UNDERBARA HÄSTAR! =))

Ja vad annars kan man säga?! Kan ju inte påstå att det går tungt just nu i varje fall. Allt känns roligt, inspirerande och utvecklande. Har i veckan bl.a. ridit 5-åringarna Toto (e. Cardento - Willibald) och Johnny Lonigan (e. Dirco Hästak - Cortus). Två kanonfina hästar, väldigt olika men roliga att rida! Hoppade båda lite smått igår, Toto gick bara väldigt små hinder på böjda spår och Johnny hoppade förutom föregående övningar även en längre serie. Vilken liten kanonkula till häst det är! Riktigt läcker!

Hästarna här "hemma" går också kanoners. Wepzan har bara skrittat ett par dagar då det frös på ordentligt, så att göra nånting annat utomhus var bara att utesluta. Nu verkar det bli mildare igen men annars kommer hon få jogga lite i ridhuset i helgen. Nästa helg är det dax att börja sätta igång lite mer på "allvar" igen och hon tycker det är dödligt tråkigt att bara skritta när det är massa spring i benen! Hon är nog glad och tacksam för hagarna i alla fall, så att hon kan springa av lite energi nånstans! =)
Mojje har också varit ute i skogen ett par dagar, väldigt nyttigt och roligt för honom att få göra någonting annat. Igår och idag har han gått i ridhuset igen, har varit lite spänd men har skrittat och travat sina bommar på ett bra sätt. Framförallt idag kändes han väldigt bra på bommarna.
Baby tömkörde vi lite igår för första gången. Fortsätter med detta i helgen och ska väl även börja hänga lite på henne.
Fuxen får ändå veckans guldstjärna. Hon slutar aldrig att förvåna mig!! I tisdags hoppade vi lite bana i ridhuset tillsammans med Lenita & Uffe. Bland annat en linje med 3 galoppsprång, räcke-oxer. Hade räcket väldigt lågt för att sedan kunna höja upp oxern lite. Hoppade banan på väldigt varierad höjd, från 50cm till 1m, med de flesta hinderna i 70cm-höjd. Fantastiskt duktig var hon, och oj som hon hoppade! Det finns ett otroligt tryck i hennes språng. Mest imponerad var jag nästan av hennes travhoppning. Halvsyrran W har ju väldigt svårt för att travhoppa med hjälpbom, fuxen löste det på ett strålande sätt och hoppade hela tiden otroligt noggrannt!
Eftersom att man räknas till en riktig häst när man hoppat bana så bra så åkte klippmaskinen fram på kvällen så nu är hon klippt också. =)
I onsdags var vi ute på skrittur, gick alldeles fantastiskt bra fram tills att hon blev rädd för en stor "mjölkkonteiner", fick panik och backade i 240km/h tills hon halkade/snubblade och gick omkull. Det gjorde med andra ord jag också, lite mindre skönt.. Men kom upp och kunde skritta hem. Duktiga häst!
Vila igår och IDAG var det dax för att hoppa serie. Lång sådan blev det. Trav in på en studs - ett galoppsprång räcke - ett galoppsprång oxer. Lille fuxen har i sitt liv aldrig hoppat i närheten av något sånt här, det enda i serieväg vi har hoppat är en 5½, med väldigt små hinder dessutom.. Ja ärligt talat så kan man väl säga att fuxen är riden i sisådär 3 veckor och har inte hoppat så många gånger än ;)  Jag kände mig lite övermodig och travade emot hela långa serien lite lågt på sisådär 70cm första gången, och jag kan lova er, att det är en FANTASTISK känsla att svänga upp och känna hur hela hästen i ett par korta sekunder tänker ut hur problemet ska lösas och sedan smäller det bara till och hon löser serien helt perfekt! Ojojojoj! Hoppade sedan serien nga gånger till, avslutade ett par gånger med att ha räcker på upp emot 90cm-1m och oxern lite breddad på ca 105-110. Den hinderklokheten, spänsten, scoopet och viljan som finns i den hästen är minst sagt grym! Jag skulle kunna skriva romaner, men skonar er från det och säger bara att hon är långt mycket bättre än jag någonsin trott... Grym feeling! =D Breeders 2010 måntro??!


Helgen ska bli lugn. Övervägde att följa med ut ikväll men stannar hemma istället och sover länge, tittar på idol och har det allmänt mys! Sedan blir det en hel del ridning och fixande som vanligt, det är ett bra liv! =)
Tjingeling!

Kommentarer
Postat av: malin

vad var det jag sa!?

2009-12-04 @ 22:58:52
URL: http://mallizzp.blogg.se/
Postat av: måsse

du är duktig du linnsan!

2009-12-05 @ 10:08:24
Postat av: kristin

Härligt!

2009-12-05 @ 13:59:38
URL: http://kristinxandersson.blogg.se/
Postat av: Elin

Roooligt Linn, du vet att jag gillar fuxen ;)

2009-12-05 @ 19:44:56
URL: http://elinbjorklund.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0