tjugosjunde juli

Idag skulle jag ha en sån där lugn dag.. Men hur i hela fridens namn har man det?!?! Jag var helt klar less på att ligga och försöka sova strax efter halv 8 imorse, så då kilade jag helt enkelt upp! Gick ut i stallet direkt efter frukost och sen har det varit full rulle! :):) I förmiddags red jag 3-årshingstarna Sammi och Eljest. Det är verkligen det allra roligaste, dom är så himla fina och otroligt roliga att arbeta med! Idag blev det ganska rejäl miljöträning när hela hinderparken var uppbyggd i ridhuset och Elin hoppade, plus nga andra hästar som reds samtidigt. Sammi var lite spänd i början men spände av lika snabbt igen och kändes superfin, och lilla Eljest som också han varit lite spänd innan är nog den coolaste av alla nu och bryr sig verkligen ingenting nästan oavsett vad som händer! :) Sååååå roligt!!

Efter lunch hoppade jag W och Fuxen. Wepzan känns lite matt, vet inte vad det beror på faktiskt och är lite orolig över hennes blodvärden efter erlichian som hon hade i vintras, men hon hoppade ganska bra när vi hoppade bana och kändes inte speciellt matt i sprången då iaf. Vi får se hur hon går i Hammarö i helgen helt enkelt.
Fuxen får helt klart en guldstjärna idag, hon hoppade som tusan och även om hon är het så gick hon att reglera riktigt bra! En ganska svår bana för henne med svåra vägar, alla möjliga titthinder och lite svåra distanser, men hon visade ännu en gång att storleken inte har någon betydelse när galoppen och viljan är stor! ;) Kanonkul!

Imorrn blir det full rulle att fixa allt inför Hammarö, dit åker vi med hela 10 hästar så det är helt klart fullpackat överallt. Ska bli superroligt, ser framemot en toppenhelg!
Tjingeling!

tjugosjätte juli

Idag har varit en sån dag när planeringen höll i ungefär fem minuter.. ;) Elin skulle trimma några hästar direkt efter frukost, men hann bara rida en häst innan hon fick besök - Och där försvann den planeringen. Jag hann iaf rida två hästar innan det var dax för lunch :)
Efter lunch satte Elin full fart med att rida lite! Hon hann hoppa tre stycken 4-åringar som ska med till Hammarö i helgen och trimma ett par hästar efter det innan hon höll träningar, effektiv tjej de där! :)
När vi hade fodrat o plockat in alla hästar så fick jag sällskap med Daisy en sväng ut med Fuxen och hennes ponny Olivia. Var länge sen jag red ut nu eftersom att Daisy snor Wepzan av mig så fort hon får chansen, och Fuxen har inte varit ute på länge.. Så länge man inte gör det så ofta så är det himla mysigt att rida lite
"kravlöst"! :)

Daisy och Wepzan i vintras :)

Nu ska jag sova lite, det vankas lite sovmorgon imorrn och sen en ganska lugn dag för min del tror jag, så jag ska försöka bota bort lite förkylning :)
Tjingeling!

tjugofemte juli

Har totalt glömt bloggen sista dagarna, det har varit en hel del att göra på dagarna och på kvällarna har jag helt enkelt varit för trött! ;)
Alla hästar har skött sig utmärkt i alla fall. 3-årshingstarna hoppade lite igår igen och var superduktiga alla fyra! :)
Mina hästar känns också fina, Wepzan känns bättre o bättre efter vilan och Fuxen börjar komma ihop sig mer och mer. Hon har helt klart höjt sig ett snäpp i markarbetet den sista veckan. :)

Idag har jag haft Daisy, Alicia och Julia till hjälp i stallet när Elin har varit i Stockholm sedan igår eftermiddag och Hannah och Karin är som sagt hemma i Hudik. Allt har rullat på fint trots att regnet har vräkt ner mer eller mindre hela dagen. Hästarna har gått bra och jag har gått omkring och snorat mest hela dagen, har nämligen dragit på mig en fin förkylning lagom såhär fyra dagar innan tävlingarna i Hammarö sätter igång.. ;)

Nu ska jag snart gå och sova, blir en tidig kväll!
Tjingeling!

tjugoförsta juli

Efter att ha haft några relativt svala dagar med en ganska lagom temperatur att jobba i, så var det idag återigen dax för tryckande värme. Tack och lov så kom det krypande mer och mer efter dagen, och vi hann göra lite nytta innan det började bli riktigt klibbigt iaf :)
I förmiddags "markarbetshoppade" jag Elins fina Rousseau lite, har aldrig i mitt liv suttit på en så rutinerad häst och måste säga att det är en väldigt häftig känsla att sitta på en häst som kan "allt"! Otroligt nyttigt också för mig som aldrig i mitt liv har suttit på något så "färdigt" innan, en sån häst borde definitivt alla juniorer få när de går över till storhäst! Att han och Elin tillsammans lärde mig lite vett o etikett på hästryggen är en bra bonus, det är nyttigt att få lite aha-upplevelser ibland, jag har på senaste tiden fått lite problem med min sits över hinderna, tror att det dels har att göra med att jag varit skadad en del och kompenserat detta med att helt enkelt sitta fel för att undvika smärta och avlasta de skadade områdena. Ett annat alternativ som jag tror spelar in är att jag ändrat väldigt mycket i min ridning det sista året, och då blir det lätt lite rörigt i hjärnan...... Fick dock till det på slutet idag med Rousseau och då blev det plötsligt väldigt enkelt!
När jag hade ridit klart så hjälpte jag Elin när hon hoppade en häst, det är nog minst lika nyttigt som att själv sitta och rida, åtminstone när det handlar om att få se så bra ridning!

Efter lunch hoppade jag Wepzan lite, hon känns bättre och bättre, och var åtminstone väldigt glad över att få hoppa lite. Hennes språng tog mer på min ljumske som är lite ur funktion för tillfället, och därmed så var min "försvarsställning" tillbaka, inte bra! Det blir definitivt hårdträning på den framöver, nu eller aldrig..
Tjejerna hade under tiden hunnit natta nästan alla hästarna, vilket innebar att vi lätt kunde hjälpas åt med att natta de sista, fodra eftermiddag och plocka in hästar. :)
Nu på kvällen har jag hoppat Fuxen också, provade idag att ha bomull + luva på henne, kändes som att det hjälpte en hel del mot alla utomstående ljud. Sen är hon fortfarande lite knäpp när det kommer hinder framför näsan, men där tror jag mer på domesedan eller liknande för att det ska gå lite lugnare till.. ;) Nu får hon träna på ett tag så får vi se om det blir någon ordning i stugan!

Imorrn åker bästa Hannah och Karin hem till Hudik över helgen, hur vi ska klara oss utan om vet jag faktiskt inte, men det får gå helt enkelt! Tur att vi är ett helt gäng människor kvar i alla fall! =)
Nej nu ska jag snart sova, dax att ladda batterierna =)
Tjingeling!


tjugonde juli

Måste börja med att jag nog har sveriges stabilaste arbetsgivare, som idag somnade på en pall i ridhuset innan kl 11 efter att ha kommit hem alldeles för sent i natt (bevisligen! ;D). Roligt värre var det i alla fall, haha!
Själv har jag inte sovit nånting idag, utan började förmiddagen med att kolla när bästaste Hanna red fuxen åt mig, såg verkligen superbra ut och det är såååå nyttigt speciellt med henne för mig, att någon annan kan sitta upp, känna saker som inte jag känner, och sedan åtgärda problemen utan förutfattade meningar som jag har efter att ha jobbat med henne i snart ett år. Överlag så är det alltid nyttigt att någon annan sitter upp och känner igenom hästar som man rider "varje dag" ibland tycker jag, eftersom att man själv oftast fastnar i system som kanske inte alltid är de bästa, och som kan vara svåra att ta sig ur på egen hand.

När Hanna hade ridit klart på fuxen så hoppade jag och Elin 3-årshingstarna. Först red Elin Starlight och jag red Eljest. Båda två skötte sig verkligen superbra och hoppade vattenmatta idag för första gången. Starlight var lite skeptisk i början men som han hoppade sen istället! Helt klart en blivande stjärna! Eljest är bara hur cool som helst, tittade till lite minimalt en gång och hoppade sedan glatt över.
Därefter tog Elin Sputnik och jag Sammi. Eftersom att Sammi har varit lite spänd och haft en del sadeltvång så ligger han lite efter de andra tre och tog idag sina första skutt under ryttare. De andra tre har hunnit hoppa nga gånger och kommit lite längre helt enkelt. Han var iaf hur duktig som helst, att han dessutom är otroligt läcker är inget minus.. Me like! :)

Efter lunch var vi nästan klara med all ridning! Jag trimmade Wepzan som kändes bra när jag gjorde rätt, som vanligt med andra ord. ;) Idag plågade jag mig själv lite med att rida utan stigbyglar en hel del för att jobba på sitsen lite som istället för att bli bättre o bättre blivit sämre och sämre (??), hur det har gått till vet jag inte, men jag kan tyvärr gissa på att fuxen har ett finger med i spelet...... Bättre blev det i alla fall och W kändes riktigt fin på slutet. :) Samtidigt som jag tränade sitsen så tränade jag på att rida rakt också.. Tänk att något så grundläggande kan vara så otroligt svårt! Under mitt år på Flyinge så är det en av sakerna som vi faktiskt har tränat allra mest på med våra unghästar, framförallt på Karins lektioner så har det genomgående med 3-4 åringarna handlat om att rida på raka linjer innanför spåret. Otroligt nyttigt och det är något jag försöker göra så mycket som möjligt med alla hästar men lätt "glömmer bort" eftersom att det är så mycket enklare att ta hjälp av väggarna, men idag tvingade jag verkligen mig själv att göra det nästan hela tiden på W. Det har definitivt varit enklare med henne än vad det var idag, så jag får helt enkelt ge mig själv lite hemläxa på trimningen. Den dagen jag kan rida rakt fram på en spikrak linje oavsett tempo, gångart och tempoväxlingar är jag nöjd och kan pusta ut.. Känns som att det kommer dröja ett tag till den dagen kommer :)

Nu ska jag snart sova, laddar inför en ny dag imorgon!
Tjingeling!


nittonde juli - och Massa häst!

Tänkte att jag skulle vara lite duktig och skriva ner alla hästar som är i träning här på Loviseholm, även om det varierar en del när hästar blir sålda osv så ger det en liten överblick kanske! =)
Några bilder blir det inte idag, men ska definitivt försöka bättra mig på den punkten framöver..!

Loviseholms egna hästar:
Rousseau, valack född 1994 e. Romano - Modesto. Vinster och placeringar på Grand Prix-nivå.
Duchesse van de Zuuthoeve, sto född 2003 (haft föl) e. Thunder van de Zuuthoeve - General I. Tävlar 140.
Erwin G.T, valack född 2004 e. Vigo Dársouilles - Nabab de Reve. Tävlar 130.
Daisy Chain VT, sto född 2005 (haft föl) e. Diamant de Semily - Laptop. Tävlar 1m.
Sputnik VT, hingst född 2007 e. Manhattan - Laptop.
Starlight Express, hingst född 2007 e. Stakkato - Graf Grannus.
Stalypsos Son, hingst född 2007 e. Stalypso - Escudo.

Utöver dessa går omkring 13 unghästar i åldrarna 1-3 år på bete, och på gården finns tre föl med mammor. Dessutom står Digital VT (hingst född 2004 e. Diamant de Semily - Laptop) för närvarande hos Arnold, samt att Rousseau 43 (valack född 1996 e. Casino - Calvados) är konvalecent.

Privatägda hästar i träning på Loviseholm:
Northern Eljest, hingst född 2007 e. Escudo II - Calypso II.
Babette, sto född 2001 e. Poor Boy - Latano. Tävlar 130-140.
Chakira, sto född 2006 e. Cardento - Cortez. Tävlar 1m.
Jaloubet J, valack född 2006 e. Maloubet de Pleville - Robin Z. Tävlar 1m.
Talinsky, valack född 2004 e. Spender S - Huf. Tävlar 120-130.
Lamarc, valack född 1998 e. Lasino - Sanktion. Tävlar 120-130.
Benjy van't Lozerhof, valack född 2001 e. Kashmir van Schutterhof - Lys de Darmen. Tävlat 135.

Utöver detta har Hanna sitt fina fullblod Last Luck xx (sto född 2005 e. Terroir xx - Final Jeopardy xx) som tävlar 120, och så har jag Wepzy (sto född 2003 e. Jeopardy - Aladin Z) som tävlar 140, samt Li Lucy (sto född 2005 e.Jeopardy - Concorde) som tävlar 1m.

Nu tror jag inte att jag har glömt någon! =)
En kort update över dagen kommer här för säkerhets skull. Jag har tillbringat dagen i sadeln där jag på förmiddagen red tre stycken av 3-årshingstarna, och efter lunch red jag den sista 3-årshingsten samt Wepzan och Fuxen. Wepzan kändes ganska bra stundtals, medan Fuxen hade en lite sämre dag där hon inledde väldigt bra men blev lite stressad när hon hade fått galoppera mer än en minut, avslutade dock bättre. =)
De hästar som tävlade igår gick ut en sväng i skogen med några av de yngre tjejerna som är här och de yngsta hästarna som tävlade fredag-lördag hade välförtjänt vilodag. =)
Imorrn är det ny dag, med nya utmaningar! =)
Tjingeling!


artonde juli

Nu har en hel vecka bara susat iväg här i Örebro! Igår var vi som sagt i Christinehamn på förmiddagen med de mest orutinerade, alla Elins hästar skötte sig strålande bra. Chakira satte sitt andra kval (!) och Jaloubet hade oturligt nog ett nedslag även igår, men såg himla fin ut! =) Finaste Daisy Chain VT var "såklart" felfri, hon ser ut som att hon aldrig gjort nåt annat än att vara på tävling trots att hon inte alls är riden speciellt länge. Det här var hennes andra tävling, och när jag kom hit på praktik i mitten av februari var hon precis inplockad från lösdriften, det är otroligt vilken utveckling dom kan göra på så kort tid. =)
Jag utgick med Fuxen som visserligen kändes jättefin på framhoppningen, lite sämre var det med mig som sträckte en ljumske som jag haft en del problem med innan i fredags.. Gick inte alls så bra som jag trodde att hoppa Fuxen med den, så jag kunde inte alls hjälpa henne så som hon behöver. Slutade med att jag fick utgå, sånt är livet och det är ingen höjdare när det känns som att man ska svimma i varje landning... ;)
Vi var hemma redan vid lunch igår, superskönt att ha hela eftermiddagen till att fixa stallet och rida de hästar som behövde ridas.

Idag stack folket iväg till Christinehamn igen, fast med lite äldre hästar som tävlade 120 och 130. Jag stannade hemma istället för att följa med för att hinna fixa stallet så att allt var klart när de andra ramlade in. På förmiddagen fixade jag på med lite alltmöjligt, torvade upp lite boxar m.m. Efter lunch red jag två av 3-årshingstarna och en av de äldre innan det var dax för eftermiddagsfodring. Efter det hade jag bara W kvar, hon fick gå på en av lägdorna idag, supermysigt och perfekt underlag! =) Ett måste att utnyttja för fullt nu sålänge man kan!

Tjingeling!

sextonde juli

Tävling idag! Dom började dock inte föränn kl 15, vilket gjorde att vi hade hela förmiddagen ledig för att fixa stallet, rida lite, packa och fixa iordning hästarna som skulle med och tävla. =)
Jag trimmade en av de äldre hästarna i förmiddags innan vi packade och knoppade. Jag är lite sen i det här med att knoppa, hade aldrig knoppat en endaste häst innan jag gjorde min praktik här hos Elin i vintras, och har alltså lärt mig efter det ;) Bättre sent än aldrig..!
Vi åkte mot Christinehamn strax innan 13, Elin startade 4 hästar i första klassen som var hela 90 cm. 3 felfria rundor blev det, och en fjärde på en omstart, duktiga små hästar!
I 1m fick lilla fina Chakira sitt första kval till 4-årschampionatet, i sitt första försök! =) Även 4-åriga Jaloubet var superduktig och var såååååå nära att sätta sitt första kvalförsök också, men fick tyvärr ett nedslag på sista hindret.
Jag startade Fuxfaran i 1m också, hon var tokhet idag och mer vild än tam....... Lyckades styra runt på ett någorlunda städat sätt, lyckades dock lägga henne lite nära redan på tvåan som hon petade ner, och sedan blev hon överförsiktig och fick ett stopp på ett helt vanligt räcke, för att sedan hoppa resten av banan felfritt men med alldeles för god marginal.... Helt klart är att jag måste lära mig att trots hennes temperament så måste jag försöka rida i framåtläge och våga låta henne galoppera oavsett, inte helt lätt men det är väl antagligen min plikt för att hon ska få chansen att utvecklas till det hon ändå har kapacitet för att bli! =)


Hemma var vi vid 19-tiden, duschade av hästarna som tävlat och smörjde utrustningen, sedan var det kvällsmat för hästarna och jag hamnade efter lite käk här med finaste tjejerna och en godispåse! =)
Imorrn är det tävling igen, samma hästar som idag. Elins hästar går 1m och Fuxen ska gå 1m och 1,05 är det tänkt.
Tjingeling!

femtonde juli

Idag har det varit en sån dag när timmarna bara har försvunnit iväg. Klockan var plötsligt mycket mer än man trodde och trots att vi är många som jobbar just nu så hann klockan bli närmare 19 innan vi kunde gå in, men vad gör det när man är omringad av massor av fina hästar och underbara människor?!
Solen har stekt på oss mer eller mindre hela dagen, tack o lov har det dock varit lite vind vilket har underlättat en hel del både för oss och hästarna. =)
I förmiddags så red jag först två av 3-årshingstarna, båda kändes väldigt fina och faktiskt snäppet vassare än igår, roligt värre precis som vanligt! Därefter hoppade jag en av de äldre hästarna lite, gick bra när piloten gjorde rätt..

Efter lunch hoppade jag först Wepzan lite, hon gör som vanligt allt så bra hon bara kan, men det blir ju aldrig bättre än vad piloten gör det... Och just nu känns det som att jag är lite nere i en svacka, kan inte sätta fingret på vad det är men jag får helt enkelt inte till det riktigt. Tur att jag och prinsessan känner varandra utan och innan efter snart 3 år tillsammans, så vi är väl nästan för bra på att förlåta varandra.. Nu gör ju inte W nga missar att tala om ens, det värsta hon gör är väl att klia sig med tränset mot benet så fort man saktar av........... Bortskämd tjej det där! ;)


När Wepzan var färdighoppad så var det Fuxens tur o trimhoppa lite, hon kändes riktigt lugn o fin idag! =) Skuttade bara igenom en lydnadsövning ett par gånger och avslutade med att hoppa nga hinder i följd på lite längre anridningar. Även om jag och Elin har lite olika åsikter om den hästen, så är hon faktiskt himla charmig! ;)


Avslutade med att trimma Elins fina 7-åring lite lätt, det är verkligen en riktigt häftig häst att sitta på! =) När jag hade ridit klart var klockan närmare 18 och då var det bara nga hästar kvar att borsta plus lite annat småfix.
Imorrn är det tävling i Christinehamn, dit vi åker med två stycken 4-åringar och ett 5-årigt fölsto plus Fuxen =)
Tjingeling!


fjortonde juli

Äntligen lite mer human temperatur ute! Idag har man i alla fall kunnat gå utanför dörren utan att få solsting, känns som ett steg i rätt riktning! =)
I förmiddags red jag två av 3-årshingstarna som båda skötte sig jättebra, det är så roligt att komma tillbaka nästan 3 månader senare och se hur mycket alla hästarna har utvecklats sedan jag åkte! Dom är verkligen jättefina alla "småhingstar", och otroligt trevliga och roliga att jobba med! =)
Efter lunch trimmade jag först en av de äldre hästarna och sen red jag en 3-årshingst till, även han skötte sig super!

Nu på kvällen har jag skrittat ut Fuxen tillsammans med Karin och en av hennes kompisar som fick låna Wepzan, tack o lov var det lite mindre äckliga insekter ute än vad det har varit det senaste, men ändå var hästarna rejält irriterade.. Ännu en gång är jag otroligt glad över att det finns isolerat ridhus här som både är svalt och insektsfritt! =)

Imorgon ska Wepzan få hoppa lite igen, hon har inte hoppat nånting sedan tävlingarna på SRK för snart en månad sedan, så det blir garanterat uppskattat!! =)
Tjingeling!

trettonde juli

Idag har vi haft oväder här i Örebro. Började visserligen fint på morgonen och förmiddagen med uppehåll och lite för många plusgrader, men övergick efter lunch till ösregn och världens åskväder! Vi fick kasta oss ut allihopa och slänga in hästarna mitt under lunchen, för att sedan springa in helt dyngsura och luncha vidare ;)
Under förmiddagen hjälpte jag Elin med lite hästar medan de andra tjejerna red ut en sväng på ett gäng pållar. Hann bl.a. se när Elin hoppade ett par riktigt fina 4-åringar och en helt otrolig 7-åring som hon har. Efter lunch hoppade jag först Fuxen som skötte sig bra. Gick från att vara helt otroligt lugn i början till lite vildare på slutet, men det kunde varit värre och hon är ju i alla fall sig själv! =) Därefter red jag två av 3-årshingstarna och avslutade sedan med att trimma Wepzan en stund. Hon känns helt grym, jag glömmer hela tiden att hon nyss vilat 3 veckor. Det är verkligen ett previlegium att ha en sån otroligt positiv, ambitiös och kapabel häst i sin ägo, jag njuter så mycket jag bara kan varje dag i vetandet att man aldrig vet när, och OM, man någonsin får en häst i närheten av henne igen. Hon är helt enkelt den kompletta hästen =)



Nu ska jag slappa vidare med tjejerna och snart är det dax att sova, det är en ny dag imorgon! =)

elfte juli

På plats i Örebro efter en underbar vecka nere i söder! =) Veckan nere i Falsterbo har innehållit massa hästar, sol, underbara människor, fest och ett allmänt slappande! Semestern kunde inte bli så mycket bättre, och nu är jag väldigt laddad för lite jobb!
Har hunnit med att rida mina idag på kvällen, båda kändes otroligt fina! Blir superkul o sätta igång dem nu och se hur de känns efter lite vila, det ser onekligen lovande ut. Fuxen kommer tävla redan på fredag i Christinehamn, kanonkul!
Nej nu måste jag sova så att jag orkar göra nån nytta i värmen imorrn, idag har det varit olidligt varmt...........
Tjingeling!

fjärde juli

Nu är jag på plats i falsterbo för en hel veckas SEMESTER! Inget jobb, inga hästar, inga måsten. Visserligen är jag så sjukt sugen på att få börja jobba på Loviseholm snarast möjligt och helst igår, men det kan nog vara fint att få suga på den ett tag o köra stenhårt sen istället. ;D
Jag och mammsen lastade hästarna strax efter 04 imorse, körde dom 50 milen till örebro där vi var framme vid 12. Verkligen jätteskönt att åka de flesta timmarna när det var svalt, så slapp man ha dåligt samvete för hästarna hela vägen... Väl framme i örebro var det nog drygt 30 grader, mindre kul helt klart. Hästarna fick låna insektstäcken o gå ut iaf, dom brallade runt en stund o var sedan ganska nöjda med att tugga lite gräs o dricka litervis med vatten.

Vi åkte vidare vid 15-tiden efter att ha fått lite mat av Elins underbara mamma Claudia, tack!! =) Landade på slutstation här nere i Falsterbo vid 21-tiden, efter att jag och mamma kört lite var, och sovit lite var. ;) Nu väntar en vecka full med hästar (fast från marken, skönt för en gångs skull!), sol, bad och fest med underbara vänner. Kan alltså inte bli en så mycket bättre semestervecka, och jag ska försöka njuta även fast pållarna är 50 mil bort och det kliar i fingrarna bara jag tänker på att börja jobba med hästarna igen! =)

Avslutar med lite bilder som jag hittade på mobilen från sista månaden!

Utsikt från farmor o farfars stuga.. Underbart!


Fire hittar på lite egna lekar mellan varven..


FF, alltid lika glad! =)


Fuxen med bettet som jag experimenterat lite med, verkar funka bra!

Sådärja. Tjingeling!

RSS 2.0