DET REGNAR...

Eller ja, kanske är det uppehåll nu.. Men jag tror inte att det har varit en enda regnfri dag här i Värnamo sedan jag kom för en dryg vecka sedan! Helt sjukt, men trösten är väl att det inte verkar så mycket bättre på den fronten någon annan stans i landet heller.
Allt rullar fortfarande på här. Praktiken går finemang, bäst gillar jag ett 5-årigt sto (går som 4-åring, har haft föl) e. Cardento-Cortez, samt en 4-årig valack e. Quite Easy-Willibald. Den senare trimmade jag lite idag, och blev allt lite förvånad över hur den lilla bruna hästen kunde ha ett sånt grymt register! Mums!

Wepzan har fått lite vintervila. Hon tyckte att det passade att tappa en sko i samma veva som sårskadan så det fick bli såhär oavsett om jag ville eller inte. Å andra sidan så skulle den ändå planeras in nu inom nga veckor så det spelar inte så stor roll. Förhoppningsvis åker skon på i slutet av veckan, så ska hon igång och "skogsridas" lite ett par veckor innan vi kör igång igen inför nästa års utmaningar!

Fuxen sköter sig fortfarande bra. I fredags tog vi tag i nästa bit av hoppningen - Serier. Gjorde enklast möjliga, en "5½:a", och det gjorde hon lekande lätt precis som allt annat jag testat. Drog upp oxern lite en gång, inte högt men runt 85-90cm, och hon kan trycka till den lilla damen! Gav en riktigt bra känsla i sprången. Hoppade även resterande "titthinder" som stog framme som vi inte testat innan. Även detta utan problem.
I helgen gav vi oss ut i skogen med Nicole & Bettan en dag, och vi har också trimmat en dag i ridhuset. Mycket tempoväxlingar och lite övergångar blev det, duktig häst!
Idag gav vi oss ut alldeles ensamma i skogen en sväng, pigg och laddad var hon men nga större incidenter skedde väl inte direkt, testade att stanna en gång och sen kom hon på andra tankar och ville helst springa mycket fortare än vad jag tyckte var lämpligt.. ;)
Resten av veckan blir det nog lite blandat med hoppning, markarbete och förhoppningsvis nån till sväng i skogen om väder och tidpunkter tillåter.

Mojje har trimmat i ridhuset och varit ute i skogen med sällskap. Sköter sig finfint och slappnar av mer o mer!
Baby har fattat longeringen otroligt bra, och har redan haft både schabrak och täckesgjord samt fast gjord utan problem. Vi fortsätter i veckan med den fasta gjorden så är hon nog redo för sadel nästa vecka utan problem. En riktig pärla att jobba med! =)

Nu ska jag fortsätta grejja här. Ska ut och rida Mojje samt longera Baby senare ikväll tillsammans med Nicole.
Tjingeling!

Kommentarer
Postat av: malin

hahaha, cardento-cortez låter ungefär lika spännande som cardento-robin z. känns som att det borde vara en stor klump men antar att det inte är så eller?

2009-11-24 @ 20:59:36
URL: http://mallizzp.blogg.se/
Postat av: Linn

Lite roligare än så, riktigt trevlig faktiskt. Rätt stor men otrooooligt känslig!

2009-11-24 @ 23:17:12
URL: http://linnhornvall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0