Dags för nyårskrönika!

Här kommer en liten sammanfattning av året som gått. Har på många sätt haft ett helt fantastiskt år, men det har såklart också funnits en del dippar som jag helst vill glömma.

Januari: Kom tillbaka till skolan i Flyinge direkt efter nyår för att föregående 7 veckor varit på praktik i Värnamo hos Björn och Sandra Carlsson. Fuxen som under tiden i Värnamo gjort en enorm utveckling var med på en clinic för exteriördomare m.fl. där hon fick väldigt goda lovord som hopphäst av bl.a. Lasse Berglund och Björn Carlsson efter att ha studsat runt "kvalitetsbanan" på ett utmärkt sätt :)

Februari: P&J på Flyinge där Fuxen debuterade i tävlingsliknande sammanhang med två felfria rundor i 90cm. Var också en helvetesmånad i Flyinge när det snöade och stormade samtidigt mest hela tiden..
Det konstaterades att W hade höga värden på Erlichias, och hon genomgick en lyckad behandling.
Åkte i slutet av februari 50 mil norrut med hästarna för att göra ytterligare 7 veckors praktik hos Elin Jansson.



Fuxen debuterar


En inte alltför ovanlig syn i Skåne..^^

Mars: Praktik hos Elin Jansson som rullade på, trivdes som fisken i vattnet och önskade att tiden skulle stanna eller nåt! ;) Båda hästarna tränade bra, och både dom och jag utvecklades otroligt mycket!

Även i Örebro var det mycket snö, Elin konstaterade att skottning av ridhustaket var ett måste!

April: Fuxen tävlingsdebuterade "på riktigt" i Askersund på ett mycket bra sätt, med en övertygande felfri runda i 1m. Min praktik tog tyvärr slut och jag fick återvända till ett kvarkadrabbat Flyinge. Passade på att tävla i Ängelholm samma helg som flyttlasset gick söderut igen, där jag hade bästa mammsen med mig som supporter :) Wepzan hoppade strålande och var placerad i en 125cm.
Det hanns med en del festande när jag kom tillbaka också, så kul att träffa alla igen efter en tids frånvaro!

Mamma och Wepzan i Ängelholm :)


Jag och Anna partade till det lite!

Maj: Slutspurten på skolan med mycket plugg och trimning på examenshästen. Eve trimmade W åt mig en period för att hjälpa min "hemmablindhet" vilket gav mycket bra resultat!
Jag tävlade i Flyinge med tre bra rundor och en placering i 130, Wepzan hoppade fantastiskt fint hela helgen! :) Gjorde också alla mina examen i skolan med bra resultat på fina hästen Miss Actrisse (f. 06 e. L'acteaur - Maraton). Avslutade månaden med att flytta hem till Sundsvall för en period!

Fina Actrisse!


Min underbara klass med vår underbara mentor Astrid som hjälpte oss till garanterat ett av de bästa åren i våra liv! :) Saknar!

Juni: Fick direkt när jag kom hem ponnyn Philippa på vidareutbildning, så stog under hela min vistelse hemma med tre hästar + jobb hos Mamma på EON/ES. Hade definitivt ingen semester, utan var nästan igång lika mycket som nere i Skåne :)
Försprång mittsvenska anordnade en helg i Östjämten där vi tränade allt från markarbete, banhoppning och dessutom hoppning på derbyhinder! Båda hästarna var med och Fuxen var en riktig stjärna!
Fuxen gjorde under juni också två tävlingar, där hon i båda presterade väldigt bra :) Wepzan gjorde sin 140-debut under Sundsvall Summer Horse Show där hon gjorde en toppdebut under svåra förhållanden och hoppade runt med två nedslag. Hon hoppade även en 135 med ett nedslag i omhoppningen och avslutade helgen med en placering i 120.

Fuxen i Kramfors


Wepzan i 140-debuten

Lite välförtjänt ätande i beteshagarna :)

Juli: Packade ihop mina prylar och styrde mitt liv söderut igen. Lämnade av hästarna på Loviseholm och själv tog jag mig en riktig semestervecka i Falsterbo med släkt och vänner :) Hade det underbart trevligt med fina hästtävlingar, mysiga kvällar och några perfekta festnätter - Ganska komplett semester mao!
Åkte direkt från Falsterbo med Elin och Claudia. Började sedan mitt "nya" liv på Loviseholm, jobb med hästar dygnet runt! :)
Avslutade juli månad i ett regnigt Hammarö med 10 hästar...!

Våran stalldel.. Man skymtar Hannah i bakgrunden där våra boxar slutade ;)

Augusti: Det mest spännande som hände i augusti var nog att jag fyllde 20 :) Vi var på tävlingar i Tierp där Elin hade en kalashelg med flera hästar som kvalade färdigt till Avelschampionaten, medan jag hade en minst sagt medioker helg där W kändes ganska kass. Visade sig senare att hon hade anledning till detta, så den helgen glömmer vi..

September: Malins fina 6-åring Larven kom till mig när W var konvalecent för att tränas och tävlas en period. Började direkt med att starta ett par klasser i Karlstad där hon var felfri i en 120. :)
Vi var också på semifinaler i Strömsholm där fyra av fem hästar kom vidare till dag två, och två hästar kvalades till Flyinge!! Larven hoppade en 120 under helgen med ett skitnedslag efter en riktigt bra runda :)

Larven i Karlstad

Oktober: Började i Lidköping på tävling med Larven och Rousseau. Hade med mig bästa Mallan som chaufför och "allt-i-allo"! Larven gjorde en helt fantastisk runda i 120 under helgen och debuterade även 130 på ett bra sätt. Jag fick några riktiga träningsrundor på underbara Rousseau, så lärorikt att sitta på en sån läromästare!
Senare under oktober var det dax för årliga veckan i Flyinge med Avelschampionaten på schemat! En helt fantastisk vecka resultatmässigt där alla Elins hästar presterade på topp. Fem av sex hästar till final, det är det inte många som lyckas med..! Imponeranande :) Daisy Chain blev 4a i 4-årschampionatet, och Digital blev 9a i Breeders Trophy för 6-åringar. Tyvärr inga bilder från veckan då jag hade minst sagt fullt upp med annat :) Passade även på att återförenas med gamla klassen lite, helt underbart att träffa alla!
Avslutade oktober med att hämta den förhoppningsvis nya stjärnan... Det får framtiden utvisa!

Masterpiece TT (f. 10 e. Monte Bellini ue. Escudo I)

November: Hälsade på Malin i Borensberg där jag bl.a. blev ponnyryttare för en knapp timme, kul med lite omväxling på en väldigt söt liten ponny! Annars flöt november på som vanligt med jobb :) Wepzan började sättas igång lite lugnt igen.

December: Även december har varit ganska "vardagligt" med jobb osv. Har börjat fundera lite på vissa förändringar under våren i mitt hästmaterial, framtiden får utvisa hur det går med allt. :)
Vi har hunnit med flertalet mysiga rundor på gärdet med hästarna också, vintern är bra underbar!


Jag och Daisy på gärdet en kall men härlig decemberdag :)

Det var allt för mig under 2010, nu håller jag tummarna för ett ännu bättre 2011!

Kommentarer
Postat av: Eve

GILLA <3

2011-01-04 @ 21:12:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0