättre idag så nästa gång ska jag upp igen är det tänkt. =)
Plötsligt var klockan 13, dax för lunch! Som vanligt Elins mamma Claudia som stog för matlagningen, hon är verkligen typ världens underbaraste!! =) Lagar alltid supergod mat och fixar o grejjar med allt som behövs på det här stället!
Ute strax efter 14 igen, och då gjorde vi 3-årsstona som skötte sig utmärkt även idag, inte mycket som får dom att vifta på öronen. Sedan var jag och Hanna blixtsnabba med att fixa Fuxen och hennes Lucy för att trimhoppa lite inför morgondagen. Fuxen var mer vild än tam som vanligt, men när hon hade fått nöta på samma övning massor av gånger i rad så lossnade det och hon var superduktig. Hon blir verkligen frustrerad när hon inte förstår, och sånna här övningar har hon väääääldigt svårt att förstå vitsen med, men det är otroligt nyttigt för henne! Tror stenhårt på att det är alla Elins KANONBRA övningar som har gjort henne såpass fin och ridbar som hon ändå har blivit. Imorrn blir det träningshoppning i Kumla, spännande!

Nu blir det en helkväll i soffan, en av många! Så himla skönt att bara slappa!! =)
Tjingeling!

trettionde mars

På't igen! Ännu en dag är avklarad. Lite bättre än gårdagen som var en riktig "skitdag"! Alla var trötta efter söndagen som blev lång, jag hade sjuk huvudvärk och dessutom var det rätt mycket att göra. Men vi överlevde det också, och idag är alla som nya igen efter massor av sömn =)
Jobbade dom två 3-årshingstarna som fortfarande är i arbete på töm imorse. Stalypsos Son (e. Stalypso-Escudo), har varit lite tjaffsig i munnen ett par veckor nu och har därav stannat upp lite i utbildningen. Han var igång och travade på lina obehindrat innan detta, men nu har han varit märkbart irriterad så fort man tar minsta lilla i honom så vi misstänker starkt att det är dax att byta lite tänder. Jobbade på finfint idag i alla fall! Även Northern Eljest (Escudo II-Calypso II) fick jobba på töm då det var mycket hästar i ridhuset. Också han jobbade på väldigt bra om än lite pigg och laddad i början! =)
Två stycken 3-årsston har vi också börjat jobba med för ett par veckor sedan, det är My Pleasure (e.Montender-For Pleasure) och Querida (e.Quidams Rubin-Linaro). Båda två har hittills varit väldigt okomplicerade och inte reagerat speciellt på nånting.

Eftermiddagen gick i en rasande fart! Hade glömt att W skulle skos så när vi kom ut efter lunchen blev det att passa henne direkt, och sedan göra iordning henne för att hoppa lite. Bana stog på schemat idag och jösses vad fräsch o fin hon kändes idag!! Hon börjar verkligen bli sig själv i humöret, och på det hoppar hon bättre än någonsin. Måste verkligen lägga mycket av det på Elins förtjänst, som direkt har sett problemen med henne och hjälpt mig att ta tag i dom. När hon hade lugnat sig lite idag och hoppat bort lite överskottsenergi så rullade det på riktigt bra och hon gjorde flera riktigt, riktigt fina språng!
Hann gå en promenad med Fuxen också, som även hon var väääääldigt piggelin... Imorrn måste jag hinna rida henne så att hon är lite rastad innan torsdag!

Tjingeling!


tjugoåttonde mars

Det har gått bra idag. Eller ja, både bra och lite mindre bra ;) Idag var det tänkt att alla klockor skulle vara omställda. Jag hade varit superduktig och ställt om min klocka, som skulle ringa 05.15 imorse. Mycket riktigt ringde den då också, det enda problemet var att klockan hade ställt om sig själv en timme extra inatt medan jag sov, vilket resulterade i att jag klev upp 04.15 istället......... Innan jag insåg detta var det ingen idé att sova igen, så jag fick bara en extra timme att vakna på! =D
Sedan lyckades jag och praktikanten Sandra välta en hel tunna med Krafft precis utanför stalldörren, vilket resulterade i ganska många kg krafft på fel ställe ;)

Men iväg kom vi! Lokal tävling i Askersund stog på schemat, med i lastbilen var Fuxen, Jaloubet (f.2006 e.Maloubet de Pleville), Krissie och Hannas 5-åring Last Luck xx.
Fuxen som gjorde sin tävlingsdebut fick först hoppa 90n, där hon först var sjövild på framhoppningen och sedan helt grym inne på banan! Hoppade runt med extremt god vilja och inställning på den väldigt svåra (!!) banan.. Det är verkligen inte alla gånger en 90cm-bana innehåller 9 hinder, 4 relaterade avstånd med linje oxer-oxer med 23 meter och sedan direkt en linje räcke-räcke 23 meter... 27 meter var också flitigt använt under dagen - Spännande! Felfri var hon iaf!
Hon hoppade också 1m, var lika tokladdad på framhoppningen även i denna klass, vilket även här resulterade i att vi travhoppade nga småhinder på 70cm innan vi nöjde oss, mycket bättre att bara försöka dämpa henne istället för att hon ska lägga av nga katapultsprång och bara bli ännu hetare. Lika bra i denna klassen, enda misstaget kom redan på första hindret där jag skulle försöka trava mot, vilket fuxen hade lite att lägga sig i om.. Slutade med att hon missbedömde lite och tog med sig en bom där, men hoppade helt strålande resten av banan. Så nu är det dax för 110-debut! Vi tjuvstartar redan på torsdag i Kumla på träningshoppningen är det tänkt, och sedan blir det troligen "riktig" debut samma helg som jag åker ner till Skåne igen.

Fuxen knoppad och fin av självaste Karin!


Hanna avslutade dagen med att vinna 110n på Krissie, deras första start tillsammans!

Annars har det inte hänt så mycket sedan sist.. Jag inser att jag inte lagt in nga bilder alls direkt härifrån Loviseholm här på bloggen, men kanske tar och gör en liten bildbomb nån dag framöver!
Idag får ni nöja er med att jag avslutar det hela med ett par bilder på min favorit bland 3-årshingstarna - Den lilla Escudo II-Calypso II avkomman Northern Eljest som varit en av de två svåraste att rida in då han är så extremt känslig och lättskrämd. Han börjar dock bli en riktig cooling nu, och från att vara jätteskraj när man bara hänger och klappar lite på honom så red jag igår ensam på hela fyrkanten i både skritt o trav i båda varven, på bara nga veckor! Grym kille!


Tjingeling!

Tjugosjätte mars

Sovmorgon idag. Det går som vanligt sådär för mig... Sist så var jag ute halv 8 i stallet ändå, men idag har jag lovat att stanna inne tills efter frukosten i alla fall.. ;) Så nu sitter jag helt sonika här och hoppar på stället ungefär för att dom ska komma in och käka så att vi kan dra ut och göra lite nytta sen =D

Igår var det "träningshopning" i Kumla. Elin och Stina Lillje har börjat hyra deras anläggning en förmiddag varje vecka för att kunna dra ihop nga av "proffsryttarna" och bygga en bana för att kunna hoppa igenom hästarna under tävlingsförhållanden. Skitbra initiativ med framhoppning i separat ridhus och sedan in och hoppa bana med alla diverse titthinder o.s.v. Fuxen fick följa med igår och hoppade ruskigt bra!! Precis lagom lugn, utan att vara trött o tjurig, och hoppade glatt runt två rundor felfritt. Kunde följa planen och rida efter den hela tiden, ganska ovanligt på den lilla heta saken.. Känns bra inför Askersund i helgen!

Idag ska W få hoppa lite här hemma, Fuxen får ta det lugnt eftersom att hon har hoppat 3 dagar i rad nu.. Verkar ju dock vara precis vad hon behöver för att tagga ner lite.
Ikväll satsar övriga gänget här på utgång, och jag satsar nog på en helkväll i soffan med godis och tv, mys!
Tjingeling! =)


Tjugotredje mars!

Nytt rekord i blogguppehåll känns det som..! Som ni säkert märkt så ligger bloggen nere lite för tillfället, ska försöka bättra mig..
Är sedan en dryg månad tillbaka på praktik hos Elin Jansson utanför Örebro. Kan sammanfatta det med att jag har det sjukt bra, rider och jobbar med massa fina hästar och umgås med helt underbara människor! Mina hästar går också bra. Wepzan har kommit igång finfint sånär som på att hon fick en jättereaktion av vaccinet för ett par veckor sedan vilket resulterade i att hon inte kunde röra huvudet och halsen på nga dagar, och var därefter stel som en pinne att rida (!) i nästan en vecka...
I helgen gjorde hon årsdebut, första tävlingen sedan Breeders, och hon kändes superfin! Skulle egentligen åkt till Borås stora nationella tävlingar men då en av hästarna som Elin skulle haft med plötsligt blev såld så ändrade vi och åkte till Örebros regionala tävlingar istället. Red 120, 130 i lördags och 120 i söndags. I första 120n kändes det helt ok, ridningen stämde rätt bra och W hoppade klart godkänt. Ett ner pga att jag plockade in ett extra galoppsprång till sista hindret. I 130n gjorde jag tvärtom klassen innan i princip inga rätt och ganska många fel..... Helt knäckt efteråt, kan inte minnas när jag gjorde ett sånt grovt misstag sist och det kändes fruktansvärt taskigt mot W som hoppade helt strålande i den klassen.
Kom dock tillbaka på söndagen efter mycket om och men vilket resulterade i en andraplats i 120n! W hoppade strålande även om hon kändes lite trött, och jag skärpte mig rejält från lördagen och red ordentligt.

Fuxen har utvecklats otroligt mycket sedan jag kom till Örebro. Hon har varit igång hela tiden och kännts riktigt bra! Trimmar på med grunderna i markarbetet och hoppar helt otroligt bra. För er som kollar mycket på hästannonser så har ni säkert sett att hon är till salu nu också. Jag har absolut inte bråttom att sälja henne, men om jag hittar rätt köpare så säljs hon. Tror verkligen på den hästen, hon kommer bli grym i framtiden med en ryttare som vill lägga ner lite jobb. På söndag är också tanken att hon ska göra sin tävlingsdebut, ska bli riktigt roligt!

Nu får det räcka för idag.. Det är en ny dag imorgon, då gäller det att vara på topp - Igen!
Tjingeling!



RSS 2.0