Sunne, inte Sundsvall

Lite tråkigt att inte vara i Sundsvall i år under SSHS, har trots allt blivit lite av en tradition och favorittävling där jag ridit de senaste 6 åren. Roligt dock att vara på plats i Sunne för första gången, det är precis lika fint här som alla säger, förutom att underlaget inte går att rida på.. Framhoppningen är redan tre decimeter gyttja där hästarna knappt kommer framåt i trav, banan snäppet bättre tack och lov men långt ifrån bra. Det lovas dock förbättring och som det ser ut kommer solen att skina en del under helgen så hoppas det går att genomföra tävlingen :)
Skurt har hoppat en 120 idag, jag lyckades missplanera tiden för framridningen totalt eftersom det plötsligt var en hög strykningar, hann således trava ett par varv, galoppera ett halvt och hoppa två språng på typ 70cm innan jag var efterlyst till banan. Trots att han var alldeles för pigg och blev rätt stark så hoppade han fint och noggrant, jag lyckades missa rätt rejält på två hinder som åkte i marken men är väldigt nöjd med Skurt som skötte sig bra. Imorgon hoppar han 125 och sen 130 om underlaget tillåter och han känns fortsatt fin :)

Vi var klara tidigt och har hunnit fixa i stallet, äta, vila en stund och sedan promenera med alla hästar och fixat klart för kvällen.
Nu är det chill i lastbilen med bästa Alicia som är med i helgen, vi ska nog snart sova lite :)
Tjingeling!

Typ perfekt dag med mycket att se fram emot

Ganska perfekt dag idag :) Fint väder utan att bli för varmt, inga oförutsedda inslag och hunnit allt i lagom tid. Ridit ett gäng kusar, och även om inte alla känts fantastiska så känns det som att det blivit nåt vettigt gjort med alla.

Har nu suttit en stund med lite tävlingsplanerande, även om jag i slutändan försöker passa in så många tävlingar som möjligt där Elin tävlar så känns det bra att ha lite översikt på vad som finns att välja på och ibland passar det helt enkelt inte in att åka till samma ställen. Har dessutom ett litet dilemma nu när Sammi inte riktigt känns redo för att följa med på några av tävlingarna som jag tänker att Skurt ska gå, samtidigt som han behöver gå en annan typ av tävlingar än det som passar 4åringarna :) Aja, han får stå tillbaka lite nu och följa med där det passar, är ingen häst som blir sämre av att inte tävla en period, snarare tvärt om, så det blir nog bra i slutändan. :)

Planerat lite med mammsen också inför stundande Falsterbosemester, ska bli otroligt roligt och mysigt att ägna en hel vecka åt släkt och vänner. :)

Nu ska jag släppa ut Lewis en sväng och sen sova, på't igen imorgon!

En hel vecka utan uppdatering

Det är inte så att det varit stiltje i fältet, har bara inte haft nåt intressant att skriva och som varit värt att blogga om, så har helt enkelt väntat in enklare tider.
Har grejat lite i min ensamhet större delen av veckan eftersom Elin åkt på någon typ av mördarförkylning och knappt varit vid medvetande sista dagarna, har definitivt varit viss säkerhetsmarginal som gällt för att förhoppningsvis inte drabbas av samma skit :)

Kusarna trimmar på bra i alla fall, Maneten har åkt hem på lite vila några veckor men dom andra jobbar på som vanligt. Sammi kändes löjligt fin ett par dagar men hade en av sina sämre dagar igår, han är inte riktigt lika förlåten för allt som han var innan och fick svettas rätt rejält tills han behagade vara på jobbet igen... Känns rätt oacepptabelt att komma in i ridhuset och börja med att skrika som en unghingst och hysteriskt hoppa runt, runt, och sedan oavbrutet springa och fundera på vad som händer utanför ridhusets fyra väggar istället för att springa rakt fram två meter innanför spåret. Suck, tur att han är gullig. Synd att han var snällare som hingst. ;)



Tjenare gullet.

Skurt känns bara rätt grym, han har aldrig känts så fin som nu, ska bli roligt att se hur han utvecklas framöver. Som det känns nu kommer det vara helt upp till mig hur hans utvecklingskurva ser ut framåt, han har verkligen blivit en otroligt mycket bättre och mer lättarbetad häst som valack, och kapacitetsmässigt kommer det räcka och bli över åt mig:)






Sammis numera ständiga hot till toppen på favoritlistan ;)

Även 4åringarna jobbar på fint, jobbar mycket tempoväxlingar överlag med alla hästar för att dom ska bli kvickare både fram och tillbaka och samma gäller för småttingarna. Känns som att det gett resultat under veckan och tror att alla tagit sig nåt snäpp framåt. Dagens guldstjärna går till gulliga Lillan e. Caressini L som verkligen tagit åt sig träningen i veckan och idag gjorde det superenkelt och kändes grymt fin:))

Nu ska jag kila ut och fodra innan jag tar söndagskväll. Hade brist på saker att göra under eftermiddagen och fick en fantastisk lista av Elin att beta av..Haha!
Tjingeling


Film

 
Två 120-rundor på Skurt från helgen :)
 
 
Sammis avslutande 120-runda, visserligen felfri men ännu är det en bit kvar innan han är där jag vill kunna ha honom.

Fler screenshots







Screenshots på Skurt och Sammi från helgen :)

Jun. 18, 2013


Skurtan briljerade i Gagnef

Hade överlag en bra helg i Gagnef. Resultatmässigt väldigt mycket fel i många klasser men det fanns en viss misstanke om det redan innan jag åkte. 4åriga Corum gjorde sin andra tävling i livet och bodde borta för första gången, gick tre stycken 1m-klasser och inledde helgen med att sprattla åt alla möjliga håll men avslutade med att hoppa felfritt :) Duktigt barn!
Sammi var ju inte fantastiskt modig sist i Kumla, förståeligt med tanke på mitt mordförsök tävlingen innan och jag vet sedan innan att det inte alltid blir en helt lätt nöt att knäcka. Har fått ägna helgen åt lite "rehabiliteringsridning" där han helt enkelt behövt lite hjälp med motivationen... Avslutade dock med en felfri runda i 120, skönt att han är på rätt väg igen mitt lilla pucko :)
Maneten har egentligen haft rätt bra rundor i sina 130klasser men fått nån bom ner här och var, fel helg att riva på men så är livet ibland. Hon har iaf hoppat fint överlag.
Helgens stjärna av mina kusar har varit Skurtan, han har hoppat 110, 120, 120, 120 med resultaten 0, 4, 0, 4. Dom rivna bommarna har varit skitgrejer där han i fredagens 120 helt missförstod mig och på något vis i samma veva helt glömde att hoppa, och i söndagens klass missade att B-hindret i trekombinationen var en oxer och landade för tidigt samtidigt som jag inte var uppmärksam och understödde honom tillräckligt. I övrigt tror jag inte att han har touchat en enda bom och han har hoppat riktigt, riktigt fint! :)
Har haft världens bästa hjälp av både mamma som varit hundvakt, filmare och lite allt-i-allo i form av det hon klarat, samt av Jennifer som hjälpt mig med hästarna och dessutom hjälpt mamma med det hon inte klarat :))

Nästa tävling blir troligen i Sunne dit jag anmält Skurt. Sammi får vänta till efter Falsterbo och åka med på någon lite mindre tävling först med fler lägre klasser för att hitta lite jämnhet igen.


Skurt :)

full fart

Fulla dagar som vanligt, hästarna trimmar på bra och jag har nog skött mig helt ok på ryggen också. :) Livet utan telefon är inte så hemskt som jag i början trodde, det är ganska skönt (!) att inte ha en möjlighet att plocka upp telefonen ur fickan, det som möjligen är lite jobbigt är att sköta alla nödvändiga konversationer via Facebook.. Tar lite längre tid att få fram det man vill motför ett telefonsamtal :)

Imorgonkväll får jag förhoppningsvis tillgång till tele igen när jag träffar mammsen i Gagnef, hon kom på att hon kunde åka med Jennifer som lovat att möta upp mig på tävlingsplatsen i helgen. Supermysigt att båda kommer ner, ska bli så roligt! Jag åker dit med fyra riktigt fina unghästar, en 4åring och tre 6åringar, kan bli en rolig helg! :) Dessutom ska Emma dit med ett par hästar och Arnold med ett gäng, typ grymt!

Nu ska jag duscha och sova, imorgon är det full fart med ridning och packning!
Tjingeling

telefonlös och solbränd

Tillbringade hela gårdagen på fina Strömsholm, solen sken på oss hela dagen och brännan är nu ett faktum ;) Var lite orolig för mina stackars ben som knappt sett skymten av en sol på två år men dom klarade sig bra, lite för vita fortfarande bara, tror dom behöver se sol oftare ;)
Vi hann åka och fira duktiga Emma som tog studenten också, känns som att det är evigheter sedan jag tog studenten nu, tiden går så otroligt fort!
På vägen hem hamnade vi i kö för en trafikolycka, jag klättrade upp i en slänt för att få en skymt av vad som hände framför oss och plötsligt släppte dom på trafiken, fick lite bråttom tillbaka till lastbilen och lyckades tappa mobilen nånstans innan jag kommit in och vi börjat åka. Halleluja, är alltså utan telefon och verkar så förbli eftersom att det dröjer några dagar tills jag får mitt nya simkort..

Idag har jag varit hemma och ridit ett gäng kusar. Några var grymma och några fick svettas lite, blev nog rätt bra till slut i alla fall, tror att mina hästar överlag svettas för lite och för sällan.
Imorgon tävlar Maneten en 130 i Filipstad, i övrigt ska jag väl rida och fixa lite som vanligt :)
Tjingeling

nattblogg

precis hemkommen, nyduschad, fixat lite saker jag lovat att göra i flera dagar men ändå inte gjort, och är nu redo för några timmars sömn. maneten hoppade fint i skästa men blev lite matt mot slutet, känns ändå lovande och idag stämde ridningen igen, skönt! har strukit 4åringarna imorgon och åker istället med Elin till aspvik med ett par 5åringar som hon behöver kvala, klockan ringer om bara några timmar så misstänker att det är läge att sova lite nu...

bad day at work

Skött mitt jobb mindre bra idag. Visserligen var 4åringarna grymt duktiga men där behövde jag ju bara försöka ta mig mellan hinderstöden vilket jag nästan klarade prickfritt andra försöket.. Sen har jag ridit fantastiskt dåligt, om det är nån som har ett gammalt ök där hemma som behöver bli lite rappare i fötterna så kan ni höra av er, jag har ett par försiktiga rackare att byta mot ;)

Skämt åsido, tror grabbarna blir grymma och ffa den svarta är nog nästan för bra för mig egentligen, love it. Sammi behöver nog lite tävlingsterapi efter kraschen för ett par veckor sen, han växlar snabbt mellan att känna sig odödlig ena sekunden eller som världens största fegis i nästa ögonblick, upp till mig att ändra på.

Imorgon tar vi nya tag, rider en 130 på Maneten i Skästa på kvällen och ska försöka hinna ett gäng hemma innan om jag inte får sparken efter dagens fantastiska insats. Nu är jag dötrött så lär hur som helst sova några timmar :)
Tjingeling

veckan har börjat

Red ett par och duschade desto fler igår innan vi åkte till skästa, maneten hoppade fint i 130, hon är så häftig :) Ikväll hoppar Corum, Toreza, Skurt, Maneten och ev Sammi i Kumla, hörs ikväll om jag är hemma innan midnatt ;)

Stackars mammsen

Har haft en trevlig helg, tillbringade gårdagskvällen hos Janna med god mat och trevligt sällskap. Pratade strunt och skrattade alldeles för länge på kvällen, var typ astrött imorse men har haft en rätt lugn dag så det har lämnat ut sig :)
Ridit nga kusar igår och idag, dom känns fina så blir nog en bra vecka på tävlingsbanan om piloten håller ihop allt.
Fick på kvällskvisten telefonsamtal om att mammsen i gårdagens volleybollspel på en fest (såklart, haha) lyckats bryta foten, hamnat på sjukan och dessutom fått totalförbud i att köra bil på ett tag. Det förstörde våra planer om värsta myshelgen i Gagnef om två veckor, allt där runt verkar ha löst sig ändå men såklart tråkigt att mamma får vara kvar i Sundsvall, var länge sen vi sågs nu så hade verkligen sett fram emot det. Men det kommer fler tillfällen till att ses :)

Nu ska jag sova, känns inte som att kommande veckan kommer bjuda på jättemånga timmar i sängen. Imorgonkväll hoppar Skurt 120 och Maneten 130 i Skästa. :)
Tjingeling!

RSS 2.0