Efter regn kommer solsken

Bokstavligt talat. Hälsingland bjöd på riktigt äckligt väder fredag-lördag. Ömsom regn och ömsom snöblask behagade ramla ner från himlen i typ två dygn. I fredags trimhoppade jag Sammi inför lördagens tävling. Hade 3 bockar med 14,5m emellan. Red först 4 språng mellan varje och avslutade med att rida 4 språng mellan första och sedan bromsa och rida 5 ner till sista. Han har börjat göra alla sånna här övningar otroligt bra, ligger kvar i samma galopp och håller sig lugn och fokuserad, till skillnad för ett par månader sen när han bytte galopp i vartannat galoppsprång och däremellan var överallt och ingenstans.
Vi klarade oss ganska bra från regnet på tävlingen igår. Väldigt skönt, det kändes tillräckligt spännande med första utomhustävling ändå ;) Eftersom att vi än sålänge bara har ridhus här hemma så har vi inte hoppat ute i år. Kom fram till att Sammi inte har hoppat ute sedan 7 maj 2011 när vi tävlingsdebuterade i Kumla, så det kändes som att det kunde bli hur kul som helst! ;)
Han skötte sig hur som helst superbra, och trots att jag red rätt kasst så hoppade han felfritt. Hittade inte nån bra rytm när han blev lite stark och då blev det hela lite av och på. Hur som helst så är det viktigaste just nu att han känns positiv och inte har nga tendenser till att hitta på dumheter i anridningarna :)
Idag har vi ägnat oss åt myspromenad och lite gräsätning :)


Fina promenerar för fullt, är mer vild än tam och man får inta fulla säkerhetsåtgärder för att leda henne längre än till hagen ;) Tack o lov så ser hon fräsch ut igen, nu blir det en dryg veckas skritt till och sen är tanken att hon ska sättas igång lite försiktigt igen... Bara att hålla tummarna att det håller den här gången! Har lite tid på mig att fundera på hur jag ska överleva igångsättningen, ser ut som att sadelklister och säkerhetslina vore en bra idé!

Det är inte utan att man längtar lite...

Costa kändes riktigt fin idag när jag trimmade henne i ridhuset, hon har haft en liten period med lite trots när kraven höjts men nu verkar det börja lossa igen :)
Annars går ponnixarna bra, dom trimmar på och är duktiga för det mesta :)
Nu ska jag sova, ny vecka imorrn, full fart!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0