trettionde januari

En till månad i skåne har gått! Hade en helt underbart skön helg hemma i Sundsvall förra helgen, höll sedan på att hamna i kalmar istället för i malmö (grattis till mig!), men lyckades till slut hamna på rätt plats vid rätt tid och har nu hela veckan haft morgon- och lunchstalltjänst på Flyinge.
Labelle har skött sig strålande hela veckan, var lite laddad i måndags eftersom att hon hade vilat nga dagar, men skötte sig bra. Sedan har hon känts kanonfin både på dressyren för Susanne och när vi tömkörde igår! =)
Mojje har stundtals gått riktigt bra och sekunden senare haft sina bakslag, problemlösning är som tur är en av flyinges specialiteter får man väl ändå säga..=)

Wepzan kollades upp på klinik i tisdags, hittades inga större grejer (det gjorde bl.a. hältutredning, EKG, koll i strupe m.m.) vilket gjorde att vi helt fick hoppas på blodproven som togs. "Tur" hade vi där och hittade problemet som jag känt en längre tid, skyhöga värden på både erlichias och borrelia.. Inte konstigt att hon känts loj och orkeslös! Nu väntar en antibiotikakur och sen är det bara att hålla tummarna att hon piggnar på sig...

Fuxen gick en sväng i crafoord i måndags, första gången efter hennes 1,5veckor långa vila, och var minst sagt laddad.. Tokhäst! Sedan blev det tyvärr 2 dagars vila eftersom att snöstormen drog in riktigt ordentligt på onsdagen, men på torsdagen kom vi iväg på hoppträning för Astrid. Piggelin värre men skötte sig finfint, som vanligt! Att hon sedan brallar, sparkar, hoppar o far åt alla möjliga (och omöjliga..) håll och kanter är en helt annan sak ;)

Nu i helgen har jag stalltjänst, har redan hunnit med både flyinge mellan 06.30-8, sen mockat o fixat åt pållarna här hemma, handlat och nu tvättar jag. Ska strax fodra mina hästar och sen blir det att fixa Lisas häst och hennes flyingehäst. =)
Tjingeling!


Mojje på skolan


Matilda hade med sin Aragon på löshoppningen i onsdags (e. Cardento-Lemon)


En otroligt charmig bild på Moa och hennes inridningshäst Sterling (e. Sandakan-Dardel), typ världens charmigaste lilla häst som dock att sadeltvång av modell större.. Men det blir nog häst av honom också :D




Och slutligen ett par bilder på Fuxen och hennes absoluta bästis, vår stallkatt Jens. För er som känner fuxis så förstår ni nog komiken med att hon kommer så bra överens med en katt av allt, och för er andra kan jag bara säga att det är en minst sagt speciell liten häst... ;) Hon har bara lite svårt att förstå att man faktiskt inte kan klia en katt med tänderna..........


*Uppdate!


Jag och Fuxen på promenad idag. En kortis ute i kylan blev det, med en minst sagt överpigg fuxmärr och en norrlandsklädd Linn. Temperaturen visar nu på -16 grader, det är snö som i norrland och kyla därefter.. Lite vind på det och det är som gjort för att hålla sig inomhus! 

Jag blev väldigt förtjust i Donna Cherie, ett sto f. 2004 e. Don Charly ue. Underworld xx, som jag red på skolan idag. Känslig och med härlig inställning!
Imorrn blir det bl.a. stalltjänst och ridning av Labelle, och förhoppningsvis även Fuxen om hennes framben ser ok ut (hon har för ovanlighetens skull slagit på sig i hagen...).
Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Ingela

Hoppas verkligen att W blir av med sina besvär... Inte kul med fästingsjukdomar... =/ Äckliga djur som inte har nån vettig funktion alls...

2010-01-30 @ 23:29:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0