Året 2013

2013 är över. Tack för det, det har varit ett snurrigt år. Alla år är väl i och för sig som en berg och dalbana, det är i princip helt omöjligt att ha 365 fantastiska dagar i rad, och för att uppskatta dom bra dagarna måste man väl ha lite sämre dagar.
 
Kortfattat så började 2013 ganska bra, hade en hög fina hästar att rida och både Sammi och Skurt utvecklades jättefint. Valde framåt april att kastrera Sammi vilket gav ett kortare avbrott för hans del och dessutom en rätt strulig vår och försommar tävlingsmässigt med honom med hans ibland rätt sviktande psyke som fick sig en extra törn när manligheten försvann.
Även Skurt blev av med sin manlighet vilket snurrade till det lite extra i hans huvud och han blandade genialitet och katastrof under sommaren och fick ett längre break under hösten för att få chansen att landa lite.
I maj fick fina också ett fantastiskt fint hingstföl e. Canterbury, en riktig liten drömhäst :)
Cybershot, e. Canterbury-Quidam de Revel-Contendro I
 
I övrigt har jag tävlat en hög fina hästar under hela 2013, bl.a. 5-åriga Noble Calippo som kvalade till Breeders och hade en bra vecka i Flyinge och 6-åriga Caskojs Maneater som gjorde många fina rundor upp till 130.
Fina Caskojs Maneater (f.07 e. Manhattan, äg. Johanna Westholm & Carina Svensson)
 
Hösten har varit minst sagt rörig. Bytte i början på september motvilligt jobb, valde att lämna älskade Loviseholm då min ekonomi sa ifrån till fortsatt utveckling där, hamnade här på Törsjö där jag har det bra. Har ändå varit, och är, många funderingar och tankar på framtiden och vad jag egentligen ska göra med mitt liv. Blir trots allt äldre och äldre och känner att det börjar bli dax att bestämma sig för vad jag ska satsa på och sedan göra det fullt ut.

Sammi har haft en bra avslutning på säsongen, plockat en del placeringar i avd A i 120-klasser där han fått fortsätta samla rutin och avslutade fint i Örebro i oktober för att sedan ha fått drygt en månads välförtjänt vila.
I början av november kom Fina tillbaka i träning och har sakta men säkert kommit tillbaka i träning och gjort det fantastiskt bra. Tyvärr har hon sedan ett par veckor tillbaka varit halt till och från efter att ha dragit av sig en sko i hagen.. Ser kanske inte jättelovande ut då det såklart handlar om hennes tidigare skadade ben, i värsta fall får hon helt enkelt gå tillbaka till avelsboxen, vi får se helt enkelt.
Tog under hösten också beslutet att sälja Cybershot, i december åkte han till sitt nya hem i Avesta där han kommer få det superbra. Ser fram emot att få följa honom, även om det tyvärr blir på avstånd.
 
Nog om 2013, nu blickar vi fram emot 2014, säga vad man säga vill men nytt år känns ändå alltid som början på något nytt :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0