Mindre bildbomb

Här kommer nga bilder från sista dagarna :)

Det är så nära sommar som man kan komma här i Örebro, 20 grader varmt och strålande sol!


Jag och W på promenad



Vi har fått en sån galet fin häst hit..Enda kruxet är att den är dressyrstammad! ;) (sto f. 08 e. Figaro R-Briar)


Linnea kör med dunväst i sommarsolen, dock lika snygg som vanligt!


Jallen har ont i foten och tycker lite synd om sig själv!



Det rullar

Allt rullar på som vanligt, hästarna är som vanligt dom finaste man kan hitta och vädret är stadigt på sommartemperaturer - Underbart!
Idag har Elin och Linnea varit iväg på tävling med nga hästar, jag har varit hemma och fått sällskap av bästa Louise! :) Ridit Eljest, Starlight, Sammi, 43an och skrittat ut Wepzan. Alla småhingstarna var super, 43an och W var pigga och glada! :)

Nu är jag såg galet trött, så jag ska sova ganska omedelbart!
Natti!

På hemmaplan

Avslutade helgen i Gävle med en runda som kändes riktigt bra :) Lyckades riva ett hinder såklart, men det kändes felfritt för övrigt så snart sitter nog nollorna där!
Idag har vi landat lite efter helgen, plockat ur lite grejer i lastbilen, ridit lite och pysslat lite. I förmiddags trimmade jag Eljest och joggade Sammi, båda väldigt fina! :)
Efter lunch har jag joggat Querida och trimmat Galax, fixat i stallet och borstat o friserat lite hästar - Mys!
Natti :)

På bättringsvägen i Gävle

Har inte slutat blogga, men har mått så sjukt dåligt i veckan pga en redig förkylning, så har helt enkelt inte orkat. Nu är jag dessutom på tävling i Gävle, åkte i onsdags och har haft fullt upp tills idag när mammsen kom - Så nu är jag lite ledig i helgen, finns på jourtelefon så att säga. :)


Vi har världens gulligaste och roligaste praktikant hos oss just nu - Eneas från Gotland har hållit humöret på topp på hela Loviseholm under snart en veckas tid. Han är kidnappad och kommer aldrig att få lämna oss :) :)


Här bor Erwin :) Tilläggas ska att det lite under den här texten står: "Obs, den bits!". Sant i och för sig!


Moa och Digital i solen


Jag och W på promenad i finvädret som Gävle har att erbjuda! Inledde helgen med ett nedslag i 130, ngt övertaggad (men otroligt fräsch!) häst, bådar gott! :) 
 
Godnatt!

Lovisehooooooooooolm!

Tävling i Wittwång idag, andra omgången i div 1. Och laget vann igen!! :) Wepzan kämpade nåt helt fantastiskt i grunden när jag inte alls lyckades hitta nån rytm på henne, var felfri ändå liksom alla andra som var helt grymma :D Rev ett i omhoppningen, men det gjorde inte dom andra och vi vann ganska överlägset får man nog säga utan att överdriva! :) Sjukt kul - Nu laddar vi för Västervik! Det som från början bara var en kul grej "för skojs skull" har blivit lite allvar nu faktiskt ;)
Vi måste tacka världens bästa hejarklack också, galet kul att så många var där och hejjade på!

Nu ska jag sova, är toktrött. Imorrn ska jag ta tag i listan igen!
Natti :)

Dagens stjärnor + Dag 25 - Mina rädslor

Finns två överlägsna stjärnor från dagen. Starlight kändes helt fantastisk när jag joggade honom lite, han kommer bli en världsstjärna och jag har väl sagt ett antal gånger att han nog är den bästa hästen jag suttit på?! Love it!

Starlight Express (hingst f. 07 e. Stakkato - Graf Grannus)

Fina är nästa stjärna, hon börjar se riktigt fin ut när hon linas inspänd, och hon fungerar grymt bra under ryttare nu! Visst har hon humör, hon är ju rödhårig (...), men hon är känslig, pigg och amibitös! :) Otroligt snäll dessutom, inte minsta mötesskygg och är riktigt styrbar.

Förutom detta så har jag varit ute på en myspromenad med Sammi i stormen, haft markkänning under en uteritt (jag kom upp från marken sen, utan pall alltså!), joggat W och trimmat Galax. Lite spännande dag helt enkelt!

Jag är nog rädd för ganska många saker.. Jag är väldigt mörkrädd, extremt rädd (närmast fobi) för fåglar, rädd för att misslyckas och framförallt för att förstöra hästarna jag rider.

Nu ska jag sova, natti!

Halsont och storm

Börjar bli förkyld. Moa är redan redigt sjuk, Linnea och Claudia mår inte heller som prinsessor. Inte jag heller, känner mig mer som en padda.. :)
Det har stormat hela dagen idag, bra med tanke på hur blött det är ute nu - Hagarna är som lervälling och stora sjöar efter allt regn som kommit sista dagarna.
Har inte gjort så jättemycket vettigt idag, i förmiddags hade jag lite mys med promenad och lite longering med Eljest och Sammi. Efter lunch har jag hoppat Starlight och W. Sture är en stjärna, W är jättefin och ryttaren var ren katastrof. Jag förtjänar mycket skäll nu vill jag lova.

Godnatt.

Dag 25 - Meriter

Oj, jag har faktiskt nästan inga meriter enligt egen mening. Har aldrig varit den snabba tidsryttaren som plockat massa placeringar, har inte ridit speciellt stora klasser osv.
Jag har ridit upp till 140-hoppning på egenutbildad häst, har placeringar i 130-hoppning, ridit ett par unghästchampionat. Har på ponny tävlat upp till LA dressyr också, tro det eller ej. :)


Obeskrivligt

Hur mycket jag än älskar mina egna fina hästar så finns det nog inga ord för hur mycket jag tycker om finaste Sammi. Idag har vi hoppat för Arnold, det var långt ifrån perfekt - finns extremt mycket att jobba med, men jag är ändå helt övertygad om att han en dag kommer bli en stjärna :) Elin är en lyllos flicka som har honom i stallet, det kan jag lova henne! :)


Dag 23 - En hoppträning + Dag 24 - Det här behöver jag träna på

Känns omöjligt att beskriva en hoppträning.. Den ser verkligen totalt olika ut beroende på vilken häst jag sitter på, vad som behövs tränas på o.s.v. Det kan vara allt från en cavaletti till en hel bana. :) Rent allmänt så hoppar jag väldigt sällan stora hinder, utan det är mkt tekniskt för att få lydiga, uppmärksamma hästar och förhoppningsvis skicklig ryttare.. :)


Inom ridningen tog jag upp häromdagen vad jag behöver träna på, men kan faktiskt komma på ett par saker till. För det första så behöver jag träna på att bita ihop och kämpa på även när det känns som att jag är totalt värdelös och bara förstör hästarna jag sitter på.. Är hård mot mig själv och tycker rent allmänt att jag inte har på hästryggen att göra om jag inte kan göra hästarna rättvisa.
Rent ridtekniskt så måste jag definitivt träna på att kunna vara starkare i en lätt sits där jag ändå är ganska upprätt. Faller gärna fram lite och tappar hästarna lite bakom mig.

Dag 21 - Fula ovanor + Dag 22 - Jag gillar inte

Jösses, jag har nog massor med fula ovanor... Några som jag kommer på snabbt är:

* Jag nästan kastar mig tillbaka direkt i landningarna
* Jag drar gärna bak skänkeln
* Ofta dålig blick


Jag gillar inte:

*
Fisk
* Oärliga människor

Kommer inte på nåt mer nu.. Finns egentligen inte så många saker som jag direkt ogillar :)



Bästa

Har haft en kanonstart på veckan! Motiverad och med inställningen att kämpa på, och inte minst pepp och hjälp när det som mest behövs :)
I förmiddags trimmade jag först Eljest, han var helt grym på slutet. Så himla fin när han släpper till! Sedan trimmade jag Starlight lite, också han var jättefin! :)
Efter lunch började jag med att rida lite på Fina, var en vecka sedan sist men har linat henne ett par gånger lite lätt inspänd sedan dess och det har verkligen gett bra resultat! Hon var superduktig, kunde lätt rida runt i alla gångarter i ridhuset bland massa hästar! :)
Sedan trimmade jag Galax, fick hjälp av världens bästa Elin vilket gjorde att resultatet blev grymt, kändes superbra - Han är verkligen lätt att rida för sin storlek även om jag ibland känner mig ganska liten... :)
När jag var klar med Galax så trimmade jag Sammi, han var hur bra som helst! Avspänd och framme, kärlek på honom!
Avslutade med att trimma Talinsky lite, han var väldigt taggad och spänd i början men blev bättre och bättre. Lite fix i stallet och sedan var klockan 20, ganska vettig tid med andra ord! :) Nu har vi käkat och kollat på tv, sängen kallar strax!

Dag 20 - Veterinär, hovslagare, massör osv..

Jag tycker att det är otroligt viktigt att man har ett team kring sin häst som man litar på. Vi kan inte vara proffs på alla delar och måste våga lämna andra områden till dom som är kunnigare än en själv.
Jag har alltid haft väldigt välfungerande relationer med hovslagare, veterinär osv. När jag bodde hemma använde jag John Forbord som hovslagare, fungerade alltid optimalt och han är verkligen ett proffs på att göra rätt skoning på rätt häst. Som veterinär använde jag Gunnar Rangul, som jag också varit otroligt nöjd med och som hjälpt oss med allt vi behövt hjälp med - Både på plats och via telefonkontakt.

Sedan jag flyttat hit till Örebro så har jag Jan Jävegård och Karin Palm som hovslagare, otroligt duktiga båda två. Som veterinär har jag använt John Österdahl, det är tack vare honom som W är i så fin form igen.
När hästarna behöver sig en extra genomkoll så använder jag mig av Susanne Klingvall som är jätteduktig! :)


Helgen

Har haft en riktig slapparhelg. Igår förberedde vi oss inför festen på kvällen, blev asgrymt även om jag blev sjukt otaggad framåt natten. Annars hade vi kalaskul, galet var ordet! :) Idag har vi bara slappat, gjorde stallet imorse och har lunchat nu precis. Jag ska ut och rida W och Fina sen tror jag minsann, dax att ta tag i livet igen.
Elin pratade om att det börjar nån ny humorserie ikväll på 4an, låter som nåt för mig!
Tjingeling

Bloggtorka blir trippelblogg

Eftersom att jag har fuskat i flera dagar så blir det 3 (!) inlägg idag istället. Snacka om att jobba ikapp! Senaste dagarna har rullat på. Hade nga rätt spännande ridturer häromdagen med flera hästar ståendes på två ben istället för fyra, för övrigt väldigt snälla och dom känns grymma! Jobbade Fina ett par dagar i början av veckan och hon var superduktig!
Jag känns inte lika grym, idag går funderingarna på varför jag plötsligt inte kan rida hästar som jag innan inte haft nga problem med att rida. Blir jag sämre? Är jag tillräckligt bra för hästarna jag sitter på? Det är svårt att alltid känna sig till hjälp, att alltid känna sig omtyckt och att alltid prestera tillräckligt bra. Har sett fram emot så mycket detta år men känns som att jag sabbar mina chanser. Wepzan och Sammi gör mig glad varje dag, dom är så himla grymma båda två. Kärlek.
Wepzan ska tävla i Wittwång nästa helg, och därefter blir det Gävle. Kul o träffa lite folk, och framförallt att få träffa mammsen en hel helg, ska bli supermysigt och jag längtar redan. :) 

Varför håller jag på egentligen? Joo, för att jag helt enkelt älskar det och trivs så fantastiskt bra här på Loviseholm, kan inte ens se att jag kan bo och leva på något annat ställe. Så kanske det är förtydligat nu att alla mina tvivel inte beror på min arbetsplats, för det är den bästa man kan tänka sig! :)

Nu ska jag sova, imorrn ska vi på 30-årsfest, maskeradtema och jag ska vara pingvin. Har fixat värsta dräkten med näbb och pingvinfötter. Kommer lätt vara festens bejb!
Natti :)

Dag 18 - Jag gillar + Dag 19 - En häst jag saknar

Finns så mycket som jag gillar.. Förutom hästar så tycker jag väldigt mycket om godis och tävlingsprogram på TVn, åtminstone om man frågar mina sambos! Jag har helt enkelt inget liv. :)

En häst som jag saknar otroligt mycket är min D-ponny Bisazz som jag hade under 3 års tid. Köpte honom som 5-åring och han är den mest speciella hästen jag haft (även om inte Fuxen ligger långt efter..), han var en riktig enmanshäst och hade egentligen allt man kan önska hos en riktigt bra hopphäst, förutom psyket... Ett ganska stort problem med andra ord. Han var scoopig, hoppade med en grym teknik och var otroligt ridbar.
Tyvärr drogs han med skadebekymmer till och från, och fick vandra vidare efter att han fått diagnosen spatt. Jag undrar än idag om det verkligen var problemet, och har ångrat såå många gånger att vi inte gav honom en till chans.
Har så otroligt många roliga och galna minnen med den ponnyn.. I början bockade han oavbrutet från att jag satte foten i stigbygeln och minst 15 minuter framåt. Spelade ingen roll vad jag gjorde, sjövild helt enkelt. :) För övrigt var han livsfarlig i trafiken, gick inte ifrån gården med nån annan än mig, blev till slut så snäll att mamma hoppade "Roffes Cup" som går i 60cm på honom, gav mig fantastiskt många roliga minnen på tävlingsbanan och han var verkligen en riktig "bästa vän"!



Om man stampade i marken så anföll den.. Himla kul när man var liten!



Världens finaste.. <3

Dag 17 - Mina tränare

Har genom åren tränat för en hel del olika tränare. Min första tränare var Louise Westlund, som jag tränade för under mina första ponnyår. Under mitt sista år på C-ponny började jag träna för Nina Wengelin som jag tränade väldigt mycket för i ganska många år på framförallt ponny men även storhäst.
Hade en period under min D-ponnytid när jag red väldigt mycket dressyr, tränade då mest för Mats Eriksson som utvecklade mig otroligt mycket som ryttare.
Har även tränat mycket för Gabrielle Y-S Pettersson som varit till fantastiskt mycket hjälp tillsammans med Nina, det är nog dom två som betytt mest för mig under storhästtiden fram till att jag flyttade från Sundsvall.
Jag tränade också för bl.a. Leif Hall, Björne Carlsson och Gunilla Nylander under vissa perioder.
Sedan jag flyttade hemifrån har jag först under mitt år i Flyinge tränat varje vecka för Jens Fredricsson, Susanne Gielen, Astrid Antonsson och Karin Engström.
Nu tränar jag för Elin Jansson här där jag jobbar. En komplett tränare, hon hjälper mig otroligt mycket med både markarbetet och hoppningen, och har utvecklat mig jättemycket! Tränar även för Arnold Assarsson varannan vecka som komplement.

Är hur som helst otroligt glad och tacksam för det som alla personer jag tränat för har gett mig, utan dom hade jag inte varit där jag är idag!

RSS 2.0