Kärleksparet




Tjugosjunde februari

Sammi hade återfall igår, körde värsta centrifugeringssnurren under framridningen inför Arnoldträningen när jag bara skulle passera en annan häst och höll på att skicka mig till varmare breddgrader. Tyvärr för hans del så satt jag kvar, och efter en mindre diskussion så förstod han allvaret i att det är olämpligt att få psykbryt utan att ens ha varit i närheten av att bli trängd.. I övrigt skötte han sig bra och känns rätt fin, på hans vis :)
Imorse fick jag ett infall och släppte Sammi och Wilma i samma hage med tron att Wilmas humör skulle hålla Sammi på avstånd. Dom står i boxarna brevid varandra inne och har kommit bra överens konstigt nog (med tanke på att Sammi varit rätt brötig när han stått brevid ston innan och Wilma inte verkar uppskatta alla hästar). Min plan höll i alla fall, Sammi är troligen världens största toffel som Wilma gör precis som hon vill med, och så länge hon tänker hålla honom på behörigt avstånd så verkar det funka fint. :)
 
I övrigt snurrar allt på fint, har hoppat några idag på gårdagens bana som Arnold byggde upp och dom har varit duktiga allesammans :) Både Skurt och Calippo kändes riktigt jämna och fina, alltid skönt att få kvitto på att trimmandet går åt rätt håll.
Vi har förresten grymma praktikanter här nu, dels Anna som är inne på sitt andra år här hos oss och sen Malin som kommer från Unghästutbildningen på Flyinge och ska stanna i 7 veckor, otroligt roligt att ha så duktiga och ambitiösa tjejer i stallet när Elin och Ellinor är ute på andra äventyr :)
 
Nu ska jag slappa vidare en stund, tjingeling!

Fantastisk dag

25e februari, strålande sol och nästan 10 grader varmt. Behöver jag säga att det gått enkelt idag?! Dom flesta hästarna har fått jobba i solen på utebanan som tinat fram sista dagarna, den ena var gladare än den andra. :) Jag älskar visserligen att sitta innanför ridhusets fyra väggar och trimma timme efter timme, men såhär på vårkanten är det otroligt härligt att kunna flytta ut när solen är framme :)
 
Var dessutom klar i stallet tidigt, inne strax före 19.30 nu på kvällen och börjar känna mig redo för lite sömn igen, livet snurrar på så att säga!
Natti!

Är så lyckligt lottad

Tillbringade lördagen på tävling i ett regnigt och kallt Kumla, klev upp vid 05 på morgonen och kom in igen strax efter 20 på kvällen. Men vad gör det när man får göra det bästa som finns, när hästarna är duktiga och man har förmånen att få umgås med helt fantastiska människor. Dessutom var världens bästa supersoffan på plats, vi ses alldeles för sällan.
Nya fina Wilmina startade tävlingskarriären med att hoppa felfritt i 1m-klassen, och Toreza var duktig i 110-klassen :) 
 
Denna veckan är tävlingsfri för mig medan Elin och Ellinor åker till Scandinavium med en 7-åring. Jag ska ägna mig åt att trimma vidre och kanske försöka hinna rida ut lite extra om vädret tänker fortsätta leverera plusgrader och mjuka grusvägar :)

Välkommen Wilmina :)

Wilmina heter mitt nya tillskott på hästfronten. Ett sto f. 2008 e. Spender S - Epilot.
"Wilma" var ny i träning hos Elin när jag kom tillbaka för en dryg månad sedan och jag har tyckt mycket om henne hela tiden. När Fina blev såld öppnade sig möjligheten att köpa henne vilket jag nu tillsammans med mamma har gjort
 
Wilma är väldigt grön för sin ålder och har ännu inte tävlat, men kommer göra sin tävlingsdebut redan på lördag i Kumla. Det är en ganska stor men väldigt känslig häst som jag tror kommer bli jättefin med lite tid :)
 
 
 

Full fart framåt

Den oändliga energin har hållt i sig, enda tills igår ;) Skämt åsido, älskar verkligen livet just nu och jag har en tendens till att kanske jobba lite väl mycket och envist utan att ge mig själv chans att vila när allt känns enkelt och motiverande. :)
Somnade hur som helst innan halv 10 igår kväll och sov som en stock tills klockan ringde imorse, har sedan bara ridit en kuse och miljötränat och hängt på en 3-åring. Efter lunchen hade jag planer på att sova ikapp och städa lite, den planen sprack visserligen men har inte direkt jobbat ihjäl mig ändå. Borde nog ta ridledigt lite oftare, känner mig betydligt piggare i kroppen redan nu :)
 
På lördag är det tävling i Kumla, ganska lugn dag för mig med bara ett par hästar. Mina lite mer rutinerade får stå över denna helg.
Nu börjar det bli dax att sova lite igen!
Natti :)
 
 
 

Trettonde februari

Det har gått i ett sista veckan. Känns som att jag för tillfället har oändligt med energi att rida och greja i stallet, hästarna känns fina och jag börjar så smått hitta känslan i ridningen igen. :)
Sammi, Skurt och Calippo årsdebuterade på ÖFK i söndags. Alla tre kändes överlag fina om än lite väl pigga, men det får man vara efter flera månaders tävlingsuppehåll :)
 
Jag har också sålt Fina som avelssto. Det var inte alls planen från början eftersom att det är en häst jag tycker oerhört mycket om, men jag fick till slut inse att jag inte kommer ha möjlighet att utnyttja hennes fantastiska stam och när hon dessutom fick det perfekta hemmet så känns det helt rätt och jag önskar hennes nya ägare stort lycka till med henne i avelsboxen :)
När en häst blev såld så öppnade sig också möjligheten att köpa en annan som jag gått och kärat ner mig i.. Mer om det senare när allt är klart.
 
Nu ska jag sova, tjingeling! :)
 

Förbannat bra liv

Jag ursäktar ödmjukast min dåliga bloggning. Hoppas ni har överseende, jag både lever och mår grymt bra :)
Elin, Ellinor och ett gäng kusar har åkt till Helsingborg på tävling hela helgen och jag har tagit fredagkväll i min soffa med Ellinors spotifylista på högsta volym. Herregud, man skulle kunna tro att jag har blivit helt galen.
 
Idag har varit en vanlig dag, jag har förutom att fixa "mitt" stall med tillhörande sysslor ridit 7 kusar och longerat en gullig 3-åring. Var klar i vettig tid och hann åka en sväng till affären innan jag landade här i favoritsoffan.
Imorgon planerar jag tidig uppgång, ska rida ett tiotal kusar, visa häst för kund och förbereda mina kusar för tävling på söndag. Så kul att vara igång igen!
 
Tjingeling!
 
 
 

Fjärde februari

Dagarna bokstavligen springer iväg! Igår var vi iväg och hoppade ett gäng hästar i Bosäters fina ridhus igen, grymt bra att ha möjligheten att åka iväg sådär :) Alla skötte sig super och det är väldigt nyttigt för hästarna att få hoppa någon annanstans än i sitt "egna" ridhus.
I övrigt rullar allt på som vanligt, på söndag ska mina kusar årsdebutera, kan antagligen bli både rätt sprattligt och spännande ;) Det är preliminärt Sammi, Skurt och Calippo som ska hoppa ett par varv.
 
Nu ska jag sova några timmar, full rulle imorgon igen! :)
Tjingeling!

RSS 2.0