Falsterbo dag 2 och 3

Har haft enorma internetproblem, därav det helt uteslutna bloggandet. :)
Dag 2 innehöll inga större överraskningar. Såg inte amatörtouren och har heller ingen aning om hur det gick. Andra kvalet till dom internationella klasserna gick i en 150-hoppning bed A:1a. Fem ekipage gick till omhoppning som vanns av Niklas Arvidsson på supersnabba Cyklon (Cardento-Cortus), fantastiskt häftig häst! Trea i klassen blev Malin Trollnäs på "fd ridskolehästen" Tiger Woods, den såg också helt fantastisk ut, och såg inte alls ut att ha några begränsningar.. Blir roligt att se hur långt den räcker!
Vidare till dom internationella klasserna gick Niklas och även Sandra, som var första utanför placering i dagens klass men ju hade en fin 2a-plats från dagen innan med i bagaget.

7-årskvalets andra dag hade en betydligt mer utslagsgivande bana än första dagen. 140 bed A:0 fick bara 8 felfria ekipage och klassen vanns av Tomas Dressler på fina Errando (Argentinus-Lys de Darmen).
Tyckte för övrigt i denna klass att både Sara Molvidssons Fly och Viktoria Almgrens Carpe Diem af Pan såg fortsatt väldigt fina ut, och båda är om jag inte misstar mig helt, med till final på söndag! En annan som jag tyckte utmärkte sig var Johan Lundhs Miebello (Quite Easy-Cardento), med härlig galopp och ett fint, spänstigt hopp.
Elins Digital hade ett ner även idag men såg super ut, fina fina Kungen!! :)

Idag har 5- och 6-åringarna äntrat banan. Jag har inte sett hela klasserna eftersom att dom är så extremt stora, men har hunnit se många riktigt fina hästar ändå. :) 
I 5-årsklassen kan jag börja med att säga att Elin och Loviseholm hade en väldigt fin början på veckan, med först en av mina favoriter, Beasley G (e. Quasimdo Z-Burggraf), och sedan Daisy Chain VT felfria! Chakira hoppade också helt grymt men hade tyvärr ett nedslag. Hoppas hon valde rätt dag att riva på :) 
Hade sedan stora förväntningar på Stakkato Dream (Stakkato Gold-Drosselklang) som ser helt fantastisk ut på film och så även på framhoppningen, men som sedan bokstavligen gjorde en volt över andra hindret....
Sammanlagt gick 39 femåringar felfritt, lite färre än vanligt - Kan tyckas bra.. :)

6-åringarna hoppade felfri efter felfri runda, 55st blev det till slut! Av dom jag såg så utmärkte sig Handyman (e. Heartbreaker-Cardento) och Diamant de Revel (Diamant de Semilly-Quidam de Revel). Helt grymma båda två. Måste såklart säga att bästa Malin Carlbäck gjorde en felfri runda med sin fina Abrina (Trento B-Rossini), jag missade tyvärr dagens runda men ska bänka mig imorrn.. För att försöka förklara hur osannolikt bra det ekipaget är så kan jag säga att på 14 starter i år, varav 8st i 130-hoppning, så har dom rivit en enda bom (och det var i mars...). Hon har varit ett av ankaren i Loviseholms div.1-lag, och är nog den jämnaste jag känner ;) Blir det final för henne och Elin senare i veckan så ska jag fixa plakat o grejer!

Nu ska jag snart sova, imorrn är det andra kvalen, då börjar det bli spännande på riktigt! :) Håll tummarna för alla Loviseholmare!
Tjingeling


Kommentarer
Postat av: Karin the one and only

Jag följer händelseförloppen med spänning! Dock kunde jag inte hitta Elin i någon som helst stans i varken resultat eller startlistor. Är jag dum i huvet? HEJA från mig i alla fall!

2011-07-04 @ 23:37:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0