SKOLA, TÄVLING, FEST, ÄTA, SOVA..

Jahaja... snart 2 veckor sen uppdatering, men det är totalt fullt upp hela tiden! =) Lite kortfattat så tävlade jag med W i Trolleholm förra söndagen. Red en 120 och hon kändes jättefin! Otroligt lugn och ridbar, hade ett ner men det flöt på super och känslan kunde knappast varit mycket bättre.
I veckan har vi börjat med ett nytt block på skolan. Ena halvan av klassen har gått ut på praktik och vi är bara 10st kvar. Nya hästar har vi fått också, och under dom här 7 veckorna kommer jag att ha ansvar för Scherzo som är född 2004 e. Stolzenberg-Stanford, Qalvados som är född 2006 e. Qalle-Tammer Fors xx, och slutligen Cash Flow som är född 2007 e.Coriall-Cardento. Tre jättetrevliga hästar som det ska bli roligt att jobba med.

Under veckan har vi med de äldre hästarna ridit på som vanligt med hoppträning för Jens, dressyrträning för Susanne, tömkörning med Bo och roadwork med Sofia (tempoträning var det dax för, skitkul!). Scherzo har gått jättebra hela veckan, han är liten och rädd för det mesta, men.. Me like!
Med 3,5-åringarna som kom till Flyinge förra helgen/kom in från betet i måndags så inledde vi med longering i tisdags, sen satt vi upp på dom i torsdags för att utöka och rida lite på lina i fredags. "Kalle" sköter sig bra, lite busig ibland men verkar snäll och okomplicerad.
2,5-åringarna har inlett med lite enkel hanteringsträning.. Mer eller mindre ohanterade så det är inte alltid så lätt =) Tre st hingstar har vi i klassen just nu också, så det är lite extra pyssel ibland... Jag är glad över att ha fått ett litet sto iaf, alldeles lagom storlek för mig ;D "Cashie" har varit jätteduktig, i onsdags löshoppade vi och sen har vi börjat träna på longering torsdag-fredag.

Igår var det dax för tävling igen. Jag och Moa brummade iväg till Kullabygden för att rida vars en 130-klass. W var lite laddad men hoppade som tusan! Känslan blev inte lika bra som förra helgen när hon var lugn och betydligt mer ridbar, men hoppning var snäppet bättre än förra helgen och det är ju svårt att få allt... Ett ner även den här helgen men det känns helt klart lovande inför BT!
Gårdagskvällen tillbringades på jättefest i Gårdstånga, många människor i litet hus. =) Även om det var nyktert för min och Moas del så hade vi sjukt kul - Måste göras om!

Nu är det dax att kila vidare.. I princip klar i stallet för idag, superskönt! =)
Tjingeling!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Men, rider de in dem som 3,5-åringar? Varför? Rids dem inte på 3-års testen?



Nu blev jag jätteförvirrad här kände jag... :)

2009-10-04 @ 20:30:05
URL: http://hannasvedlundstahl.blogspot.com
Postat av: Linn

Jo 3,5-åringarna är inridna (dock är de flesta inte visade på 3-årstest), men eftersom att de har vilat minst hela sommaren så är det lite jobb innan vi rider dem helt utan problem :)

2009-10-04 @ 20:35:46
URL: http://linnhornvall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0