Rakt fram under lamporna!

Måndag igen, veckorna bara springer fram, snart är det vinter och sen är det nytt år och nya mål igen!
Idag har vi städat ur lastbilen efter Belgien-äventyret, fixat iordning ridhuset och sedan trimmat hästarna för hela slanten. :)
Satt idag och funderade över vad jag egentligen gör mest med hästarna, och kom fram till att den största delen av mina ridpass handlar om att rida innanför spåret, och väldigt mycket på raka spår. Svänger gör man ju förr eller senare i ett ridhus utan att göra en massa krumelurer ;) Lägger sedan in mkt tempoväxlingar och övergångar i arbetet, och vill såklart att hästarna ska kunna minska och öka på dom raka spåren utan att det börjar vingla med bakben på alla håll och kanter..:)
För er som har lite koll på Utbildningsskalan (Takt - Lösgjordhet - Kontakt - Schwung - Rakriktning - Samling) så är det lätt att räkna ut att rakriktningen kommer efter lösgjordheten, och för att kunna ha hästen rakriktad och spårandes mellan hjälperna så krävs det att den är lösgjord. För det mesta rider jag under våra perfekt placerade lamprader, super att kunna fästa blicken högt upp och långt fram, man märker direkt när det bär iväg åt nåt håll!
Har efter ett år här på Loviseholm kommit fram till att om man bara kan öka, minska, svänga och hålla hästen rakt fram mellan hjälperna så är det tametusan inte så svårt att pricka hinderna sen ;)

Åter till dagen.. trimmade Ligist, Spira, Glassen och Sammi på eftermiddan. Alla fyra i helt olika utbildnings-och träningsfas, men jobbade ändå ungefär samma arbete fast med lite olika krav. Den enda som skiljde sig lite från de övriga är Spira, som ännu bara precis är inriden och lär sig de första grunderna. Har börjat ställa lite högre krav på att hon ska forma sig runt innerskänkeln och bli kvickare för skänkeln - Inte helt lätt när man knappt vet vad skänkeln betyder men fick lite hjälp av Elin idag och det blev mycket, mycket bättre direkt :)
Dom andra tre kändes också superfina, bra eftermiddag!

Nu ska jag sova lite, galet trött...
Natti :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0